Consells de cuina La Vanguardia

Així s'ha fet el nou Sapiens.cat

Us expliquem com hem reconceptualitzat el portal, que s'ha redissenyat juntament amb la revista

30/01/2018
01 Algunes pàgines del nou Sapiens.cat

Algunes pàgines del nou Sapiens.cat

Una mica d'història

El Sant Jordi de l'any 2010 va arribar amb un grapat de roses: la de Sant Jordi i les dels webs Cuina.cat, Descobrir.cat i Sapiens.cat. Durant aquests 8 anys, a més de publicar continguts relacionats amb la història, al web s'han vehiculat les campanyes més importants fetes per la revista. Entre aquestes, la més destacada va ser 'El món ho ha de saber', amb què es va donar a conèixer la història de Catalunya al món. Una altra va ser la llista negra antifranquista, les fitxes policials dels 462 catalans més vigilats pel franquisme.

02 Preguntes i respostes i 'quizzes'

Preguntes i respostes i 'quizzes'

El contingut: efemèrides i curiositats

De segur que ningú se sorprèn si diem que en aquests anys els continguts més consultats han estat els relacionats amb Catalunya. Aquests continuaran sent els més importants, tot i que seguirem publicant històries de tots els continents i de diferents èpoques a cop d'efemèride. I diem això perquè l'actualitat del web la marcaran les efemèrides: cada setmana en farem una selecció i us n'informarem, en moltes ocasions, en forma d'anècdota. El dia que fa anys del naixement de Farinelli, us explicarem que la seva veu servia de teràpia a Felip V contra el trastorn bipolar i els atacs d'histèria que patia. També us parlarem del dia que es va col·locar la primera pedra de la torre Eiffel i descobrireu que un estafador txec la va vendre fins a dues vegades.

Preguntes i respostes i 'quizzes'
Un exemple de l'aposta per les anècdotes i les curiositats històriques són les nostres Preguntes i respostes i els 'Quizzes', tant característics dels webs d'història anglosaxons. En aquests apartats us convidarem a posar a prova els vostres coneixements: quins són els malnoms dels reis i comtes catalans? Quin rei català va conquerir quin territori? Quin filòsof va dir què?

03

Usabilitat i disseny al servei dels continguts

El disseny i la usabilitat en un web editorial sempre han d'estar al servei dels continguts, i aquest és el cas del nou www.sapiens.cat. El web s'estructura al voltant de dos grans eixos: "èpoques" i "temes". Al primer hi ha les grans èpoques en què es divideix la història, a més de dues d'extra: Catalunya 1714, i Guerra Civil i franquisme, les dues per les quals els usuaris heu mostrat més interès. A "Temes", hi trobareu territoris (Catalunya, Europa i món), personatges (i no només homes), i batalles i guerres, una temàtica que, curiosament, al llarg d'aquests anys ha copsat la majoria dels termes de cerca.

Un disseny net, senzill, usable i responsiu
Com diu el dissenyador Cesc Fàbregas, amb qui també vam fer el primer Cuina.cat, el disseny s'ha centrat "en la usabilitat, amb una retícula flexible que s'adapta a qualsevol dispositiu". El Cesc va plantejar un espai neutral on poden conviure articles de qualsevol època sense perdre l'esperit SÀPIENS. Un dels reptes ha estat la confecció d'un web dinàmic i alhora net, clar i senzill. Com diu el Cesc: "Senzillesa, llegibilitat i personalitat pròpia". En el web també hi ha participat, a la part de maquetació i programació, el Sergi Panisello, un membre de l'equip de Bab. Tots dos han treballat conjuntament amb la Caterina Úbeda, cap de Mitjans de Sàpiens Publicacions, que s'ha encarregat de conceptualitzar i dirigir el projecte.

04

Adéu, concursos. Hola, Facebook

En el nou web ja no caldrà registrar-se per fer comentaris o participar als concursos. Per deixar la vostra opinió a qualsevol article us haureu de ‘loguejar’ al Facebook i, després, escriure el comentari al nostre portal. Els concursos també els vehicularem a través d'aquesta xarxa social. Ja us avisarem quan en tinguem un d'actiu.

No heu de patir si éreu usuaris registrats. Els usuaris no se suprimiran: si esteu inscrits al newsletter el seguireu rebent i podreu seguir utilitzant el seu nom d'usuari i la vostra contrasenya a Descobrir.cat per deixar-hi comentaris i participar en els seus concursos.

05 Pàgina d'error del nou Sapiens.cat

Pàgina d'error del nou Sapiens.cat

Aposta pel newsletter i per la subscripció

Fa uns dies Twitter recordava que fa 8 anys que @sapienscat és a aquesta xarxa social. Sí, són i seguiran sent a Facebook i a Twitter, on l'Anna-Priscila Magriñà explicarà les efemèrides que es van destacant. També continuaran enviant el newsletter setmanal, que ja reben més de 22.000 persones. De fet, una altra de les novetats del web és l'aposta pel newsletter i la subscripció, ja que a qualsevol article apareix l'opció d'inscriure's al butlletí i de fer-se subscriptors de la revista.

Així és que, per què no?, esperem que us agradi el nou Sapiens.cat, en el qual fins i tot s'han cuidat detalls com la pàgina d'error (la famosa 404), i que tot això sigui la continuació -o l'inici- d'una llarga amistat.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

25 feb

Festa del Xató de Vilafranca 2018

El xató és un plat molt preuat arreu de Catalunya i forma part de la cultura gastronómica de l’Alt...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto