La col kale està de moda des que va començar a triomfar als Estats Units a causa de les grans propietats nutricionals que té. Encara no sabeu què és? Doncs no patiu, perquè no és res més que la col arrissada. I si només és una col, on rau el secret del seu èxit? Doncs en el fet que té més ferro que la carn de boví i més calci que la llet de vaca. Això l'ha convertit en una aliada estrella per a les persones veganes, ja que aporta la major part dels ingredients de molts productes d'origen animal.
A més, és baixa en calories i això la converteix en un gran ingredient per a tothom qui vol mantenir el seu pes. També té una gran quantitat d'antioxidants i fibra, cosa que afavoreix la digestió dels aliments.
Si voleu explotar al màxim les seves propietats, heu de saber que com més temps de cocció, més nutrients perd. Així que la millor opció és prendre-la liquada en forma de suc o batut i combinada amb altres fruites i verdures. Si trobeu el seu gust una mica fort, podeu reduir-ne l'amargor amb oli d'oliva. En tot cas, podeu preparar-la d'infinites maneres com crua en amanides, guisada o fins i tot fregida.