Què cuinar La Vanguardia

Dotze tapes competiran per ser la “Tapa de l’any”

Un jurat gastronòmic ha escollit als finalistes d'entre 43 propostes

Finalistes tapa de l'any 2017

La final serà conduïda per l’actor Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

La tapa variada amb vermut d’Ulldecona

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Una de les tapes del QuintoTapa Pota Blava

Risotto de moixernons i verduretes

Risotto de moixernons i verduretes

El passat dimarts es va disputar la semifinal de la tercera edició de la “Tapa de l’any” a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De les 43 propostes seleccionades de les rutes de tapes organitzades per Estrella Damm a Catalunya entre 2015 i 2016, només 12 passaran a la final de la competició. Els vuit membres del jurat han escollit aquestes elaboracions d'acord amb els criteris de presentació, sabor i originalitat. El proper diumenge 9 d’abril se celebrarà a l’Hotel Meliá Sitges la gran final, que premiarà la millor tapa de tot Catalunya.

12 tapes finalistes

Els participants han presentat la seva tapa, explicant des de la inspiració fins al procés d’elaboració, davant un jurat gastronòmic. Les 12 tapes que passaran a la final de la iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm són:

  • “Flamenquín” de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega: Axarquia Restaurant, el Prat de Llobregat (Barcelona).
  • Senglar Obèlix: El Cable, Sitges (Barcelona).
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta: La Notaria, Palamós (Girona)
  • L'aperitiu: La Selva Cafè, Mataró (Barcelona).
  • La perla del mar i la terra: La Venta, Terrassa (Barcelona).
  • Farcellet de xai & parmentier trufat: L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona).
  • Rocalbot… català: L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona).
  • Nipó.cat: Més que tapes, Reus (Tarragona).
  • Tàrtar de Toro: Nut Gastrobar, Barcelona.
  • Gastrimargia: Tastet del Reng, Balaguer (Lleida).
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada: Toca Teca, Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF: XDF, Tarragona.

Els vuit jutges que formaven el jurat de la semifinal són professionals del món de la gastronomia i la restauració: Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a 'El Comidista' i a la revista CUINA; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a 'El Mundo'; David Salvador, redactor de '7Caníbales'; Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.
 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29-30 abr

Festa Alícia't a Món Sant Benet

Durant el cap de setmana del 29 al 30 d’abril se celebra la cinquena edició d’Alícia’t...

21-30 abr

Dia de la Terra a Rubí

El 21 d’abril comença la celebració del Dia de la Terra a Rubí, i aquesta quarta edició...

01-30 abr

4t Festival Vívid

La Costa Brava acull, durant tot el mes d'abril, la 4a edició del festival Vívid, un mes d'experiències...

29-30 abr

Fira de la Maduixa

Com cada any per primavera, torna la Fira de la Maduixa a Sant Cebrià de Vallalta. Una oportunitat única...

Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto