CUINA.CAT
04/01/2018Consumir productes de temporada és aconsellable no només per economitzar, sinó també perquè són més saludables, ja que creixen de manera natural i sense productes artificials per accelerar-ne el creixement. Al gener en teniu molts i ben variats!
Bròquil
El bròquil és bo incorporar-lo a la nostra alimentació sempre, però aprofiteu al gener per gaudir del seu màxim sabor. Com a verdura conté un 90% d'aigua, és antioxidant, ajuda a prevenir el càncer i enforteix les nostres defenses. Què espereu? Podeu fer-lo al vapor, al forn, gratinat, saltat i de totes les maneres que imagineu!
Kiwi
Aquesta fruita exòtica prové de Nova Zelanda i és una sort que hagi arribat fins a casa nostra. Segur que si penseu en la vitamina C us venen al cap les taronges, però sabeu que el kiwi en té quasi el doble? Només una peça de kiwi aporta més del 80% del requeriment diari de vitamina C! Així que és ideal per incloure'l a l'esmorzar i començar el dia carregats d'energia.
Pop
El pop arriba a mesurar fins a un metre de llarg i és un aliment a tenir molt en compte, ja que ajuda al manteniment de les defenses i amb la cicatrització de les ferides. A més, a la cuina és del tot versàtil, així que aprofiteu el mes de gener perquè és dels pocs en què el podeu trobar fresc!
Conill
La carn de conill és poc calòrica i baixa en greixos; per tant, és una opció fantàstica per a qui busqui mantenir la línia. Aneu més enllà de l'arròs amb conill i feu múltiples receptes amb aquesta carn blanca, com el conill amb allada, amb vi blanc, amb fideuà o amb cervesa.
Alvocat
L'alvocat últimament està de moda, i de raons en sobren, ja que és considerat un superaliment pels nutrients que aporta! És ric en greixos saludables i en omega-3; a més, ajuda a prevenir el colesterol. A la cuina el podeu incorporar en amanides, torrades, llegum o batuts. A més, també en podeu fer remeis naturals per nodrir els cabells.
Salmó
El salmó és un dels peixos blaus que aporta més omega-3 i ajuda positivament a protegir el cor, les artèries i la salut cerebral. A més, és difícil que arribeu a avorrir-lo, ja que se'n poden fer infinites receptes. Fins i tot el podeu fer servir en croquetes, hamburgueses o patés!
Ànec
L'ànec és un plat típicament asiàtic que va més enllà del famós 'ànec amb taronja'. Si us agraden els contrastos, podeu cuinar-lo amb una salsa agredolça, o bé acompanyar-lo amb patata o verdures. Sigui com sigui, quan el tingueu llest recordeu treure'l del forn i tapar-lo amb paper de plata uns minuts, així evitareu que perdi el suc.
Clementina
Les clementines són el terme mig entre les mandarines comunes i les taronges, tot i que el seu sabor més intens i dolç els diferencia de la resta. Però no us preocupeu perquè de vitamina C en porten igual i uns mantindran actius! Si voleu, podeu substituir el suc de taronja i fer-ne de clementines!
Pastanaga
Segur que sabeu que la pastanaga és bona per millorar la vista o per accelerar el bronzejat d'estiu, però té moltíssimes altres propietats! A més, és un aliment molt pràctic, ja que les podeu menjar crues per picar entre hores o fer elaboracions més sofisticades, com purés, hummus, croquetes o el famós 'carrot cake'!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.