Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 llocs de Catalunya on fer un bon vermut

Una terrassa, un got de vermut i unes quantes tapes. De llocs on fer el vermut, no en falten!

CUINA.CAT

05/10/2017
01 Museu del Vermut

Museu del Vermut

Museu del Vermut

Quan el 1918 l’arquitecte reusenc Pere Caselles va fer aquest edifici, segurament no s’hauria imaginat mai que acolliria una vermuteria tan especial, que inclou una barra decorada amb milers d’ampolles i diferents espais dedicats a les marques principals d’aquest aperitiu. Un lloc per impregnar-se de l’esperit modernista més original, que podreu acompanyar de llaunes de conserva de primera qualitat i de tapes tradicionals. Tota una experiència vermutaire!

Museu del Vermut
Vallroquetes, 7. Reus (Baix Camp)
Tel. 977 34 23 12

02 La Cala del Vermut

La Cala del Vermut

La Cala

Com un petit tros de platja amagat, aquest celler conserva l’encant i el sabor d’abans, però no hi estareu sols ni de bon tros. En aquest espai petit i ple de records, sovint, haureu de fer el vermut a peu dret i sense oblidar-vos dels acompanyants mariners clàssics (musclos, gambetes, escopinyes, seitons, combinats…). Sí, és veritat, sou al rovell de l’ou del turisme barceloní, però mentre feu l’aperitiu us semblarà que sou mar enllà.

La Cala del Vermut
Magdalenes, 6. Barcelona
Tel. 93 017 59 62

03 La Plata

La Plata

La Plata

Alguns barcelonins vam tenir la sort de descobrir, de ben petits, com es feia un aperitiu de veritat visitant locals com aquest, on encara fan les mateixes quatre tapes des que es va fundar, el 1945: peixet fregit, amanida de tomàquet amb ceba i olives, tapa d’anxoves i tapa de botifarra. Un bar autèntic per assaborir un bon vermut als carrerons amb història del barri Gòtic.

La Plata
Mercè, 28. Barcelona
Tel. 93 315 10 09

04 Casa Mariol

Casa Mariol

Casa Mariol

Casa Mariol és la marca del vermut basat en la fórmula de l’avi Vaquer, que va revolucionar, ara fa pocs anys, la manera de presentar i consumir aquesta beguda. El podeu trobar a molts llocs, però aquí és on la família de Batea materialitza la seva presència a Barcelona. No dubteu a acompanyar el got de vermut amb tapes i productes de les Terres de l’Ebre, com la clotxa.

Casa Mariol
Rosselló, 442. Barcelona
Tel. 93 436 76 28

05 Mitja Vida

Mitja Vida

Mitja Vida

Al barri barceloní de Sant Gervasi són del morro fi, ja que fan el vermut al Mitja Vida, el germà petit (en el temps, no en la mida!) del Morro Fi. Una vermuteria elegant —una barra d’acer inoxidable, plena de tamborets— on podreu triar les tapes de tota la vida (seitons, olives, calamars, anxoves, xips…) mentre preneu un got de vermut elaborat amb una fórmula pròpia.

Mitja Vida
Brusi, 39. Barcelona 
Tel. 93 790 21 23

06 L'Aliança

L'Aliança Enrique Marco

L'Aliança

Un restaurant d’aire modernista, originàriament creat pel sindicat de pagesos del poble, que conserva el caliu de l’antic cafè dels avis. Podeu començar fent-hi el vermut al migdia i acabar amb una copa nocturna. Acompanyeu l’aperitiu amb tapes com les xips vegetals i emulsió d’Espinaler, les olives, l’anxova i reducció de vermut o les braves.

L’Aliança
Jacint Verdaguer, 3. Anglès (Selva)
Tel. 972 42 01 56

07 Cal Pere Tarrida

Cal Pere Tarrida

Cal Pere Tarrida

Una foto del 1926 penjada a la paret on es veu Pere Tarrida netejant anxoves no mostra només que el vermut i l’anxova són un binomi antic, sinó que també ens explica part de la història del local. En aquesta antiga masia us serviran vermut fet amb la mateixa formulació d’herbes que feia servir l’avi Pere. Mentre us el beveu —amb un plat d’anxoves!—, delecteu-vos de ser en un dels bressols catalans del vermut.

Cal Pere Tarrida
Jaume Casanovas, 70. El Prat de Llobregat (Baix Llobregat) 
Tel. 93 379 02 52

08 Espinaler

Espinaler

Espinaler

Per a molts, Espinaler és sinònim de fer el vermut, gràcies a la salsa per a escopinyes i altres aperitius que els ha fet famosos. Però també tenen vermut per beure, i molt bo, fet amb la fórmula clàssica. I cal acompanyar-lo, és clar, amb les conserves de marisc d’alta qualitat i amb aperitius, com les xips, tot de marca pròpia.

Espinaler
Camí Ral, 1. Vilassar de Mar (Maresme).
Tel. 93 759 15 89.
 

09 Cal Tano

Cal Tano

Cal Tano

Si voleu fer un estudi de la cultura del vermut, haureu de passar per aquí! Amb un tracte proper i moltes taules, en Tano us servirà el vermut de la casa (Peruchi) i, per acompanyar-lo, podreu triar entre una amplíssima selecció de tapes i conserves típiques. Aprofiteu per contemplar l’ambientació del local: la barra, les taules de marbre, les neveres amb porta de fusta…

Vermuteria Cal Tano
Joan Blanques, 17. Barcelona
Tel. 93 213 10 58

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: