Què cuinar La Vanguardia

11 forns per tastar bon pa a Barcelona

El millor pa és el que està elaborat amb productes 100% naturals i molta creativitat. Et diem on trobar-lo

01/07/2015
Baguet, de pagès, integral, amb cereals... A tots ens agrada el pa i tenim sort que n'hi hagi de tants tipus, varietats i sabors diferents. A Barcelona hi ha una gran quantitat de forns, fleques i obradors que continuen elaborant el pa amb productes naturals i de la forma més tradicional. Si t'agrada el bon pa, com els d'abans, vés fent boca amb aquest llistat de llocs on trobar-lo!
01 Fleca Balmes

Fleca Balmes

Fleca Balmes

Fundada l’any 1908, aquesta fleca ha sabut reinventar-se al llarg dels anys però sense perdre la qualitat i la forma d’elaboració tradicional. El pa que ofereixen és de massa mare natural, amb una cocció acurada i una elaboració llarga i reposada. A més, també ofereixen brioixeria, com pastissos, brownies, muffins o ensaïmades. I per als que preferiu el salat, també hi podeu trobar entrepans, coques de recapte, empanades i pizzes. Adreça: Balmes, 156. Barcelona Telèfon: 93 218 07 10 Web: www.flecabalmes.com
02 Turris

Turris

Turris

Sempre amb productes 100% naturals, Turris ofereix una gran diversitat de pans diferents per a tots els gustos, com el pa eco i el de fibra, o especialitats com el de ceba, formatge i nous. També té en especial consideració les persones amb intoleràncies o al·lèrgies, per això té una gamma de productes sense gluten. Xavier Barriga va obrir el primer Turris al carrer Aribau i, actualment, ja compta amb deu botigues: sis repartides per Barcelona, dues a Sant Cugat del Vallès, una a Sabadell i una altra a Granollers. A la pàgina web podeu trobar les adreces i els horaris de tots els seus establiments.  Adreça: Carrer d'Aribau, 158. Barcelona Telèfon: 93 217 96 06 Horari: De dilluns a divendres, de 7.30 a 21 h. Dissabtes, de 8 a 14.30 h. Diumenges, tancat. Web: www.turris.es
03 Cruixent

Cruixent

Cruixent

Al Forn Cruixent, situat al Poblenou, volen fer-te descobrir el plaer de menjar bon pa, per això elaboren els seus productes sense additius i amb massa mare natural. A més dels clàssics, el forn ofereix una sèrie de pans especials com el de xocolata i taronja; l’‘stollen’, que conté ingredients com panses en rom, pell de taronja o espècies, o el de sis llavors. Premi Time Out 2013 al projecte més innovador, el forn també és conegut per les seves coques, tant salades com dolces, i per organitzar tallers i trobades panarres. Adreça: Pujades, 173. Barcelona Telèfon: 93 105 60 47 Horari: De dilluns a dissabte, de 7.30 a 21 h. Diumenges, tancat. Web: www.cruixentbcn.cat
04 Forn Mistral

Forn Mistral

Forn Mistral

La botiga, situada a la ronda de Sant Antoni de Barcelona, té un forn de llenya de la nova línia de pa ecològic on es cou tota mena de pa i brioixeria. Les seves especialitats són les coques de pa, ensaïmades i croissants. A més, sempre estan provant combinacions noves, com la coca salada de ceba amb pebre vermell i cansalada, el pa de motlle 100% d’espelta o el pa de sègol amb farina alemanya. Adreça: Ronda Sant Antoni, 96. Barcelona Telèfon: 93 301 80 37 Horari: De dilluns a dissabte, de 7 a 21 h. Diumenges, tancat. Web: www.fornmistral.com
05 Cloud Street Bakey

Cloud Street Bakey

Cloud Street Bakery

Cloud Street Bakery compta amb un forn de llenya restaurat, de 1926, en què la flama entra per un conducte en contacte directe amb el pa; per tant, no només l’escalfa, sinó que li dóna un toc fumat peculiar. A més, també són especialistes en pastissos i brioixeria d’estil anglès o australià, com el ‘lamington’, un pa de pessic arrebossat de xocolata i coco, o el Thai Pork Belly, una llesca de pa amb ceba tendra i ‘kimchi’. Adreça: Rosselló, 112. Barcelona Telèfon: 93 250 58 28 Horari: De dilluns a divendres, de 8 a 21 h. Dissabtes, de 8 a 15 h, i diumenges, tancat. Web: www.cloudstreet.es
06 Obrador Triticum

Obrador Triticum

Forn Triticum

Al Forn Triticum, situat a Cabrera de Mar, al Maresme, fan un pa especialment pensat per a l’alta gastronomia. Des dels inicis, elaboren els productes amb ingredients rigorosament seleccionats i amb un procés molt lent i acurat, que pot durar dies. Un dels seus primers clients va ser Ferran Adrià, i ara elabora pans tan especials com el de vi, que fa per a El Celler de Can Roca, o altres especialitats com el pa de fum o algues. El seu punt de venda a la Ciutat Comtal és a l’espai de la M-Store de la Fàbrica Moritz. Adreça: Ronda Sant Antoni, 39. Barcelona Telèfon: 660 19 86 66 Horari: De dilluns a dijous, de 10 a 00 h; divendres, de 10 a 1 h; dissabtes, de 9 a 1 h, i diumenges, de 10 a 00 h. Web: www.triticum.net
07 Panes Creativos

Panes Creativos

Panes Creativos

Sota el lema ‘Love is in the Bread’, Panes Creativos elabora els pans amb una filosofia basada en l’amor i la devoció pel pa. A banda dels clàssics de la botiga com el de sègol o el de nous i panses, també tenen els d’autor, amb canyella, vi i poma, el de carxofa i pebre vermell o el de tomàquet sec amb nabius i pistatxos. I, per reafirmar encara més la seva creativitat, també hi podem trobar pans per a maridatge, com el de xocolata i taronja o maduixa, el de cítrics i gingebre o el de coco chutney, mango i curri. Adreça: Plaça Garrigó, 5. Barcelona Telèfon: 93 352 04 81 Horari: De dilluns a divendres, de 8 a 14 h i de 17 a 20.30 h. Dissabtes, de 8 a 14.30 h. Web: www.panescreativos.com
08 Forn La Llibreria

Forn La Llibreria

La Llibreria

La Llibreria va obrir les portes el 2012 amb el nom del negoci que hi havia abans al mateix local. Amb farines escollides rigorosament, gairebé totes franceses, elabora diferents tipus de pans, com el Montserrat, que està fet amb tomàquet i herbes. A banda dels pans i l’àmplia gamma de brioixeria que ofereix, a la botiga també s’organitzen activitats culturals com presentacions de novel·les o sessions de dibuix, també en honor de la llibreria que hi havia. Adreça: Aribau, 22. Barcelona Telèfon: 93 454 15 20  Web: Facebook del Forn La Llibreria
09 Forn Ideal

Forn Ideal

Ideal

El forn d’aquesta fleca elabora pa des de fa 150 anys, i els pans rústic i de pagès són les estrelles. També tenen algunes especialitats com el pa de kamut i el de carbassa. A més, entrar al Forn Ideal és com fer un viatge en el temps, ja que manté el seu mobiliari antic: les portes de fusta i vidre, el taulell alt i el preuat forn de pa artesà antic. Adreça: Ramón y Cajal, 120. Barcelona Telèfon: 93 213 41 49
10 Forn Boix

Forn Boix

Forn Boix

A l’interior del Forn Boix, situat al carrer Hospital de Barcelona, es pot veure com es fa el pa de la botiga. Des del mostrador es veu el procés d’elaboració, que es fa de forma tradicional i amb productes de qualitat des de fa tres generacions. Les seves especialitats són els pans integrals i de cultiu ecològic. A més, tenen un espai especial per elaborar productes per a celíacs, com pa, pastes i galetes. Adreça: Carrer d'en Xuclà, 23. Barcelona / Carrer de l'Hospital, 20. Barcelona Telèfon: 93 302 27 82 (carrer d'en Xuclà) / 93 302 89 32 (carrer de l'Hospital) Web: www.fornboix.com
11 Forn Baluard

Forn Baluard

Forn Baluard

Situat al costat de la Barceloneta, el Forn Baluard ofereix des de fa tres generacions una gran varietat de pans artesans amb farines 100% naturals. Algunes de les especialitats són la baguet Baluard, el pa integral biològic i el ‘panetón’. També hi podem trobar el pa de pagès més original, que preparen amb ametlla, avellanes, dàtils i albercoc. A més, fan un deliciós pa de xocolata amb maduixes i tota mena de pastes i brioixeria. Adreça: Carrer del Baluard, 38. Barcelona Telèfon: 93 221 12 08 Web: www.baluardbarceloneta.com

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

19 nov

Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori dediquen una fira al pa i la xocolata que, enguany, arriba a l’onzena edició, amb...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto