Què cuinar La Vanguardia

Dotze tapes competiran per ser la “Tapa de l’any”

Un jurat gastronòmic ha escollit als finalistes d'entre 43 propostes

Finalistes tapa de l'any 2017

La final serà conduïda per l’actor Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Risotto de moixernons i verduretes

Risotto de moixernons i verduretes

El passat dimarts es va disputar la semifinal de la tercera edició de la “Tapa de l’any” a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De les 43 propostes seleccionades de les rutes de tapes organitzades per Estrella Damm a Catalunya entre 2015 i 2016, només 12 passaran a la final de la competició. Els vuit membres del jurat han escollit aquestes elaboracions d'acord amb els criteris de presentació, sabor i originalitat. El proper diumenge 9 d’abril se celebrarà a l’Hotel Meliá Sitges la gran final, que premiarà la millor tapa de tot Catalunya.

12 tapes finalistes

Els participants han presentat la seva tapa, explicant des de la inspiració fins al procés d’elaboració, davant un jurat gastronòmic. Les 12 tapes que passaran a la final de la iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm són:

  • “Flamenquín” de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega: Axarquia Restaurant, el Prat de Llobregat (Barcelona).
  • Senglar Obèlix: El Cable, Sitges (Barcelona).
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta: La Notaria, Palamós (Girona)
  • L'aperitiu: La Selva Cafè, Mataró (Barcelona).
  • La perla del mar i la terra: La Venta, Terrassa (Barcelona).
  • Farcellet de xai & parmentier trufat: L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona).
  • Rocalbot… català: L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona).
  • Nipó.cat: Més que tapes, Reus (Tarragona).
  • Tàrtar de Toro: Nut Gastrobar, Barcelona.
  • Gastrimargia: Tastet del Reng, Balaguer (Lleida).
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada: Toca Teca, Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF: XDF, Tarragona.

Els vuit jutges que formaven el jurat de la semifinal són professionals del món de la gastronomia i la restauració: Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a 'El Comidista' i a la revista CUINA; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a 'El Mundo'; David Salvador, redactor de '7Caníbales'; Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.
 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

XXIV Jornades dels Cítrics d'Alcanar

Del 17 de novembre al 17 de desembre, Alcanar celebra les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina,...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto