Què cuinar La Vanguardia

Les mones de Pasqua, les protagonistes de Setmana Santa

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany menjarem 700.000 mones

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua Miquel Àngel Roque

Animals de colors, Pokémons, figures de personatges televisius, escuts del Barça... Les pastisseries estan omplint els seus aparadors amb mones de totes les formes i colors per als més menuts. Aquestes obres d’art de xocolata suposen més de tres hores de feina artesanal, imaginació i molta paciència. Es creen els motlles o es tallen els patrons de les figures, es treballa la xocolata, s’uneixen les peces, es pinten i es decoren amb figuretes de xocolata. El resultat? Una mona única, amb xocolata de qualitat, sense additius ni oli de palma, colorants azoics o greixos trans.

La xocolata té un paper molt important en l’economia de Barcelona, que, a la dècada dels 60, es va convertir en la capital de la xocolata artística. El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany es consumiran unes 700.000 mones artesanals, és a dir, un 2% més que l’any anterior. Ofereixen un producte amb dissenys exclusius i cada cop més saludable. La tendència és reduir-ne el sucre per respondre a la preocupació actual de cara a l’alimentació, sobretot infantil. Això sí, cada vegada més persones esperen a l’últim moment per comprar la mona.

Al segle XX l’art de crear figuretes de cacau es va popularitzar a Catalunya, i el Gremi de Pastisseria de Barcelona va promoure concursos i mostres de mones a la Ciutat Comtal. Avui en dia, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona és un referent internacional per als pastissers i mestres xocolaters del món. L’any 2000 el Gremi va crear el Museu de la Xocolata per revalorar la tradició pastissera i hi podem trobar creacions artesanals de centenars d’obres d’art de xocolata. Del 8 al 17 d’abril el Museu organitza tallers infantils de mones, on els petits seran autèntics pastissers. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto