Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

12 gelateries i orxateries imprescindibles

Us proposem una ruta gastronòmica ben refrescant per redescobrir els gelats i l’orxata artesans

CRISTINA CAMILLERI

24/05/2017
01 Gelats Angelo

Gelats Angelo

Gelats Angelo

Angelo Corvitto és un verdader mestre gelater sicilià, considerat com un dels millors del món. Al Baix Empordà elabora, juntament amb el seu fill Hervé Corvitto, creacions gelades úniques amb sabors sorprenents que distribueix als locals més gurmet. El seu secret és l’elaboració artesanal, la qualitat i el talent per combinar textures, aromes i sabors. A la gelateria, hi trobareu gelats dolços i salats, sorbets i cremes delicioses. Algunes de les propostes més esbojarrades són el gelat de vermut amb olives, el gelat d’anxoves, el gelat d’angules, el gelat de gambes o el gelat de rocafort. Una nova experiència per al vostre paladar i una mostra més que l’únic límit dels gelats és la imaginació. 

  • Polígon industrial Depal, nau 10 (Ullà – Baix Empordà).
  • Tel. 97 275 88 94
  • www.gelatsangelo.com
02 Rocambolesc

Rocambolesc

Rocambolesc gelateria

En Jordi Roca, un dels xefs més reconeguts a nivell internacional, va emprendre aquest projecte per fer arribar a la gent les postres d'El Celler de Can Roca. Abans tenien un ‘carro de postres’ al mateix restaurant i van tenir la idea de vendre’ls de manera ambulant. A causa de les dificultats que suposava, van optar per obrir una gelateria a Girona i, més tard, a Barcelona, Platja d’Aro i Madrid. Hi trobareu productes gurmet per als amants del gelat, com el gelat de poma al forn o el sorbet de coco amb violeta. Creacions dolces i fresques que combinen sabors, textures i aromes. Des de brioix amb gelat i toppings fins a polos de formes tan divertides com un nas, un dit o un pastís d’aniversari.

  • Carrer de Santa Clara, 50 (Girona).
  • De divendres a dissabte, de 12 a 22 h . De diumenge a dijous, de 12 h a 21 h.
  • www.rocambolesc.com
03 Gelaaati! Di Marco

Gelaaati! Di Marco

Gelaaati! Di Marco

A Itàlia no només saben fer les millors pizzes, també fan probablement els millors gelats. El mestre Di Consiglio Marco, provinent d’Itàlia, es el mestre gelater d’una de les gelateries més ben valorades de Barcelona i del món. De fet, en Jordi Roca la situa com una de les millors a nivell internacional. A més, els més de 20 anys d’experiència li han merescut el certificat d’excel·lència Tripadvisor (2016) i Excellenze Italiane (2015). Gelaaati! Di Marco ofereix gelats italians elaborats artesanalment i seguint la tradició. Utilitza ingredients naturals d’Itàlia, sense colorants ni greixos vegetals, com l’avellana del Piemont IGP o marsala de Sicília, així com productes locals. A més, hi trobareu gelats sense lactosa, sense gluten, baixos en sucre, amb llet biològica i vegans. D’altra banda, també ofereixen dolços italians com el tiramisú o el cannoli sicilià.

  • Llibreteria, 7 (Barcelona).
  • De dilluns a diumenge, d'11 a 00 h.
  • Tel. 93 310 50 45
  • www.gelaaati.com
04 Amorino

Amorino

Amorino

Tenen tres establiments a Barcelona i d’altres repartits per tot el món (Nova York, la Xina...). El més destacat d’aquesta gelateria és la seva fixació amb la qualitat dels ingredients. Els gelats estan fets a base d’ingredients biològics i naturals; així, doncs, els seus gelats estan lliures de colorants o aromes artificials. Busquen innovar i trobar nous sabors contínuament. Un exemple d’això és la nova creació: sorbet bio green detox. També ofereixen altres productes com l’affogato al caffe, que combina un cafè exprés amb el gelat de vainilla. Hi trobareu gelats, granissats, frappé, sorbets, cafès, gelats i dolços al més pur estil italià. A més, tenen productes adaptats per als més menuts, anomenats productes BIMBO. 

  • La Rambla, 125 (Barcelona).

  • De dilluns a dijous, d’11.30 a 00 h. Divendres i dissabte, d’11.30 a 13 h. Diumenge, d’11.30 a 0.30 h.

  • Tel. 93 218 83 05

  • www.amorino.com

05 Bodevici

Bodevici

Bodevici

En aquesta gelateria ofereixen gelats i iogurts ecològics. És potser l’opció més saludable, ja que els seus productes porten poc sucre, no porten additius químics, ni conservants ni colorants. Aposten pels aliments ecològics i de proximitat, per tal de ser respectuosos amb el medi ambient i els animals. De fet, tots els materials que utilitzen són ecològics, fins i tot les culleres o les terrines. Elaboren els seus productes amb llet fresca de vaca o de cabra, però també ofereixen productes totalment vegetals, aptes per a dietes veganes. També hi podeu trobar productes sense gluten ni lactosa. Bodevici també ha obert botigues a Barcelona i Vallirana (Baix Llobregat).

  • Sant Cristòfor, 12 (Mataró).
  • De dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h. Dissabtes i diumenges, de 17 a 20.30 h.
  • www.bodevici.es
06 Delacrem

Delacrem

Delacrem

Aquesta gelateria també és considerada com una de les millors del món per Jordi Roca. Ofereixen productes basats en la idea del ‘slow food’, recuperant les receptes i la metodologia tradicional. Així, doncs, els seus gelats italians i artesans se salten la part química de l’elaboració. El més important per a aquesta gelateria són els ingredients, ja que tots tenen la seva raó de ser. Una de les coses que atrau els clients és el fet que siguin productes sense gluten, amb pocs greixos i aptes per a vegans, ja que no utilitzen derivats d’origen animal. També hi trobareu rebosteria, orxates, granissats i cafès. Entre els gelats més preuats de l’establiment hi ha el gelat de préssec, aranja i menta. 

  • Enric Granados, 15 (Barcelona). 
  • De dimecres a dissabte, de 9.30 a 0.30 h. De diumenge a dimarts, de 9.30 a 21.30 h.
  • Tel. 93 004 10 93
  • www.delacrem.cat
07 El Tío Che

El Tío Che

El Tío Che

El Tío Che és potser l’orxateria més famosa i emblemàtica de Barcelona. Aquest establiment familiar situat al Poblenou fa cent anys que es dedica a elaborar orxata de manera artesana. És per això que el seu sabor és autèntic, i de ben segur que hi tornaràs. A més, també ofereixen altres productes com granissats o gelats artesans, entrepans i vermuts tradicionals, torró artesà trufat i clàssic i xurros i gofres. Aquest comerç centenari és el lloc perfecte per anar a berenar o a fer el vermut. A més, ho trobareu obert tot l’any, perquè una orxata sempre entra bé, faci fred o faci calor!

  • Rambla del Poblenou, 44-46 (Barcelona).
  • 93 309 18 72
  • Horari d’estiu: de diumenge a dijous, de 10 a 01 h. Divendres i dissabte, de 10 a 02 h.
  • www.eltioche.es
08 Gelarte

Gelarte

Gelarte

Aquesta gelateria de Sabadell us transportarà a la bella Itàlia gràcies als seus gelats artesanals, italians i tradicionals. Els que més destaquen són els gelats de sabor tiramisú o el de 'cassata', però també hi trobareu d’alguns més clàssics com la stracciatella o el torró. En aquest local també ofereixen ‘gelats alchòlics’, és a dir, podeu refrescar-vos amb un gelat amb gust de mojito o a whisky, una molt bona combinació per a l’estiu. A més, si us quedeu amb gana també hi ha sorbets, pastissos i d’altres dolços, tots d’elaboració pròpia.

  • Carrer de Gràcia, 67 (Sabadell).
  • Tel. 93 191 71 52
09 Janaret. La gelateria de l'Estany

Janaret. La gelateria de l'Estany

Janaret. La gelateria de l'Estany

Davant de l’estany de Banyoles trobareu una gelateria que tots els veïns coneixen i recomanen: el Janeret. Utilitzen productes de proximitat; de fet, els gelats són elaborats a l’obrador amb llet fresca de la Granja Mas Colomer d’Esponellà. Tots els gelats es preparen de forma artesanal i recorden la manera de fer italiana. Hi trobareu més de 25 sabors diferents, entre els quals destaca indiscutiblement el gelat de ratafia. A més, té algunes creacions tan originals com el gelat de ricotta amb figues. D’altra banda, a la carta també ofereixen gelats de iogurt soft, gelats sense lactosa i orxata fresca. 

  • De dimarts a divendres, de 15 a 22 h. Dissabte i diumenge, de 12 a 22 h. Dilluns, tancat.
  • Tel. 97 257 10 45
10 Gelateria Mexicana

Gelateria Mexicana

Gelateria Mexicana

En aquesta gelateria trobareu, probablement, els gelats amb els sabors més exòtics. Aquest local s’allunya de la gastronomia mediterrània i ens ofereix un munt de gelats amb fruita provinent de Mèxic i de qualitat, sense conservants ni colorants. A més, són totalment vegans, ja que es fan a base d’aigua i fruita o, per als més cremosos, soja i aigua. Algunes de les propostes que us refrescaran el paladar (o potser tot el contrari) són sorbet de guaiaba, el gelat de meló amb xili piquí, el gelat de xili cascavell o el gelat de xocolata picant. També ofereixen productes de pastisseria i begudes típiques de la gastronomia mexicana, així com menjars salats com burritos o tacos. Us hi atreviu? 

  • De dimarts a divendres, d’11 a 18 h. Dissabtes, d’11 a 19 h. Diumenges, d’11 a 20 h. Dilluns, tancat.
  • Tel. 93 174 34 98
11 La Valenciana

La Valenciana Thinkstock

La Valenciana

Aquesta orxateria va obrir les portes el 1910. Des de llavors, s’ha convertit en un dels llocs de referència on prendre orxata a Barcelona, gràcies a la seva acurada tècnica artesanal i al sabor autèntic dels seus productes. Segons els propietaris, no han canviat la manera de fer l’orxata des de fa 100 anys, motiu pel qual s’ha convertit en una de les orxateries més emblemàtiques de la Ciutat Comtal. Busquen sempre la màxima qualitat i obren tot l’any, ja que no hi ha mal dia per prendre orxata. També ofereixen brioixeria artesana i gelats. 

12 Sirvent

Sirvent

Sirvent

Si parlem de les orxateries més emblemàtiques de la Ciutat Comtal, Sirvent no pot faltar a la llista. Aquest local, que va obrir les portes el 1920, ofereix orxata de xufles d’Alboraia feta seguint el mètode tradicional. Sigui quin sigui el seu secret, els clients sempre hi tornen, i el sabor de la seva orxata és deliciós. També ofereixen gelats, torrons, granissat de llimona, de cafè o de maduixa i batuts de fruita. Tot i això, és clar que el producte estrella és l’orxata! S’ha convertit en un espai multigastronòmic molt interessant i consta de gastrobar, foodies, obrador, gelateria i Coffe Corner & Juices Bar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto