Què cuinar La Vanguardia

Els millors gelats i orxates artesans

Deu gelateries per refrescar-nos de la manera més dolça

25/07/2017

En una terrassa, a la platja, passejant pel carrer o asseguts al sofà de casa. Les orxates i els gelats són la millor manera de refrescar-nos quan pica la calor. De gelats, en podem trobar de tota mena i amb gustos tradicionals i exòtics, però no hi ha dubte que els millors són els artesans, i que una bona orxata, també artesana, és el millor acompanyament. Us proposem alguns llocs per gaudir dels millors gelats i orxates artesans.

01 Orxata Daniel

Orxata Daniel

Daniel

Poc podia imaginar-se en Daniel Tortajada la fama que aconseguiria l’orxateria que va obrir al seu poble, Alboraia, el 1940. Era la primera vegada que a algú se li acudia comercialitzar una beguda que molts valencians ja feien i consumien a casa, i des d’aquell dia fins avui l’orxata ha estat l’estrella de la carta, acompanyada de fartons. Tot i així, també hi ha altres plaers que hi podeu descobrir, com els gelats artesans i els batuts, fets a base d’orxata en comptes de llet. Més informació: avinguda de l'Orxata, 41. Alboraia. Tel. 96 185 88 66. Daniel

02 Gelat Delacrem

Gelat Delacrem

DelaCrem

Un piemontès de soca-rel produeix artesanalment gelats italians com es feia abans, amb ingredients frescos i purs, recuperant els sabors del gelat de la lleteria. L’oferta és molt variada, els sabors van rotant al ritme de les estacions i de les fruites de temporada, però tots els gelats són sense gluten, i, els sorbets, sense cap derivat d’origen animal, aptes per a vegans. El resultat és un gelat fi al paladar, cremós i baix en greixos. El local té una particularitat: no trobareu els gelats en una típica nevera d’exposició. En comptes d’això hi ha una barra amb pous tapats, sistema que permet una millor conservació del gelat i una temperatura més alta i estable, que es tradueix en un sabor més intens al paladar i menys sensació de fred en boca. Més informació: Enric Granados, 15. Barcelona. Tel. 93 004 10 93. DelaCrem

03 Gelats Pyreneum

Gelats Pyreneum

Pyreneum

Als gelats de Pyreneum els anomenen ‘Els gelats de la Cerdanya’. I aquest sobrenom no és perquè sí. Tots s’elaboren amb productes de les comarques pirinenques i es fan a l’obrador situat a Bellver de Cerdanya. El resultat, uns gelats molt arrelats al territori, entre els quals hi ha la crema de gelat amb llet i nata fresca del Cadí, la crema de iogurt de Llívia o la crema de mel i mató de la Cerdanya. En el seu catàleg també trobareu sorbets de fruites variades, de gintònic i de mojito. Per degustar-los, teniu dues opcions. Podeu desplaçar-vos més enllà de la serra del Cadí i adquirir-los en el seu lloc d’origen, o dirigir-vos al cor del barri de Gràcia, on han obert una gelateria. Més informació: Carrer Francesc Macià, 10. Bellver de Cerdanya. Tel. 639 41 47 08. Pyreneum Plaça de la Vila de Gràcia, 5. Barcelona.

04 Gelat Rocambolesc

Gelat Rocambolesc

Rocambolesc

Per a tothom qui no tingui reserva per tastar la cuina d’El Celler de Can Roca, us proposem una alternativa en format dolç perquè us feu una idea de què s’hi cou. Aneu a Rocambolesc, la gelateria del petit dels germans Roca. Un espai ‘vintage’ inspirat en el món de Willy Wonka on podreu tastar gelats ‘soft’ amb una textura a l’antiga i amb gustos i colors reals. I, com no podia ser d’una altra manera, extravagància de sabors: poma al forn, llet d’ovella, xocolata, vainilla, síndria i cireres. En cornet o en terrina i combinats amb fins a 34 divertits ‘toppings’, perquè cadascú es pugui configurar el gelat al seu gust. I fins i tot podeu tastar el gelat calent, una de les innovacions de Jordi Roca. També tenen botiga a Platja d’Aro i, des de fa poques setmanes, també trobareu els gelats del petit dels Roca a la Rambla de Barcelona, amb propostes tan originals com el dit de Colom o el cos del model Andrés Velencoso. Més informació: Carrer de Santa Clara, 50. Girona. Tel. 972 41 66 67. La Rambla, 51-59. Barcelona Av. de s'Agaró, 59. Castell-Platja d'Aro Rocambolesc

05 Gelateria Bodevici

Gelateria Bodevici

Bodevici

Bodevici és la primera gelateria amb certificat ecològic de l’Estat espanyol. Això vol dir que en els seus gelats no hi trobareu ni conservants, ni colorants, ni additius. És més, tots els productes que es fan servir són naturals i ecològics: fruita sense pesticides, de proximitat, madurada a la planta; llet i nata ecològiques, i estabilitzants i emulsionants naturals, com la lecitina o l’escorça de garrofí. Fins i tot les terrines i les culleres són biodegradables! Més informació: Carrer Torrijos, 21. Barcelona. Bodevici

06 Orxateria Sirvent

Orxateria Sirvent

Sirvent

La família Sirvent eren fabricants de torró a Xixona, però van decidir instal·lar-se a Barcelona per comercialitzar els seus productes i provar sort. Amb els anys, el torró va haver de compartir el seu protagonisme amb l’orxata, que va començar a ser l’elaboració estrella de la casa. A més de l’orxata, feta amb xufles portades d’Alboraia, també podreu degustar granissats i cremes variades. Més informació: Ronda de Sant Pau, 67. Barcelona. Tel. 93 829 22 63. Sirvent

07 Orxata Tío Ché

Orxata Tío Ché

El Tío Ché

Més de 100 anys fa que els veïns del barri del Poblenou tasten l’orxata d’El Tío Ché. Ja el 1912, un dels primers orxaters valencians, el famós tío Ché, va portar aquesta beguda a Barcelona i la venia pels carrers del Born amb una gerra d’orxata gelada i dient “Xe, prova!”. Avui en dia, segueixen sent fidels a les fórmules que els van transmetre els fundadors de fa cinc generacions, i mantenen una producció d’orxata diària i totalment artesana. Fa uns anys van incorporar els gelats a la seva carta de productes, fets a la manera antiga alacantina i valenciana. Més informació: Rambla del Poblenou, 44-46. Barcelona. Tel. 93 309 18 72. El Tío Ché

08 Gelats Ribera

Gelats Ribera

Ribera

L’orxata de Ribera ja ha passat per tres generacions diferents, però se segueix produint amb la mateixa filosofia i identitat que el 1930, quan l’orxateria va obrir les portes. Matèria primera de qualitat, molt d’ull per treballar amb les quantitats idònies i una bona xufla són els ingredients principals de la seva orxata, que es caracteritza per ser molt concentrada i gustosa. Gelats i granissats de fruites, fets de manera artesana, comparteixen espai amb la beguda vegetal. Més informació: Galileu, 187. Terrassa. Tel. 93 788 10 43.

09 Can Soler

Can Soler

Can Soler

L’orxata de Can Soler, natural i artesana, es distingeix per la seva densitat. És espessa, és a dir, té una proporció molt elevada de xufla i, en conseqüència, un gust molt especial. De fet, l’elaboren seguint l’estil tradicional de Xixona (Alacantí), lloc d’origen de la família Soler, amb xufles de la Denominació d’Origen Xufla de València. I tot i que l’orxata és el producte principal, els gelats també tenen el seu públic, sobretot els més petits de la casa. Més informació: Mar, 97. Badalona. Tel. 93 464 20 83. Can Soler

10 Gelaaati Di Marco

Gelaaati Di Marco

Gelaaati Di Marco

Aquesta gelateria ofereix una gran varietat de gustos i combinacions de sabors elaborats diàriament i de forma artesanal pel mestre gelater Marco Di Consiglio. Alguns dels seus sabors més innovadors i sorprenents són el Basilicum, fet d’alfàbrega i pinyons; el Milanese, amb ricotta de cabra fresca, festucs i safrà, o el Coccociock, de coco amb crema xocolata amarga. El secret d’aquests deliciosos gelats és que estan elaborats amb ingredients naturals, sense cap tipus de colorant ni conservant. A més, dins de la seva extensa carta també hi ha gelats elaborats amb llet biològica, sense gluten, sense lactosa i vegans. Més informació: Llibreteria, 7. Barcelona. Tel. 93 310 50 45. Gelaaati Di Marco

11 Gelat Belgious

Gelat Belgious

Belgious

De cervesa Leffe, de curri, de gambes a la planxa, d’oliva negra d’Aragó, de gintònic o de wasabi. Aquesta és només una petita mostra dels més de 30 sabors originals i exòtics que elabora la gelateria Belgious. Estan fets amb ingredients naturals i de qualitat provinents d’indrets del món on aquell producte és excepcional, com el coco de Ceilan, el te verd del Japó, el plàtan de les Canàries o els festucs de l’Iran. Aquests insòlits sabors no deixaran indiferent qui en faci una cullerada! Més informació: Rambla del Poblenou, 24. Barcelona. Tel. 644 009 858. Belgious

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

19 nov

Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori dediquen una fira al pa i la xocolata que, enguany, arriba a l’onzena edició, amb...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto