Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 maneres de gaudir dels calçots

A un restaurant, en conserva, en un llibre, en licor, com a ingredient d'un croissant... Us demostrem que d'aquesta ceba en podeu gaudir de moltes maneres

CUINA.CAT

06/02/2019
01 Calçotada wars

Calçotada wars

Calçotada Wars

Catalan Games va posar en marxa, el 2014, una campanya de mecenatge per crear Calçotada Wars, un joc de cartes que proposa fer una calçotada sense embrutar-se ni engreixar-se. Les partides, de 2 a 6 jugadors i amb una durada d’entre 20 i 45 minuts, consisteixen a crear calçotades virtuals amb llenya, foc, graella, calçots i altres elements imprescindibles de la calçotada.

Més informació

02 Cal Ganxo

Cal Ganxo

Cal Ganxo

De calçotades se’n fan arreu del país, però és a Valls on trobem la concentració més gran de restaurants per gaudir-ne. Segurament, Cal Ganxo és un dels que serveixen més calçots durant la temporada. Si no hi heu reservat taula haureu de fer cua, però valdrà la pena: els calçots són de primera i la salsa, casolana, també. Per cert, que, si voleu, també us la podeu endur envasada cap a casa per menjar-ne quan vulgueu!

Més informació

 

03 Ferrer Salsa calçots Premium

Ferrer Salsa calçots Premium

Conserves Ferrer

Una de les claus de l’èxit de la calçotada és la salsa, i ho saben molt bé a Conserves Ferrer, on fan servir ingredients 100% naturals per preparar-la: tomàquet, oli d’oliva (27%), aigua, ametlla, DOP Avellana de Reus, vinagre de vi, all, pebre dolç, espècies, sal i estabilitzant. La salsa s’elabora amb mètodes artesans, sense conservants ni colorants, i, a més de fer-la servir per a una calçotada, també la podeu fer servir per acompanyar una bona amanida.

Més informació

  • Ctra. de Santpedor a Navarcles, km 4. Santpedor (Bages).
  • Tel. 93 827 25 12. www.c-ferrer.com
04 Portal 22

Portal 22

Portal 22

No siguem simplistes: no tots els restaurants de Valls fan calçotades. I un exemple n’és el Portal 22. Això sí: que no facin calçotades no vol dir que no tinguin en compte els calçots! Aquí, a més d’una proposta gastronòmica original i creativa, trobareu maneres noves de menjar calçots, ja que són l’ingredient d’algunes de les tapes que formen part de la carta del local.

Més informació

05 Calçots Cuits

Calçots Cuits

Calçots Cuits

La temporada de calçots s’acaba a l’abril, però en podeu gaudir tot l’any gràcies als Calçots Cuits de Sent la Terra. Són calçots en conserva i us els podeu menjar directament del pot o els podeu cuinar com us vingui més de gust per acompanyar altres plats. El conreu, la conserva i l’envasat es fan a Mont-roig del Camp amb criteris ecològics i apostant sempre pels productes de proximitat.

Més informació

06 El Rebost de Ponent

El Rebost de Ponent

El Rebost de Ponent

Al Rebost de Ponent podeu comprar tot el que cal per fer una calçotada. L’únic que no podreu fer és menjar-hi els calçots. Us els faran a la brasa, com cal, us els embolicaran amb paper de diari, com cal, i podreu comprar la salsa per sucar-los, com cal. Quan arribeu a casa encara estaran calents (el diari conserva l’escalfor!).

Més informació

07 Llibre 'La calçotada'

Llibre 'La calçotada'

Llibre 'La calçotada'

No hi ha una edat concreta per començar a gaudir d’una bona calçotada, però, si volem avançar feina i que els petits de casa ja en coneguin tots els secrets, aquest llibre és la millor manera d’introduir-los en la tradició. Podreu acompanyar en Patufet i els seus amics mentre conreen, couen i, és clar, es mengen els calçots. Segur que després d’acabar el llibre tindran ganes de participar en una calçotada de debò!

Més informació

  • Autors: Roger Roig i Hugo Prades.
  • Ed. Cossetània. 24 pàg.
  • Preu: 5,90 €.
08 Licor de calçots

Licor de calçots

Licor de calçots

Si, avui en dia, trobem licors de gairebé qualsevol cosa, no ens ha de sorprendre que també n’hi hagi de calçots. Licoranna fa licors de fruites i d’herbes, i també de calçots, amb una barreja de dolç i salat i un toc de fum que us farà la sensació que us estigueu menjant un calçot acabat de fer. Deixeu-vos sorprendre i tasteu-lo abans, durant o després de la calçotada!

Més informació

09 Productes de la Terra

Productes de la Terra

Productes de la Terra

Si us apassionen les calçotades i voleu que tothom ho sàpiga, al web de Productes de la Terra trobareu roba per a vosaltres: samarretes, davantals o una dessuadora, amb un disseny original i, fins i tot, humorístic, que us permetran passejar l’orgull calçotaire per tot arreu. Les samarretes costen 15 euros i n’hi ha quatre dissenys per triar. Si preferiu la dessuadora, té un preu de 27 euros.

Més informació

10 Forn de Nulles

Forn de Nulles

Forn de Nulles

Potser no se us acudiria tastar calçots en un forn de pa. És clar que el pa amb tomàquet és un acompanyament perfecte per a aquesta hortalissa, però al Forn de Nulles han revolucionat els calçots i els han convertit en l’ingredient fonamental d’uns croissants sorprenents pel color i pel gust. I, a més de fer-ne croissants, amb els calçots també fan pa i bastonets de pa.

Més informació

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: