Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

'Revetlles d'estiu amb musclos i cava' als mercats de Barcelona

Del 21 al 23 de juny es repartiran 1.200 kg de musclo i 4.000 copes de cava recordant les tradicionals musclades de Sant Joan

'Revetlles d'estiu amb musclos i cava 2016' al Mercat del Ninot

'Revetlles d'estiu amb musclos i cava 2016' al Mercat del Ninot

S’acosta Sant Joan i, com cada any, ve acompanyat d’un munt de musclos i cava. Des del 2012 el Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP) i el Gremi de Peixaters de Catalunya (GPC) organitzen les ‘revetlles d’estiu amb musclos i cava’. En aquesta sisena edició podreu gaudir gratuïtament dels musclos del Delta de l’Ebre a la marinera, que es troben en el seu millor moment, acompanyats d’una copa de cava Segura Viudas. Enguany les degustacions populars estaran presents a nou mercats de Barcelona, gairebé el doble que l’any anterior. Una oportunitat per reviure les grans cassolades de musclos típiques dels pobles costaners de Catalunya durant les revetlles d’estiu.

Nou mercats

Així, doncs, durant els dies 21, 22 i 23 de juny es repartiran 1.200 kg de musclos i 4.000 copes de cava als mercats de la Ciutat Comtal. El tret de sortida el donarà el Mercat del Ninot el dia 21. L’endemà, s’organitzaran tastos populars als mercats del Clot, Horta, Lesseps, Sant Martí i Sants. Finalment, el dia 23 les degustacions arribaran al mercat de la Concepció, les Corts i la Llibertat. Un total de nou mercats barcelonins que acolliran aquesta iniciativa que busca recuperar la tradició de les musclades d’estiu a les revetlles. Els alumnes de sala del Campus de Turisme, Hosteleria i Gastronomia (CETT-UB) serviran els musclos i el cava als assistents d’aquesta festa gastronòmica.

Tots aquests mercats municipals, excepte el del Ninot, formen part dels Mercats Verds, que potencien els productes de proximitat i ecològics. De fet, el musclo prové de la Federació de Productors de Marisc del Delta de l’Ebre (Fepromodel), que vetlla perquè el marisc es produeixi en zones certificades com a Reserva de la Biosfera. La proposta és tota una oda a la cuina marinera mediterrània i vol promocionar el consum d’aquest marisc, un producte saludable, local i de temporada. Qui ho desitgi pot adquirir un receptari de musclos que el CETT-UB i els peixaters/es dels mercats han preparat per a l’ocasió.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: