Consells de cuina La Vanguardia

Deu restaurants per sopar la nit de Cap d’Any

Una selecció de restaurants per celebrar el Cap d’Any i començar l'any amb bon peu

CUINA.CAT

14/12/2017

Si encara no teniu restaurant pel sopar de Cap d’Any, no patiu. Al CUINA us mostrem una selecció de deu possibles restaurants on podeu anar a sopar l’última nit de l’any. Encara és possible fer la reserva, totes les opcions que us hem seleccionat són aptes i tenen un menú realment assequible i ben preparat per acomiadar l’any de la millor manera possible: un bon àpat, un bon preu, un bon ambient i decoració i, sobretot, una bona companyia. Què més necessiteu? No perdeu més temps i comenceu a donar una ullada als restaurants per decidir quin s’adapta millor a les vostres necessitats i truqueu per reservar. Bon profit!

01 Els 4 Gats

Els 4 Gats

Els 4 Gats

El restaurant es va crear a partir d’un que hi ha a París, Le Chat Noir, una taverna amb menjar barat i música d’ambient. 4 Gats es va inaugurar el juny de 1897 i va destacar pels seus detalls refinats i artístics combinats amb objectes tradicionals de l’època. Va ser freqüentat per personatges com Picasso, Ramon Casas o Santiago Rusiñol, i per aquest motiu ara és un restaurant que s’ha convertit en museu i manté l’essència del segle XIX. Actualment, és considerat com el lloc emblemàtic de la ciutat de Barcelona i del Modernisme català. Dissenyat per l’arquitecte Puig i Cadafalch com una aposta de traslladar a la Ciutat Comtal l’ambient bohemi de París, Woody Allen el va escollir com una de les localitzacions principals de la pel·lícula ‘Vicky, Cristina, Barcelona’.

La carta del restaurant és molt variada i agrupada en diferents apartats. En primer lloc, ofereix unes tapes per compartir, com per exemple pernil ibèric, una taula de formatges nacionals, croquetes de pernil ibèric o gambes vermelles de la costa, entre molts altres. Dins dels entrants podem trobar una amanida de brots tendres amb formatge de cabra gratinat a la seva tulipa cruixent, nous garapinyades i confitura de tomàquet. Ous estrellats amb gules, patates confitades i gambes vermelles o arròs caldós de llamàntol i sípia de platja. Pel que fa al peix, trilogia de vieires brasejades en tres textures, suquet de rap, cloïsses i musclos amb patates del Pirineu i picada empordanesa, llom de bacallà gratinat amb allioli de codonyat sobre espinacs a la catalana o fricandó de corbina salvatge amb bolets. Pel que fa a les carns, trobem costella de bou sense os, filet de vedella de Berguedà amb escalopa de foie i salsa de ceps o magret d’ànec sobre mousse de pastanaga i salsa agredolça de fruits silvestres, entre moltes més. I de postres podem trobar textures de xocolata, explosió de coco, pantera rosa, una capsa de sorpresa 4 gats, o molts més.

Els  4 Gats celebra el seu 120è aniversari amb el menú especial que ofereixen a la nit de Cap d'Any. Aquest inclou un còctel de benvinguda, tres aperitius i tres plats d'un menú extens que ofereix pop amb escopinyes, un fals ravioli de vieira amb escalopa de foie brasejat o una cuixa de pintada farcida, entre d'altres. Tot per un preu de 160 euros per persona, amb postres, vins i raïm inclosos per donar la benvinguda al 2018.

  • Els 4 Gats
  • Carrer de Montsió, 3. Barcelona. Tel. 93 302 41 40
02 La Garriga

La Garriga

La Garriga

És un restaurant amb vista a una xarcuteria on es pot menjar i comprar per emportar-se els millors productes gurmet del mercat. El restaurant destaca per la bona relació qualitat-preu, pel tracte familiar i el producte de proximitat. Els propietaris, que també tenen una xarcuteria a Sarrià, ofereixen una oferta que combina les receptes més tradicionals catalanes amb productes estrangers. Així doncs, podeu trobar des d’una botifarra amb seques fins a carns americanes com  la Nebraska, embotits amb pa amb tomàquet, ous estrallats o arrossos. A més, la carta també té un apartat per a les persones amb intolerància al gluten, que trobaran alguns plats exclusius i perfectes per a ells.

A La Garriga podeu brindar amb una deliciosa oferta de vins, caves i licors, en un ambient informal entremig d’un estil rústic i modern. 

El menú per a l’última nit de l’any està valorat en 60€ per persona i 65€ amb copa inclosa, i inclou un pica pica variat  amb: assortit d’ibèrics amb coca de vidre de pa amb tomàquet, croquetes de La Garriga, farcellets de Roast Beaf amb brie fos, risotto de llagostins, mini burger cafè de París i calamars amb gules. A més, de postres variades, raïm i cotilló.

Si voleu anar més enllà del menú, el mateix restaurant proposa com a postre estrella el pastís de poma, el de llimona i merenga, el macarró de xocolata o el pastís de xocolata al 70%. 

  • La Garriga
  • Mallorca, 272. Barcelona. Tel. 93 487 47 65
03 Sumoll

Sumoll

Sumoll

El restaurant Sumoll, del grup Ferré, està ubicat en una masia al mig de la Granada del Penedès i al celler del mateix grup propietari del restaurant. És una masia que respon a la cultura i la gastronomia catalana  amb una carta mediterrània i amb personalitat del país. El restaurant ofereix sopars més íntims en espais reservats, sopars a la sala principal, i també a l’aire lliure a la terrassa de Sumoll.

A la carta hi podeu trobar una àmplia varietat de receptes catalanes i tradicionals i per Cap d’Any conserven aquesta essència oferint un menú valorat en 90€ que inclou:

  • Aperitiu de benvinguda: crocantino de foie al Pedro Ximenez i pa bao amb hamburguesa de poma i pernil d’ànec fumat
  • Entrant: sashimi de llagosta amb fulla de mostassa i vinagreta d’ous de wasabi i salmó
  • Primer: llom de mero amb pil-pil de bolets i Beurre blanc de cava
  • Segon: cuixa de cabrit de llet cuinada al seu suc amb textures de fruites d’hivern
  • Postre: sorbet de cactus llimona verda
  • Per finalitzar: cheesecake de gingebre amb escuma de taronja
  • Ressopó: xocolatada i coca artesana

A més, el sopar s’acompanya amb música en viu per donar la millor entrada al 2018.

  • Restaurant Sumoll
  • Ctra. de Sant Sadurní, km 8. Celler Ferré i Catasús. 08792. La Granada del Penedès. Tel. 93 897 50 89
04 Restaurant Ikibana Sarriá

Restaurant Ikibana Sarriá

Ikibana

Ikibana fa un homenatge amb la seva cuina a tots els immigrants japonesos que el 1908 van arribar al Brasil aportant la seva gastronomia en terres asiàtiques. El restaurant compte amb tres locals situats al Borne, al Paral·lel i al barri de Sarrià on a tots ells hi serveixen plats que fusionen la meticulositat de la cuina asiàtica de Tokio amb l’explosió de colors i sabors de la cuina brasilera de Sao Paulo.

A la carta hi podeu trobar sashimis variats, tempures, makis amb sabors tropicals, sobas originals i altres plats trencadors de textures i provocacions picants. A més, l’espai és igual d’exòtic que els seus plats, ja que el local està ambientat amb mosaics de cristall i de fons sona una selecció musical cuidada en tot moment.
Per a l’última nit de l’any, Ikibana ha dissenyat un menú valorat en 180€ que consta d’aperitius com un macarró de blat amb foie gras, pinya caramel·litzada, yuzu i alvocat, i una tempura de vainilla amb maionesa de wasabi com a entrant. A més, també inclou tot tipus de sushi i un plat principal a escollir entre entrecot de vedella o llobarro. Pel que fa a les postres, la xocolata és la protagonista barrejada amb caviar d’or.

A més, el raïm està inclòs com també un bon xampany i un bon vi per brindar a ritme de la música punxada pel Dj en directe a la sala.​

05 City Bar & Restaurant

City Bar & Restaurant

City Bar & Restaurant

Un dels pilars fonamentals del City Bar & Restaurant és la frescor i la qualitat del producte, per això renoven la carta amb el canvi de cada estació adaptant-se a l’oferta estacional del temps. Té una cuina fresca, mediterrània, original i un producte sa però exquisit i gurmet. És un restaurant amb un menjar pensat per ser compartit amb els amics o familiars en un espai càlid i sofisticat. A més, hi ha l’opció d’organitzar un esdeveniment privat, amb opció de DJ o una selecció de menús per a grups grans per només 32 €. Si com a restaurant és tot un èxit, com a bar encara és millor i ofereixen una selecció de vins i còctels d’autor irresistibles. A més, s’ubica en uns dels barris amb més encants de Barcelona, entre el Gòtic i el Born, i els divendres i dissabtes podeu gaudir de sessions de música mentre preneu unes tapes en el millor ambient de Barcelona. Un altre dels encants del City Bar és l’Sky Bar, una  terrassa amb vistes panoràmiques ideal per prendre una copa abans o després de dinar o sopar.

Per Cap d’Any ofereixen un menú valorat en 150€ i un altre en 130€:

Menú 150€:

  • Navalles del Delta amb tàrtar trufat de remolatxa i iogurt
  • Terrina de foie gras al PX amb pomes al forn
  • Mar i muntanya amb espardenyes i algues
  • Mer rostit, col d’hivern i bullabessa gustosa
  • Espatlla de be de llet amb fonolls escalivats
  • Maduixes amb xampany
  • Xocolata 2018
  • Neules i torrons
  • Pa, aigua i cafè inclosos

Menú 130€:

  • Proteïna vegetal amb tàrtar de remolatxa trufat i iogurt
  • Tofu fumat al PX amb pomes al forn
  • Terrina de patata, kale i quinoa reial
  • Caneló trufat
  • Ou a 63 graus amb infusió de bolets i mongetes
  • Maduixes amb xampany
  • Xocolata 2018
  • Neules i torrons
  • Pa, aigua i cafè inclosos

Ambos menús inclouen dues consumicions de vi després del sopar a triar entre les varietats de la bodega.

06 Mussol

Mussol

Mussol

El restaurant Mussol transporta la cuina de les masies catalanes al centre de Barcelona perquè fins i tot els més metropolites en puguin gaudir-ne. S’especialitzen en receptes tradicionals fetes amb ingredients de denominació d’origen català, com ara les carxofes del Prat, els bolets del Pirineu, la botifarra del Montseny i el xai del Ripollès.

La mateixa filosofia segueixen amb els vins i ofereixen les 11 denominacions d’origen catalanes. A més, compten amb un total de set restaurants arreu de Barcelona, així que segur que algun us queda a prop. També compten amb menús sense gluten aptes per a celíacs i amb plats dedicats als més petits. Per Cap d’any compten amb un menú de 52€ i un altre més complet de 75€.

Menú de 52€:

  • Pernil ibèric amb coca d'oli i tomàquet
  • Enfilat de pop a la brasa amb patata al caliu i oli de pebre vermell de la Vera
  • Mini caneló amb beixamel de ceps
  • Bunyols de bacallà i espinacs amb allioli de mel
  • Mini burguer amb ceba i formatge
  • Suprema de corball a la brasa amb patata panadera i
  • Magret d'ànec amb chutney de mango i patates confitades
  • Pa Petit Fours nadalencs
  • Aigua, refresc i cafè / tallat
  • Xic Blanc Agustí Torelló o Arienzo Criança
  • Cava
  • Raïm i cotilló

Menú de 75€:

  • Pernil ibèric amb coca d'oli i tomàquet
  • Enfilat de pop a la brasa amb patata al caliu i oli de pebre vermell de la Vera Mini caneló amb beixamel de ceps Bunyols de bacallà i espinacs amb allioli de mel
  • Mini burguer amb ceba i formatge
  • Taula d'embotits catalans
  • Hummus d'albergínia amb torradetes de pa de coca
  • Suprema de corball a la brasa amb patata panadera i
  • Magret d'ànec amb chutney de mango i patates confitades
  • Pa
  • Petit Fours nadalencs
  • Aigua, refresc, cafè/ tallat
  • Moustillant brut Gramona o Gotes
  • Cava
  • Raïm i cotilló

Dues opcions boníssimes per acabar amb bon sabor de boca l'any!

  • Mussol
  • Tel. 93 301 76 10 (C. Casp)
07 Cent Onze de le Meridien

Cent Onze de le Meridien

Cent Onze de le Meridien

El restaurant Cent Onze de Le Meridien es caracteritza per una cuina on es barregen les tapes i els platets en un menú equilibrat i exquisit. El xef, Eugeni Cortes, basa la seva cuina en la mínima manipulació possible, l'important és assaborir el producte original per aprofitar-ne l'aroma i les textures naturals. Segueix el criteri de l'slow food, cuina sostenible i respectuosa amb el medi ambient i amb productes catalans i de proximitat, concretament del mercat de La Boqueria. Com que està localitzat al centre de Barcelona, els seus grans finestrals permeten gaudir de les millors vistes de la Ciutat Comtal i ser testimoni de la vida dels vianants.

El restaurant Cent Onze ofereix una gran celebració per al dia de Cap d'Any, format per la festa del cotilló, el sopar de gala de Cap d'Any i un bufet d'Any Nou. El sopar de gala de Cap d'Any té un preu de 169 € i està format per plats com aquests:

  • Tàrtar de tonyina amb gelatina de tomàquet especiat
  • Dau d'Angus amb Cremós de Dijon
  • Cua de gambes amb sopeta d'espàrrecs blancs i trompetes de la mort
  • Llamàntol amb cremós de pèsols a la mel, caneló de mango i mini amanida de brots
  • Ruló de foie semicuit, melmelada casolana de prunes i pa d'espècies torrat de l'obrador
  • Llobarro salvatge sobre ruibarbre confitat i parmentier de xirivies i api
  • Garrí a baixa temperatura amb gratinat de carabassa, moniato i peres
  • Refrescant de suc verd i llimona rocher de xocolata amb cremós de vainilla, gelat de torró i fruits del bosc

A més, en el menú està inclou el raïm i el cotilló, els pans d'acompanyament i els cafès, neules i torrons. Els nens també tenen el seu menú especial i podran assaborir els següents plats:

  • Croquetes de pollastre de l'àvia
  • Minipizza de pernil
  • Patatetes braves no braves
  • Escalopines de filet de vedella
  • Nuggets farcits de pernil i formatge

També es pot optar per prescindir del menú i sopar a base d'un complet buffet que inclou un variat assortiment de plats calents, freds, postres i vins.

Si voleu seguir amb la festa després del sopar, no cal que us moveu del lloc, ja que al mateix restaurant hi haurà de 23 a 03h un dj posant música, tindreu cotilló, dues consumicions i una xocolata amb xurros poc abans que acabi la festa.

08 Hotel Sofia

Hotel Sofia

Hotel Sofia

El renovat hotel Sofia forma part de la companyia hotelera Selenta Group i es caracteritza per la seva cuina d'avantguarda, que respecta l'essència tradicional i clàssica de la mà del xef Carles Tejedor, qui hi ha col·laborat com assessor gastronòmic en l'elaboració dels menús. A més, Sofía ha creat espais avantguardistes amb unes atmosferes úniques, com ZUU, una proposta enfocada a l'oci nocturn de la Ciutat Comtal.

Aquest any Sofía proposa celebrar el Cap d'Any amb un espectacle que combina la música i el ball en una experiència gastronòmica única en sabors i textures que van en armonia amb ZUU, l'espai triat per celebrar l'últim sopar de l'any.

La nit del 31 podeu degustar aperitius de cranc real, torró de foie amb Pedro Ximénez, croquetes de cecina, gambes d'all i bun Pato Pezin Zuu. A més, com a plats principals podeu triar entre tres suggerents plats com un llobarro a la bilbaïna amb amanida de gules, una costella de bou madurat amb patata trufa o un formatge carxofa i trufa. Els postres, anomenats ZUU 2018, són sorpresa i no s'han desvetllat encara.

El preu del menú és de 350€ per persona sense incloure les begudes.

  • Hotel Sofia
  • Plaça de Pius XII, 4. 08028. Barcelona.Tel. 93 508 10 00
09 El Puma

El Puma

El Puma

El Puma és el primer bufet lliure que va obrir a Barcelona l’any 1972 i encara avui conserva el seu èxit gràcies a la gran varietat de plats de qualitat que s’ofereixen. Podeu triar entre un total de 80 plats de bufet fred, calent, carn a la brasa i postres. L’especialitat de la casa és la carn, feta al moment i respectant tots els punts de cocció. Tot i que també podeu degustar plats com l’esqueixada de bacallà, el gaspatxo, la fideuà amb allioli, mussaca, musclos a la marinera, o botifarra de Girona, entre d’altres. A més, és ideal per menjar amb família en un ambient clàssic, ample i acollidor de l’Eixample.

A la nit de Cap d’Any, El Puma ha preparat un bufet lliure amb especialitats per acomiadar de la millor manera el 2017. A més de vins, caves, aigua, refresc, cafès i raïm per un preu total de 52,80€. Així que si sou dels que sempre us quedeu amb gana, a El Puma podeu repetir les vegades que vulgueu i servir-vos les racions vosaltres mateixos.

Alhora, també podeu gaudir de la música en viu i el ball en directe.

  • El Puma
  • C. Aribau, 44. Barcelona.Tel. 93 454 19 13
10 Mandarin Oriental

Mandarin Oriental

Mandarin Oriental

Mandarin Oriental és un hotel de cinc estrelles situat al mig de Passeig de Gràcia amb una proposta gastronòmica dirigida per Carme Ruscalleda com assessora gastronòmica. En aquest mateix hotel podeu trobar-hi fins a tres espais: el restaurant d'autor Moments, liderat per Ruscalleda i el seu fill Raül Balam; el Nou Blanc i el jardí Mimosa. Tots ells creen un destí gastronòmic únic tant per forans com per residents de la ciutat.

Com no podia ser d'una altra manera, una altra vegada l'Hotel Mandarin Oriental ofereix cuina d'avantguarda per acomiadar l'any. Aquest 2017 ho fa de la mà de Carme Ruscalleda, la xef amb set estrelles Michelin, del seu fill Raül Balam, xef de Moments, i d'Albert Castiñeiras, el mateix xef de l'hotel. Amb la col·laboració de tots ells s'han elaborat vuit propostes diferents per acomiadar l'any i començar el 2018; tres menús per Nit Bona, Nadal i Cap d'Any, un brunch d'Any Nou i un dinar pel dia de Reis.

Si preferiu els sabors mediterranis, decanteu-vos per l'Espai Blanc i tasteu plats com l'amanida de percebes, la gamba sobre torrada de mar, el dashi trufat, foie i vegetals; la llata de wagyu guisada, agredolç d'aranyons i poma, o el suquet de rap i bogavant amb patata. A més, el sopar estarà ambientat en els anys 40 i s'acompanyarà d'actuacions de Gatsby en directe, que donaran pas a la mitja nit amb música swing. També hi haurà un Dj fins les 03h per assegurar que el ritme no pari. Tot per un preu de 278 euros.

Si voleu allargar encara més la nit, al Banker's Bar hi trobareu uns còctels deliciosos. No dubteu en tastar el The Divine (fet de Brockmanns, puré de maduixa, suc de nabius, xarop i cordial elderflower) i acompanyar-lo de les tapes dissenyades per Ruscalleda servides ­­­ durant i després en el bar. A més, xampanys i música fins les 3h.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

21 gen

VII Festa de l'Oli i l'Oliva

Durant tota una setmana, al gener, Ullastrell s’omple amb tota mena d’activitats al voltant del...

20-21 gen

Festa de Sant Antoni d’Alcanar 2018

La festivitat de Sant Antoni se celebra a Alcanar el cap de setmana posterior al 17 de gener. Un dels esdeveniments...

21 gen

Fira del Fesol 2018

A Catalunya, pels volts de Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto