Què cuinar La Vanguardia

Costa Barcelona Week, una oportunitat per descobrir les comarques de Barcelona

Una proposta amb un munt d'activitats del 12 al 21 de maig que s'emmarquen en la campanya de la Diputació de Barcelona

A la Costa Barcelona Week trobareu activitats per a tots els gustos

A la Costa Barcelona Week trobareu activitats per a tots els gustos Thinkstock

Aquest mes de maig engega la campanya Costa Barcelona Week, una oportunitat per descobrir les comarques pròximes a Barcelona d’una manera diferent. La iniciativa de la Diputació de Barcelona inclou un munt de propostes per conèixer l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Entre el 12 i el 21 de maig s’han programat activitats per a tots els gustos per gaudir i redescobrir aquest territori.

Costa Barcelona Week, que té el mar com a punt de partida, comprèn accions que s’emmarquen en l’enoturisme, la gastronomia, el patrimoni modernista, els espais naturals, la música, la història... L’objectiu és que tant els locals com els turistes gaudeixin d’aquestes comarques amb tots els sentits i en percebin tots els encants. De ben segur que trobeu una activitat que us animi a participar entre les gairebé cent propostes.

Activitats gastronòmiques

Entre totes les propostes de la Diputació de Barcelona emmarcades en el Costa Barcelona Week hi ha una vintena d’activitats gastronòmiques i enoturístiques:

  • A l’Alt Penedès, concretament a Subirats, teniu una trobada d’allò més deliciosa on descobrireu tot el sabor del territori. El Celler Eudald Massana Noya us convida a gaudir d’un moment Meet&Taste, un aperitiu entre les vinyes. Podreu degustar vins i caves del taller i aperitius ecològics i de proximitat. També a Subirats podeu fer una visita al celler de la finca de Can Bas Domini Vinícola, que acaba amb una degustació de vins i aperitius.
  • Si voleu seguir descobrint els secrets del Penedès, podeu visitar la finca Viladellops, al costat del castell d’Olèrdola. L’activitat consta d’un recorregut per les vinyes i un tast de vins, ideal per als amants de l’enoturisme. A més, podeu fer un recorregut històric per la torre medieval, l’ermita del segle XI i el museu arxiu de la finca.
  • Una altra activitat que ofereix Costa Barcelona Week per gaudir del Penedès és la visita als Cellers Torres, que inclou un maridatge de 4 vins i 4 pernils ibèrics. També podeu optar per un maridatge de 4 vins de gamma noble i 4 formatges artesans: brie, semicurat, curat i blau. A més, el celler també ofereix un passeig entre vinyes amb tast de tres vins i aperitiu. D’altra banda, el 14 de maig el celler organitza la cinquena edició de l’Enocursa Torres, un recorregut de 10 km entre vinyes.
  • A Santa Margarida i els Monjos, també a la zona del Penedès, podeu fer una visita degustació a Castell de Penyafort. Descobrireu què i com menjaven els frares dominics en una època on els àpats eren l’expressió culinària de la condició social.
  • Per delectar-se de tota l’esplendor del paisatge del Penedès, podeu fer una visita al campanar de la Trinitat de Vilafranca del Penedès. Gaudireu d’una magnífica vista i una copa de vi i descobrireu la història de la ciutat. També podeu visitar Caves Mascaró, on us explicaran la història del procés d’elaboració del cava i podreu degustar vins i caves.
  • Si us animeu, podeu visitar el VINSEUM de Vilafranca del Penedès durant la jornada de portes obertes. El dia 20 de maig el museu organitza les vinfonies o tastos sonors, una nova forma de gaudir del vi. A més, aquest mateix dia també hi ha una activitat (Tafanegem el vi: olors, colors i textures) per a nens i nenes per aprendre a desenvolupar els sentits que s’utilitzen en un tast. D’altra banda, el dia 21 de maig el museu obre als visitants espais inaccessibles al públic general.
  • El 21 de maig s’ha programat l’activitat ‘Sabors en temps de guerra’. Una proposta realment interessant per fer un recorregut històric per la Guerra Civil a través de la gastronomia. Visitareu el CIUDEB a Subirats, on esmorzareu entre vinyes amb cava del Penedès. Després visitareu el refugi de Serral i el CIARGA a Santa Margarida i els Monjos, i degustareu un menú de guerra en un restaurant.
  • A la zona del Maresme, concretament al Masnou, trobareu la Fira Comercial i Gastronòmica amb actuacions musicals, circ, activitats infantils, degustacions gastronòmiques... 
  • El Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar, també al Maresme, acull una exposició sobre la sal, una substància imprescindible a la cuina que ocupa un paper fonamental a la natura i a la societat. ‘Al punt de sal’ vol transmetre la importància de la sal en el transcurs de la història de la humanitat.
  • Si anem al Vallès Oriental, a Cardedeu s’organitza un taller per elaborar ratafia al jardí del Museu Arxiu Tomàs Balvey. És una de les activitats programades per la nit dels museus i utilitzaran la recepta de la iaia Maria de Cardedeu, un producte propi del museu.
  • Al Vallès Occidental s’organitza els dies 10 i 21 de maig la Fira ‘Sabadell Tast’, una fira gastronòmica per a tota la família. Hi trobareu tastos, tallers, degustacions, concursos, conferències, activitats enològiques, etc.
  • A al comarca del Garraf podeu visitar la Granja Escola Can Pere de la Plana a Sant Pere de Ribes. Una activitat dedicada a la formatgeria i la transformació de la llet en mató.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

28 mai

El Masnou, terra de mar. Tast de vins i vianda freda

Descobriu el Masnou tot gaudint de la seva gastronomia amb l’itinerari “El Masnou, terra de mar”,...

12-28 mai

DTapes per Torredembarra 2017

Conèixer la vitalitat i la qualitat gastronòmica de Torredembarra a un preu molt ajustat serà possible...

26-28 mai

Aplec del caragol 2017

L’Aplec del Caragol de Lleida és un 'must' per als amants dels caragols i de la cuina d’aquests...

11-28 mai

Tàrraco a Taula 2017

Les jornades gastronòmiques Tarraco a Taula, que rememoren el passat romà de Tarragona, celebren enguany...

Portada Cuina 203

NO SÓN PAELLES, PERÒ ENS AGRADEN

  • És l'hora del vermut!
  • La cuina que saben fer (i que, a més, els agrada)

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto