Consells de cuina La Vanguardia

Les millors botifarres d'ou artesanes d'enguany es fan a Calldetenes i a Moià

Josep M. Saborit obté el guardó en la categoria de botifarra tradicional i Agustí Vives triomfa en la de botifarra innovadora

Guanyadors del Concurs de Botifarra d'Ou 2018

Guanyadors del Concurs de Botifarra d'Ou 2018

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, convocat per la Fundació d’Oficis de la Carn, ja té guanyadors. De les 54 candidatures (29 en la categoria 'Tradicional' i 24 en la 'Innovadora'), el jurat s’ha decantat per la de la Carnisseria-Xarcuteria Saborit de Calldetenes (Osona) i la de Cal Vives de Moià (Moianès). El jurat ha volgut destacar que aquest any el nivell ha estat “lleugerament superior” al de les edicions anteriors.

El guanyador de la categoria 'Tradicional', Saborit, ha presentat una botifarra d’ou “feta amb molta passió i sacrifici”, fidel a la tradició familiar i que aposta per productes de màxima qualitat i de producció pròpia. Pel que fa a la categoria 'Innovadora', Vives ha satisfet el jurat amb una sorprenent proposta feta amb carxofes i llardons. D’aquesta manera, buscava combinar una hortalissa de temporada amb un dels ingredients indispensables d’aquestes dates.

Els premis es van lliurar en un acte celebrat el dimecres 31 de gener, com a preàmbul del Dijous Gras i la setmana de Carnaval. Tots dos vencedors van assegurar que era un orgull haver obtingut un guardó que els aportarà prestigi i, probablement, un augment de les vendes.

El jurat ha comptat amb la presència de personatges tan destacats del panorama culinari català com la xef Ada Parellada i Pep Nogué, entre d’altres. Els finalistes de l’edició d’enguany han estat les carnisseries Can Vilada de Vic, en la categoria 'Tradicional', i Can Pocurull de Vilassar de Mar, en la categoria 'Innovadora'.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24-25 feb

Fira de la Mel

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto