Consells de cuina La Vanguardia

Per què triomfa la col kale?

Us expliquem tots els secrets de l'èxit de la col arrissada

Col kale

Col kale Thinkstock

La col kale està de moda des que va començar a triomfar als Estats Units a causa de les grans propietats nutricionals que té. Encara no sabeu què és? Doncs no patiu, perquè no és res més que la col arrissada. I si només és una col, on rau el secret del seu èxit? Doncs en el fet que té més ferro que la carn de boví i més calci que la llet de vaca. Això l'ha convertit en una aliada estrella per a les persones veganes, ja que aporta la major part dels ingredients de molts productes d'origen animal.

A més, és baixa en calories i això la converteix en un gran ingredient per a tothom qui vol mantenir el seu pes. També té una gran quantitat d'antioxidants i fibra, cosa que afavoreix la digestió dels aliments.

Si voleu explotar al màxim les seves propietats, heu de saber que com més temps de cocció, més nutrients perd. Així que la millor opció és prendre-la liquada en forma de suc o batut i combinada amb altres fruites i verdures. Si trobeu el seu gust una mica fort, podeu reduir-ne l'amargor amb oli d'oliva. En tot cas, podeu preparar-la d'infinites maneres com crua en amanides, guisada o fins i tot fregida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto