La Fira d’Espàrrecs de Gavà arriba a la 65a edició. El divendres 27 d’abril es dona el tret de sortida a la Mostra Comercial i a GastroGavà, en què 18 locals de la zona presenten plats elaborats amb espàrrecs de Gavà i productes del Parc Agrari. La Mostra Agrícola, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de la ciutat i del Baix Llobregat, s’inaugura el dissabte 28. Hi exposen els participants del Concurs d’espàrrecs i paneres, que compta amb quatre categories: ‘Lots d’espàrrecs’, ‘Paneres de verdures o de productes del camp’, ‘Paneres artístiques’ i ‘Paneres artístiques amb llavors’.
El recinte firal compta amb uns 22.500 metres quadrats de superfície. El carrer de Sant Pere torna a connectar els dos espais centrals de l’esdeveniment: el Pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola, i la plaça de Jaume Balmes, on se celebra la mostra GastroGavà.
Tradició i novetats
La fira manté els seus orígens agrícoles però aposta, edició rere edició, per reinventar-se i, d’aquesta manera, reflectir el dinamisme econòmic i sociocultural de Gavà. Una de les principals novetats és la redistribució dels espais del recinte firal, pensada per potenciar el dinamisme en la visita. Enguany també s’inclou un espai dedicat a la flor i a la planta, que serveix a les floristeries i vivers del municipi per exposar i oferir el seu producte. Altres novetats rellevants són l’augment del nombre de restaurants que participen a GastroGavà i l’esforç per tenir presència a Internet i a les xarxes socials, amb la creació d’una pàgina web (firaesparrecsgava.cat) i d’un perfil a Twitter (@FiraEspàrrecs).
D’altra banda, la Fira torna a comptar amb dos escenaris per a actuacions de grups de música o escoles de ball. A més, els més petits poden participar en tallers i activitats a l’espai ‘Els Petits Pagesos’. I, per primera vegada, la Fira ofereix el ‘Gavà Experience’, un paquet de visites guiades al recinte i a espais d’interès turístic de la ciutat que inclou la degustació de productes locals.