Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

37a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

68 cellers amb més de 500 referències de les 12 DO catalanes participaran a la Mostra, del 27 al 29 d’octubre, a Barcelona

Imatge de la mostra de l'any passat

Imatge de la mostra de l'any passat

La 37a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya se celebra el cap de setmana del 27 al 29 d'octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona. A diferència de l’any passat, aquesta vegada no coincideix amb la Festa de la Mercè, però els organitzadors creuen que és una magnífica oportunitat per fer més visible la Mostra, ja que no estarà diluïda entre altres activitats organitzades per la festa major de Barcelona. En total, 68 cellers, amb més de 500 referències de les 12 DO catalanes, han confirmat la seva assistència. 

Aquest cap de setmana, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), s’ha convertit en un aparador immens de l’oferta vitivinícola de Catalunya. Però no només es faran tasts de vins, sinó que també hi haurà una oferta alimentària amb productes de proximitat per acompanyar les copes. A més, la col·laboració de la Mostra i Turisme de Catalunya permetrà als visitants conèixer l’oferta enoturística del nostre país. També es podrà aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les dues sales de tast habilitades a la Mostra.

La solidaritat també hi tindrà el seu espai, i s’ha organitzat una verema que donarà tots els beneficis que recapti als països necessitats del Tercer Món.


Bones perspectives per al sector

Aquesta 37a edició és una clara evidència del motor en què s’ha convertit el món del vi per al mercat local català i també a escala internacional. El vi català ha creuat fronteres i actualment representa el 60% de les vendes, principalment a Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit, amb més de 620 cellers que arriben a 140 destinacions i que generen un volum de vendes de 334 M€.

Arran del potencial vinícola català, el Gremi d’Hotels de Barcelona ha decidit seguir donant suport a la iniciativa i ofereixen un total de 25 hotels emblemàtics de Barcelona que, del 23 al 29 d’octubre, faran tasts de vins amb denominació d’origen catalana en els seus espais més íntims i inspiradors. D’aquesta manera, es pot gaudir de terrasses, restaurants o sales de reunions d’hotels de renom a la vegada que es fa un tast d’un total de sis vins. A més, hi assistiran diversos sommeliers i productors que donaran consells pràctics (15 € per visita).

Així, doncs, amb aquesta aposta els organitzadors aspiren a superar els 140.000 visitants de l’any passat alhora que compleixen amb el seu principal objectiu, que no és vendre, sinó ensenyar i mostrar el producte català per millorar el coneixement vinícola dels habitants metropolitans. De cara al futur, tot i que són conscients que en aquests últims anys s’han estabilitzat dins el mercat, aposten perquè els següents estiguin marcats per una clara tendència evolutiva.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: