Consells de cuina La Vanguardia

10 consells per a una vida saludable

Us donem alguns consells per portar una vida saludable menjant verd i amb molt de sabor!

Cuinar pastanaga

Cuinar pastanaga

  1. Convertiu les fruites i les verdures en protagonistes de la vostra dieta, perquè està comprovat que el seu consum redueix el risc de mortalitat per qualsevol causa.
  2. Reduïu el vostre consum de carn, sobretot vermella i processada. Recordeu que la carn no és indispensable en cap dieta, ni tan sols a la de les criatures.
  3. Incorporeu els vegetals que tinguin més fibra alimentària: ajuden a anar de ventre, redueixen el colesterol dolent i prevenen el càncer colorectal.
  4. No oblideu els aliments glucosinolats per prevenir qualsevol tipus de càncer. Els trobareu en el bròquil, les cols de Brussel·les o la coliflor!
  5. Acostumeu a menjar 300 grams diaris de verdures, com a mínim! Només amb una albergínia o dos tomàquets ja hi arribeu! Si a aquests 300 grams diaris de verdures hi afegiu dues o tres racions de fruita, el cos ratllarà la perfecció.
  6. No acompanyeu tots aquests aliments saludables amb productes ultraprocessats, perquè ho espatlaran tot.
  7. Combineu les tècniques de cocció. No cal menjar-ho tot sempre cru, ni tampoc sempre cuit: el millor és combinar-ho.
  8. Procureu no excedir-vos en les coccions; res de bullir les mongetes verdes vint minuts. Hem de fer coccions curtes per mantenir les verdures amb més nutrients.
  9. Decanteu-vos pels productes de temporada i de proximitat, ja que tenen més vitamines i minerals. I més sabor!
  10. Innoveu a la cuina i prepareu les receptes més originals amb verdures. Des d'una bona amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral fins a uns rotlles de bledes amb gambes o una bona pasta amb pesto de kale. N'hi ha un munt!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto