Què cuinar La Vanguardia

Pasta fresca, artesana i de qualitat

Us proposem 6 obradors de pasta on trobar els millors productes

CUINA.CAT

03/08/2017

Qui ha dit que per menjar la millor pasta hem de viatjar fins a Itàlia? Cada cop més botigues repten la gastronomia italiana i s’han proposat superar-la. A diferents punts de Catalunya podeu trobar establiments amb pasta artesana de qualitat. Ja sigui llarga, curta, farcida o integral, estan fetes amb les mans d’autèntics experts. Els ingredients són pocs, però la tècnica és molt acurada. En aquestes botigues podreu comprar pasta fresca composta per tan sols aigua, farina i sal. El resultat és un producte artesà, de qualitat, amb un sabor delicat i una textura agradable. 

01 Ada i David, de Pastateca

Ada i David, de Pastateca Mariona Villavieja

Pastateca

L’Ada i en David, oncle i neboda, van decidir anar fins a Itàlia per aprendre tots els secrets per fer la millor pasta fresca. Plens de coneixements, van obrir la seva botiga perquè tots els manresans i manresanes gaudeixin de pasta autèntica. La seva oferta inclou una dotzena de farcits com pesto, sobrassada, bacallà ajoarriero, etc. Hi trobareu propostes culinàries diferents en funció de l’època de l’any i, fins i tot, preparen productes especials certs dies de l’any.

02 Pastes La Forja

Pastes La Forja Mariona Villavieja

Pastes La Forja

A Vilafranca del Penedès trobareu una botiga on venen una pasta fresca que, de ben segur, us farà tornar-hi. En Ruben i en Gabriel Torrent tenien un restaurant on preparaven la pasta de forma artesana. El resultat va ser tan positiu que, després d’uns anys, van obrir la botiga La Forja. És el paradís de la pasta i hi podeu trobar farcits de productes locals i de qualitat, des d’ànec fins al gall negre del Penedès, l’escalivada o el calçot. Us emportareu la pasta a casa congelada i ni tan sols l’haureu de descongelar per coure-la. Ràpid, senzill i d’una qualitat indiscutible.

03 Can Sellarès

Can Sellarès Mariona Villavieja

Can Sellarès

Si us traslladeu fins a Badalona trobareu una botiga que prepara pasta artesana al més pur estil italià. En Jaume Sellarès és un apassionat de la cuina i ha passat de la cuina dels 'boy scouts' a fer la millor pasta de la ciutat. En va aprendre tots els secrets de la mà de la genovesa Antonella, que el va convertir en un virtuós de la pasta fresca. L’oferta es basa en pasta curta, llarga i farcida. En el cas dels farcits, en podem trobar per a tots les gustos: cogombre escalivat, porto, reducció de Mòdena i formatge de cabra, brandada de bacallà, codony amb pecorino, pernil dolç amb olives, etc. També teniu l’oportunitat d’acompanyar el plat amb una salsa artesana com pesto, pesto rosso, scarparo, bolonyesa...

04 Celentano

Celentano Mariona Villavieja

Celentano

Aquest obrador fa uns productes d’allò més originals. Dos amants de la pasta, un músic i l’altre cuiner, van unir-se per dedicar-se a l’art de la pasta artesana farcida. Cansats de veure sempre el mateix, van decidir innovar i a dia d’avui fan vuit farcits que no us deixaran indiferents. Hi podeu trobar raviolis farcits a mà de carn rostida, de sobrassada i formatge, d’espinacs, de foie i figues... A més, també preparen espaguetis, lasanyes, canelons i tiramisú de manera artesana.

05 Empanades de formatge de Pizza Nova

Empanades de formatge de Pizza Nova

Pizza Nova

Al cor de Tarragona hi trobareu l’únic obrador de pasta fresca de la comarca. En aquest establiment, on també hi podeu sopar o dinar, ofereixen diferents productes italians (tot i que també argentins i d’altres indrets) d’una gran qualitat. El tret distintiu de la botiga és que tota la seva oferta és artesana, amb productes totalment naturals i de proximitat. Des de 1983 serveixen pasta al més pur estil italià als tarragonins i tarragonines i s’ha convertit en la primera opció en la qual pensen si t’han de recomanar un lloc on menjar pasta. Tenen una gran varietat de pasta i hi podeu comprar pasta curta, llarga, lasanya, canelons, pasta de sopa i pasta farcida a granel per a tots els gustos.

06 Quadrotti de mozzarella de búfala amb tomàquets secs i alfàbrega de Da Giorgio

Quadrotti de mozzarella de búfala amb tomàquets secs i alfàbrega de Da Giorgio

Da Giorgio

Aquest obrador va obrir les portes el 1972 i, tres generacions més tard, aquest negoci familiar segueix proporcionant la millor pasta als seus clients. El seu compromís amb la qualitat dels ingredients i del producte final és el segell d’aquesta botiga. A la ciutat de Barcelona podeu trobar tres botigues a Sarrià, Benet Mateu i Santaló. La pasta la preparen cada dia de manera totalment artesana i l’oferta és variada i d’allò més gurmet. El ‘tondi di’ de foie de canard amb encenalls de trufa o els ‘raviolacci di’ botifarra de perol i rovellons són alguns dels productes exquisits que hi podeu degustar. Al web podeu consultar les receptes que us recomanen i deixar bocabadats els vostres convidats amb un autèntic plat de pasta italià. De ben segur que no us decebrà!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18-20 ago

Firamar 2017

Aquest agost engega una de les propostes més marineres de la temporada. Sant Pol de Mar celebra la tradicional...

20-21 ago

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

20-21 ago

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto