Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els vespres del Mercat de la Terra Slow Food

El mercat gastronòmic de productes de proximitat i sostenibles se celebra cada dimarts, de 17.30 a 21.30 h

Mercat de la Terra d'Slow Food

Mercat de la Terra d'Slow Food

Aquest estiu el Mercat de la Terra Slow Food es trasllada als vespres de cada dimarts. L’esdeveniment setmanal s’ha consolidat com un punt de trobada entre productors locals i consumidors. A partir del proper 27 de juny, se celebra cada dimarts, de 17.30 a 21.30 h, ja que en aquesta franja horària les temperatures són més baixes. La seva filosofia segueix sent la mateixa: donar suport als productes de proximitat, de temporada i ecològics. Tenen un compromís amb la qualitat dels aliments i amb els seus clients, i volen que la gent conegui la procedència dels productes que compren i quin mètode de producció han utilitzat.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos que ofereixen productes que compleixen tres requisits: bons, nets i justos. Són un suport a l’agricultura local i aposten pels aliments amb processos de producció respectuosos amb el medi ambient i amb la nostra salut. La seva intenció és proporcionar informació sobre tot allò que passa des que es cull el producte de la terra fins que se serveix a taula. Cal afegir també el seu compromís amb un preu just, tant per al productor com per al comprador final.

Un espai de convivència ciutadana

L’objectiu de Slow Food era crear un mercat permanent on la ciutadania pogués comprar els productes alimentaris de proximitat i que es convertís en un espai gastronòmic i cultural. En aquest sentit, organitzen showcookings de diferents xefs Slow Food, tallers, xerrades i música en directe. A més, tenen activitats pensades per als més menuts al Slow Kids. Així, doncs, aquest mercat vol ser més que un punt de compra i venda de productes alimentaris, perquè fomenta el contacte entre les persones. D’altra banda, el fet de donar a conèixer les conseqüències dels processos de producció dels aliments augmenta la consciència social sobre el consum responsable.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: