Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dotze tapes competiran per ser la “Tapa de l’any”

Un jurat gastronòmic ha escollit als finalistes d'entre 43 propostes

Finalistes tapa de l'any 2017

La final serà conduïda per l’actor Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Risotto de perrechicos y verduritas

Risotto de perrechicos y verduritas

El passat dimarts es va disputar la semifinal de la tercera edició de la “Tapa de l’any” a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De les 43 propostes seleccionades de les rutes de tapes organitzades per Estrella Damm a Catalunya entre 2015 i 2016, només 12 passaran a la final de la competició. Els vuit membres del jurat han escollit aquestes elaboracions d'acord amb els criteris de presentació, sabor i originalitat. El proper diumenge 9 d’abril se celebrarà a l’Hotel Meliá Sitges la gran final, que premiarà la millor tapa de tot Catalunya.

12 tapes finalistes

Els participants han presentat la seva tapa, explicant des de la inspiració fins al procés d’elaboració, davant un jurat gastronòmic. Les 12 tapes que passaran a la final de la iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm són:

  • “Flamenquín” de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega: Axarquia Restaurant, el Prat de Llobregat (Barcelona).
  • Senglar Obèlix: El Cable, Sitges (Barcelona).
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta: La Notaria, Palamós (Girona)
  • L'aperitiu: La Selva Cafè, Mataró (Barcelona).
  • La perla del mar i la terra: La Venta, Terrassa (Barcelona).
  • Farcellet de xai & parmentier trufat: L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona).
  • Rocalbot… català: L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona).
  • Nipó.cat: Més que tapes, Reus (Tarragona).
  • Tàrtar de Toro: Nut Gastrobar, Barcelona.
  • Gastrimargia: Tastet del Reng, Balaguer (Lleida).
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada: Toca Teca, Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF: XDF, Tarragona.

Els vuit jutges que formaven el jurat de la semifinal són professionals del món de la gastronomia i la restauració: Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a 'El Comidista' i a la revista CUINA; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a 'El Mundo'; David Salvador, redactor de '7Caníbales'; Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.
 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: