Què cuinar La Vanguardia

4 restaurants barcelonins de grans xefs catalans

Descobreix els restaurants Bao Bar Paco Pérez, Enigma, Òleum i Alkimia

17/08/2017

Barcelona és una ciutat multicultural on no hi falta el bon menjar. De fet, el talent culinari s’hi ha concentrat i hi trobem propostes realment interessants. Molts xefs reconeguts catalans duen a terme els seus projectes gastronòmics a la Ciutat Comtal. Així, doncs, entre els seus carrers hi trobem amagades propostes culinàries trencadores. Des del CUINA us recomanem quatre restaurants de les figures més representatives del panorama gastronòmic català: Jordi Vilà, Paco Pérez, Fina Puigdevall i Albert Adrià. Aquests nous establiments estan pensats per fer viure una experiència única als clients a través dels sentits. Propostes realment interessants que no deixaran indiferent cap paladar. 

01 Paco Pérez

Paco Pérez

Bao Bar Paco Pérez: entrepans 5 estrelles Michelin

Paco Pérez és un xef reconegut amb molts anys d’experiència. De fet, així ho demostren les seves cinc estrelles Michelin. El Bao Bar Paco Pérez ha estat una retrobada amb la cuina popular. L’oferta es basa en entrepans asiàtics farcits de diversos ingredients de temporada. Una proposta simple però que us pot descobrir un món de sabors a un preu assequible. Els ‘baos’, és a dir, els panets amb els quals prepara els entrepans, són totalment artesanals. Aquest petit brioix es cou al vapor i és típic a països com les Filipines o Taiwan.  

‘Baos’ i molt més

L’oferta és d’allò més variada i, sens dubte, deliciosa. Les propostes van des dels sabors més clàssics fins a receptes més atrevides. Alguns dels entrepans que hi podeu tastar són el de bou de mar, corall i maionesa; el de fricandó de carn de Wagyu o el ‘bao’ farcit de calamarsons amb ou, bacó i salsa tàrtara. D’altra banda, també hi podeu degustar els entrants inspirats en la cuina asiàtica.

A la carta, hi trobareu creacions culinàries tan interessants com el curri de círvia i cireres i gambeta vermella amb cansalada i xampinyó o, de postres, la crema d’ametlles, pinya fresca, coco, estragó i xarop d’auró. Un dels productes estrella del local són les begudes sense alcohol pròpies, com la llimonada natural amb llima, menta i citronel·la. 

  • Carrer Arimon, 48. Barcelona.
  • Tel. 691 40 35 99.
  • Obert de dimarts a dissabte. Diumenge, només migdia.
  • www.baobar.barcelona/ca
02 Enigma

Enigma

Enigma: l'espai futurista d'Albert Adrià

El restaurant Enigma és un espai arquitectònic futurista pensat per viure una experiència gastronòmica única. En un ambient exclusiu, modern i artístic es poden degustar les creacions culinàries d’Albert Adrià. No han publicat el menú a la pàgina web, ja que volen sorprendre els clients. En realitzar la reserva us enviaran les instruccions i les claus d’accés, fet que suma un punt de misteri a l’aventura gastronòmica. Així, doncs, el que passa dins la seva cuina segueix sent un secret i l’única manera de descobrir-lo és a través del paladar.

Sabor i intimitat

El panorama gastronòmic actual aposta per barrejar sabors dolços i salats per tal de jugar amb els sentits del paladar. Albert Adrià trenca amb aquesta tendència apostant clarament pels sabors forts. Tot i que els plats que cuina segueixen sent desconeguts, podem assegurar que es tracta de sabors intensos. El seu interès en fer de la vetllada tota una experiència es plasma en el recorregut per set espais gastronòmics diferents que farà el client.

Per 220 € un grup reduït de 24 comensals podran tastar el menú a: la recepció japonesa, el celler, la cocteleria, la cuina, la planxa, la sala i el 41º. L’oferta inclou el menú de degustació, l’aigua mineral, petits cocktails i alguns plats i cafès. També tenen una selecció de begudes per 90 € per persona. 

  • Carrer Sepúlveda, 38. Barcelona.

  • Prereserves al web del restaurant: www.enigmaconcept.es

  • info@enigmaconcept.es

03 Òleum

Òleum

Òleum: plats inspirats en la col·lecció del MNAC

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) l’art s’ha escapat de la galeria i ha anat a parar a la cuina. L’equip de Les Cols, al capdavant del qual trobem l’olotina Fina Puigdevall, ha volgut harmonitzar les peces que trobem dins el museu i els plats del seu restaurant. El resultat és una carta inspirada en els secrets i les històries que amaga la col·lecció del museu. D’altra banda, un dels encants indiscutibles de l’establiment és la magnífica vista sobre tota la Ciutat Comtal.

El menú

Podeu optar pel menú Modernisme, per 55 €, que consta de creacions culinàries basades en aquest moviment artístic. Els plats que conformen aquesta opció són: terrina de verdures, ou fresc del dia, caneló, bacallà amb brandada, pollastre rostit, sol de pastanaga, paisatge de garrofa, ratafia i fajol i, finalment, rajola de xocolata per compartir. L’altre opció és el menú Romànic, per 35 €, que s’inspira en les peces romàniques de la col·lecció del museu. Els plats que conformen aquest menú són: ou fresc del dia, vegetals en tempura de carbó, marinat vegetal, melós de vedella i remolatxa. 

  • Palau Nacional (MNAC). Barcelona.
  • Tel. 93 289 06 79
  • Dinars, de dimarts a diumenge. Sopars, divendres i dissabte.
  • www.oleumrestaurant.com
04 Alkimia

Alkimia

Alkimia: Jordi Vilà i l'ambient íntim del seu restaurant

El món de la restauració tendeix cada cop més a l’exclusivitat i el tracte personalitzat. A l’Alkimia, del xef Jordi Vilà, podreu gaudir d’una experiència única en un ambient íntim. Presenta una gastronomia simple que posa tot l’accent en el sabor i que opta per aliments de proximitat de petits productors. El local és petit i està pensat per acollir grups de 18 comensals, ja que d’aquesta manera poden assegurar una qualitat indiscutible en els plats. Tot i això, el restaurant també accepta grups de fins a 60 persones.

Oferta gastronòmica

Els menús de degustació presenten unes creacions culinàries que aposten clarament pel sabor per sobre de l’element estètic, tot i que aquest tampoc el deixen de banda. El menú Alkimia té un preu de 98 € i està format per deu plats entre els quals destaquen el tàrtar d’escamarlans, gamba i peix, el peix salvatge a la brasa de llenya amb romesco d’ostres i flor de carbassó farcida o els raviolis de pollastre i carbassa amb crema de formatge i gingebre. D’altra banda, el menú Jordi Vilà té un preu més elevat, concretament 155 €. Aquest últim està format per tres plats ‘d’aigua’, tres de ‘terra’, tres de ‘foc’ i dos ‘d’aire’. 

  • Ronda de Sant Antoni, 41, principal. Barcelona.
  • Tel. 93 207 61 15.
  • Obert de dilluns a divendres (dinars i sopars). 
  • www.alkimia.cat

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

18 nov

Tast de cambra

Vinseum i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès us ofereixen per cinquena temporada consecutiva aquest cicle...

18 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

18 nov

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto