Consells de cuina La Vanguardia

6 restaurants per anar de calçotada

Us proposem sis restaurants catalans per a totes les calçotades possibles: econòmiques, tradicionals, modernes o selectes... Som-hi!

CUINA.CAT

03/01/2018

Sou dels que us ve salivera quan arriba l'hivern per poder aixecar la ceba tendra i sucar-la dins la salsa de romesco? Doncs no patiu i reserveu-vos un dia per anar a algun dels restaurants que us proposem a continuació!

01 Cal Ganxo

Cal Ganxo

Cal Ganxo

Cal Ganxo és un restaurant on la tradició és un factor fonamental a la cuina. Inaugurat al novembre de 1980 gràcies a l'esforç de Pep i Lluís Figuerola, avui s'ha convertit en un local de referència dins el món dels calçots. L'espai on van decidir instal·lar-se, la masia de Masmolets, és el complement perfecte de la seva cuina, ja que és un espai acollidor i rústic pensat per gaudir de la companyia i el menjar amb tots els sentits.

La seva especialitat són les calçotades "de tota la vida", amb els calçots cuits sobre les redoltes i servits embolicats amb paper de diari. Després, no hi faltarà la carn a la brasa, el cava i unes bones postres casolanes. Tot plegat, elaborat amb productes de km 0, essencials en la seva cuina.

Cal Ganxo
C/ de la Font F, 14. Masmolets (Alt Camp).
Tel. 977 60 59 60

02 El Vinyet

El Vinyet

El Vinyet

El vinyet és un restaurant intím i selecte de Montblanc. És ideal per gaudir d'una calçotada en parella o en grups petits d'amics, ja que no accepten grups de més de 25 persones. A més, heu de tenir en compte que fora de temporada de calçots només obre els caps de setmana i festius! Així que si hi voleu anar entre setmana, aprofiteu aquests dies!

El Vinyet
Carretera de Santes Creus, km 2,5. Vila-rodona
Tel. 977 63 91 99 / 649 45 85 78 
 

03 El Gat Blau

El Gat Blau

El Gat Blau

El Gat Blau és un dels clàssics restaurants per fer calçotades al Penedès. Els seus xefs han conservat les tradicionals receptes però també han innovat amb noves propostes com la lasanya de calçots. Així, doncs, si voleu degustar tradició i modernitat en un mateix plat, no dubteu a anar-hi i no oblideu acompanyar l'àpat amb un bon vi del Penedès!

El Gat Blau
Amàlia Soler, 120, Vilafranca del Penedès
Tel. 610 24 37 47

04 Can Cortès

Can Cortès

Can Cortès

Si sou de Barcelona no cal que aneu gaire lluny per fer una calçotada i gaudir d'un ambient rural mentre feu una bona calçotada. La Masia Can Cortès, a tan sols a 5 minuts de l'àrea metropolitana i al mig de la natura de Collserola, us ofereix uns bons calçots amb una vista panoràmica increïble!

Can Cortès
Avinguda de Can Cortès 36, 08196 - Sant Cugat del Vallès
Tel. 936 74 17 04

05 Cal Mosso

Cal Mosso

Cal Mosso

Cal Mosso és un dels restaurants que no s’han deixat endur per modes ni presses. Són família dels propietaris de Cal Ganxo, així que l'èxit és per partida doble. A Cal Mosso tenen clara la tradició i conserven el calendari original dels calçots: els comencen a cuinar a finals de gener i no ho allarguen més enllà de Setmana Santa. Així s'asseguren de fer servir els productes més rics de la temporada. 

Cal Mosso
Plaça de Santa Llúcia, 4. Santes Creus
Tel. 977 63 84 84 / 696 964 363

06 Calçots amb romesco

Calçots amb romesco

Cal Pep

Si voleu un restaurant econòmic, no busqueu més. A Cal Pep ofereixen un menú a 9,30 € cada dissabte, i el diumenge podeu gaudir d’un menú de calçotada ben complet i apte per a totes les butxaques! A més, en fan durant tot l'any, així que no teniu excusa! 

Cal Pep
Av. Sant Vicenç, 43. El Vendrell
977. 66. 68. 09

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto