Receptes de Nadal La Vanguardia

Dotze tapes competiran per ser la “Tapa de l’any”

Un jurat gastronòmic ha escollit als finalistes d'entre 43 propostes

Finalistes tapa de l'any 2017

La final serà conduïda per l’actor Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Risotto de moixernons i verduretes

Risotto de moixernons i verduretes

El passat dimarts es va disputar la semifinal de la tercera edició de la “Tapa de l’any” a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De les 43 propostes seleccionades de les rutes de tapes organitzades per Estrella Damm a Catalunya entre 2015 i 2016, només 12 passaran a la final de la competició. Els vuit membres del jurat han escollit aquestes elaboracions d'acord amb els criteris de presentació, sabor i originalitat. El proper diumenge 9 d’abril se celebrarà a l’Hotel Meliá Sitges la gran final, que premiarà la millor tapa de tot Catalunya.

12 tapes finalistes

Els participants han presentat la seva tapa, explicant des de la inspiració fins al procés d’elaboració, davant un jurat gastronòmic. Les 12 tapes que passaran a la final de la iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm són:

  • “Flamenquín” de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega: Axarquia Restaurant, el Prat de Llobregat (Barcelona).
  • Senglar Obèlix: El Cable, Sitges (Barcelona).
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta: La Notaria, Palamós (Girona)
  • L'aperitiu: La Selva Cafè, Mataró (Barcelona).
  • La perla del mar i la terra: La Venta, Terrassa (Barcelona).
  • Farcellet de xai & parmentier trufat: L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona).
  • Rocalbot… català: L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona).
  • Nipó.cat: Més que tapes, Reus (Tarragona).
  • Tàrtar de Toro: Nut Gastrobar, Barcelona.
  • Gastrimargia: Tastet del Reng, Balaguer (Lleida).
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada: Toca Teca, Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF: XDF, Tarragona.

Els vuit jutges que formaven el jurat de la semifinal són professionals del món de la gastronomia i la restauració: Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a 'El Comidista' i a la revista CUINA; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a 'El Mundo'; David Salvador, redactor de '7Caníbales'; Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.
 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto