Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El cuiner santboià Albert Mendiola guanya la Carxofa d’Or

Comença el Mes de la Carxofa, que tindrà el seu moment àlgid amb la Carxofada de Sant Boi

Albert Mendiola, guanyador de la Carxofa d'Or 2018

Albert Mendiola, guanyador de la Carxofa d'Or 2018

Albert Mendiola, xef del restaurant Marimorena de Sant Boi (Baix Llobregat), ha estat guardonat amb el premi Carxofa d’Or per la seva implicació amb el producte de proximitat del Parc Agrari. Aquesta distinció, que no té una periodicitat definida, s’atorga a les persones que “contribueixin a fer conèixer les qualitats gastronòmiques i saludables de la carxofa que creix als camps del municipi”, segons paraules de Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi. Fins ara només l’havien rebut el periodista esportiu Andrés Montes (2008), el periodista de TV3 Espartac Peran (2012) i el director de la revista CUINA, Josep Sucarrats (2016).

En ser condecorat, Mendiola, que també va ser escollit Cuiner de l’Any 2017 en el darrer Fòrum de Girona, ha qualificat d’excepcional el producte que es pot trobar al Parc Agrari del Baix Llobregat. També ha reivindicat la necessitat de mostrar arreu les virtuts d’aquesta “terra especial”.

Tret de sortida del Mes de la Carxofa

L’acte de lliurament ha servit perquè l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora de Consum i Turisme, Elena Amat, presentessin la 19a Carxofada de Sant Boi, esdeveniment principal del Mes de la Carxofa. Tindrà lloc el dia 18 de març i comptarà amb la participació del col·lectiu de restaurants Degusta Sant Boi, al qual també està adscrit el Marimorena. Aquests restaurants oferiran un menú de degustació de cinc plats que tindran la carxofa com a protagonista. Totes les carxofes que s'hi cuinaran són conreades i collides per pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.

D’altra banda, Mendiola apadrina el Març Gastronòmic 2018, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Es tracta d’unes jornades gastronòmiques que s'allarguen fins al 8 d'abril i que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: