Què cuinar La Vanguardia

Viu les Terres de l'Ebre a les Festes de la Sega

Els municipis de Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla, l'Aldea i Amposta celebren les tradicionals festes de l'arròs

Camp d'arròs del delta de l'Ebre

Camp d'arròs del delta de l'Ebre Thinkstock

El conreu d’arròs forma part de la història de les terres del delta de l’Ebre i de la identitat dels seus municipis. La construcció del canal va possibilitar la creació de camps de cultiu, que formen part del paisatge de la zona. Cada any celebren les Festes de la Sega de l’arròs, una tradició per donar a conèixer l’arròs ebrenc. Aquest producte ha estat fonamental en l’economia local i està molt present a la gastronomia deltaica.

Enguany, les festes tindran lloc els mesos de setembre i octubre. Concretament, les dates són: el 10 de setembre a Sant Jaume d’Enveja, el 17 de setembre a Deltebre i a l’Ampolla, el 24 de setembre a l’Aldea i l’1 d’octubre a Amposta. Els pagesos us demostraran com es dona un bon cop de falç per segar el camp i com es transportaven les garbes a l’era per batre-les. L’agricultura s’ha modernitzat amb el pas del temps, però els antics processos manuals de cultiu són part de la història.

Durant aquests dies no només hi haurà demostracions de com es segava antigament; també s’organitzen un munt d’activitats per donar a conèixer la importància de l’arròs per a aquest territori. A més, hi haurà jota ballada, un dinar popular, jocs tradicionals amb què gaudirà tota la família, teatre i d’altres sorpreses. A l’Ampolla, per exemple, s’amenitzarà la jornada amb música en viu i podreu tastar arrossos cuinats.

D’altra banda, també s’organitzen unes jornades gastronòmiques amb l’arròs com a protagonista, que seran del 17 de setembre a l’1 d’octubre a l’Ampolla i de l’1 al 31 d’octubre a Amposta. Els restaurants d’aquests municipis prepararan plats especials d’arròs que podreu trobar a les seves cartes, des de paelles marineres fins a arròs negre. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

18 nov

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

18 nov

III El Gust de la Paraula

Si t'agraden el bon menjar i la bona literatura, no et pots perdre la tercera edició d’El Gust de la...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto