El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, convocat per la Fundació d’Oficis de la Carn, ja té guanyadors. De les 54 candidatures (29 en la categoria 'Tradicional' i 24 en la 'Innovadora'), el jurat s’ha decantat per la de la Carnisseria-Xarcuteria Saborit de Calldetenes (Osona) i la de Cal Vives de Moià (Moianès). El jurat ha volgut destacar que aquest any el nivell ha estat “lleugerament superior” al de les edicions anteriors.
El guanyador de la categoria 'Tradicional', Saborit, ha presentat una botifarra d’ou “feta amb molta passió i sacrifici”, fidel a la tradició familiar i que aposta per productes de màxima qualitat i de producció pròpia. Pel que fa a la categoria 'Innovadora', Vives ha satisfet el jurat amb una sorprenent proposta feta amb carxofes i llardons. D’aquesta manera, buscava combinar una hortalissa de temporada amb un dels ingredients indispensables d’aquestes dates.
Els premis es van lliurar en un acte celebrat el dimecres 31 de gener, com a preàmbul del Dijous Gras i la setmana de Carnaval. Tots dos vencedors van assegurar que era un orgull haver obtingut un guardó que els aportarà prestigi i, probablement, un augment de les vendes.
El jurat ha comptat amb la presència de personatges tan destacats del panorama culinari català com la xef Ada Parellada i Pep Nogué, entre d’altres. Els finalistes de l’edició d’enguany han estat les carnisseries Can Vilada de Vic, en la categoria 'Tradicional', i Can Pocurull de Vilassar de Mar, en la categoria 'Innovadora'.