Consells de cuina La Vanguardia

Els productes de temporada del gener

Us expliquem quins són els productes de temporada per cuinar durant aquest mes de gener!

CUINA.CAT

04/01/2018

Consumir productes de temporada és aconsellable no només per economitzar, sinó també perquè són més saludables, ja que creixen de manera natural i sense productes artificials per accelerar-ne el creixement. Al gener en teniu molts i ben variats!

01 Bròquil

Bròquil

Bròquil

El bròquil és bo incorporar-lo a la nostra alimentació sempre, però aprofiteu al gener per gaudir del seu màxim sabor. Com a verdura conté un 90% d'aigua, és antioxidant, ajuda a prevenir el càncer i enforteix les nostres defenses. Què espereu? Podeu fer-lo al vapor, al forn, gratinat, saltat i de totes les maneres que imagineu!

02 Kiwi

Kiwi

Kiwi

Aquesta fruita exòtica prové de Nova Zelanda i és una sort que hagi arribat fins a casa nostra. Segur que si penseu en la vitamina C us venen al cap les taronges, però sabeu que el kiwi en té quasi el doble? Només una peça de kiwi aporta més del 80% del requeriment diari de vitamina C! Així que és ideal per incloure'l a l'esmorzar i començar el dia carregats d'energia.

03 Pop

Pop

Pop

El pop arriba a mesurar fins a un metre de llarg i és un aliment a tenir molt en compte, ja que ajuda al manteniment de les defenses i amb la cicatrització de les ferides. A més, a la cuina és del tot versàtil, així que aprofiteu el mes de gener perquè és dels pocs en què el podeu trobar fresc!

04 Conill

Conill

Conill

La carn de conill és poc calòrica i baixa en greixos; per tant, és una opció fantàstica per a qui busqui mantenir la línia. Aneu més enllà de l'arròs amb conill i feu múltiples receptes amb aquesta carn blanca, com el conill amb allada, amb vi blanc, amb fideuà o amb cervesa. 

05 Alvocat

Alvocat

Alvocat

L'alvocat últimament està de moda, i de raons en sobren, ja que és considerat un superaliment pels nutrients que aporta! És ric en greixos saludables i en omega-3; a més, ajuda a prevenir el colesterol. A la cuina el podeu incorporar en amanides, torrades, llegum o batuts. A més, també en podeu fer remeis naturals per nodrir els cabells.

06 Salmó

Salmó

Salmó

El salmó és un dels peixos blaus que aporta més omega-3 i ajuda positivament a protegir el cor, les artèries i la salut cerebral. A més, és difícil que arribeu a avorrir-lo, ja que se'n poden fer infinites receptes. Fins i tot el podeu fer servir en croquetes, hamburgueses o patés!

07 Ànec

Ànec

Ànec

L'ànec és un plat típicament asiàtic que va més enllà del famós 'ànec amb taronja'. Si us agraden els contrastos, podeu cuinar-lo amb una salsa agredolça, o bé acompanyar-lo amb patata o verdures. Sigui com sigui, quan el tingueu llest recordeu treure'l del forn i tapar-lo amb paper de plata uns minuts, així evitareu que perdi el suc.

08 Clementina

Clementina

Clementina

Les clementines són el terme mig entre les mandarines comunes i les taronges, tot i que el seu sabor més intens i dolç els diferencia de la resta. Però no us preocupeu perquè de vitamina C en porten igual i uns mantindran actius! Si voleu, podeu substituir el suc de taronja i fer-ne de clementines!

09 Pastanaga

Pastanaga

Pastanaga

Segur que sabeu que la pastanaga és bona per millorar la vista o per accelerar el bronzejat d'estiu, però té moltíssimes altres propietats! A més, és un aliment molt pràctic, ja que les podeu menjar crues per picar entre hores o fer elaboracions més sofisticades, com purés, hummus, croquetes o el famós 'carrot cake'!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto