Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Comença la VI Ruta del Bacallà

La periodista Bibiana Ballbè, Bacallanera Novella 2018, n'és l’ambaixadora d'enguany

Bibiana Ballbè ha rebut el guardó Bacallanera Novella 2018

Bibiana Ballbè ha rebut el guardó Bacallanera Novella 2018

Del 15 de març al 8 d’abril, 30 restaurants i vuit bacallaneries de Barcelona participen en la 6a edició de la Ruta del Bacallà. Al llarg d’aquests dies, ofereixen diverses propostes gastronòmiques que tenen el bacallà, concretament la varietat d’Islàndia ‘Gadus morhua’, com a denominador comú i protagonista indiscutible. La iniciativa està organitzada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i compta amb la col·laboració de la cervesa Inedit.

El públic hi pot trobar tres opcions culinàries: el menú gastronòmic, que oscil·la entre els 23 i els 35 € i que consta d’un primer plat, un segon, unes postres i dues cerveses Inedit; el platet, una mica més gran que una tapa acompanyat d’una Inedit per un preu de 5 €, i, com a principal novetat d’aquest any, el menú migdia, disponible només entre setmana a partir de 12 €. Els dissabtes també es pot gaudir, per poc més d’1 €, dels anomenats tastets de bacallà, que tenen lloc en vuit bacallaneries i mercats de Barcelona.

 

Bibiana Ballbè, enamorada del bacallà

L’acte de presentació de la Ruta del Bacallà es va celebrar a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Entre els assistents hi havia la popular periodista Bibiana Ballbè, que va rebre el guardó Bacallanera Novella, destinat a convertir un personatge públic enamorat del bacallà en expert en l’ofici bacallaner.

Ricard Perelló, representant del Gremi de Bacallaners, la va iniciar en aquest art explicant-li el procediment tradicional de curar, dessalar i rehidratar el bacallà; per part seva, el xef Jordi Asensio, cap de cuina del restaurant Quillo, li va ensenyar a cuinar un plat amb bacallà. La distinció de Bacallaner Novell havia correspost anteriorment al també periodista Albert Om i a l’actor Bruno Oro.

 

Relació d’establiments participants

  • Menú gastronòmic: 3 Focs, DOP Gourmet, El Mercader de l’Eixample, Els Pescadors, Fulano Mengano, L’Enric, La Gormanda, Matalaranya, Nut Gastrobar, Quillo Bar, Restaurant Ca l’Isidre Restaurant Norai i Via Granados.
  • Menú migdia: 3 Focs, DOP Gourmet, Fulano Mengano, L’Enric, La Gormanda, Matalaranya, Nut Gastrobar, Quillo Bar, Restaurant Norai i Via Granados.
  • Platet: Bacalalo, Bar Local, Barra Perelló 1898, Caballa Canalla, Catacroquet Bistrot, DosPebrots, El Bar del Basko, El Sortidor, Els Pinxus Urgell, La Ramona, Le Bouchon, Mano Rota, Olé Mallorca, Pepa Tomate Parlament, Restaurant Can Ros, Samsara i Suquet de l’Almirall.
  • Tastet: Bacalalo, Bacallà i requisits Fradera, Bacallà Tarrés, Bacallaneria Anguera Llobet, Bacallaneria Rosa Marina, Perelló 1898, Pesca Salada Crusellas i Saladitos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: