Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Vilafranca i Roses aposten per la cuina local

Proliferen les iniciatives que promouen i combinen gastronomia, aliments i oferta cultural de proximitat

costa brava-barca

costa brava-barca

La setmana passada va ser Vilafranca del Penedès. Ahir, Roses. Dues ciutats amb una tradició gastronòmica pròpia, diferenciada, i amb un paisatge natural i de restaurants que volen reivindicar. Ara que tot passa per la proximitat i la recuperació dels sabors autèntics, les dues poblacions han convençut diversos agents locals per promocionar la seva cultura gastronòmica.

A la capital de l’Alt Penedès el segell ‘Vilafranca ve de gust!’ ja identifica els restaurants que s’han compromès a cuinar amb productes propers i de temporada, i a oferir una carta de vins i caves on la majoria de referències siguin de la comarca. Ànec, gall negre, xató, préssec d’Ordal, catànies, olis, garlandes, fruita seca, verdures i hortalisses, embotits casolans i, evidentment, vins i caves, són alguns dels aliments amb què ja cuinen els restaurants que s’han sumat a la iniciativa: Cal Ton, Casino, El Gat Blau, Mercat, El Racó de la Calma, Sharlotte, Can Belles i Trefí. Tots aquests fan una aposta ferma per la cuina d’autor, amb el territori i la tradició com a fil conductor.

Per completar la promoció, el Penedès també durà a terme durant tot l’any diverses accions i campanyes lligades a l’estacionalitat de cada producte. La primera ja ha començat i el préssec d’Ordal, un fruit de secà ple de sabor, n’és el protagonista. Fins al 26 d’agost cada restaurant en potenciarà l’ús amb menús especials i el client es podrà endur la minuta, que inclou una recepta d’un dels plats estel·lars del menú elaborat per cada establiment. El gall negre serà el següent homenatjat.

Enogastronomia a Roses
A l’Alt Empordà, Roses aglutina patrimoni, cultura i enogastronomia. L’Ajuntament i la cooperativa Empordàlia han arribat a un acord perquè els diversos esdeveniments culturals que es duen a terme a la vila al llarg de l’any incloguin maridatges i tastos de productes de la comarca —els que comercialitza la cooperativa.

Les visites nocturnes al patrimoni cultural de Roses són les primeres a beneficiar-se de l’entesa. En acabar cada sortida els assistents poden gaudir d’un tast de vins. I els dimecres, a més de vins, ja s’ofereixen aliments de l’espai gastronòmic L’Empordà a Taula. Però això no és tot. Tothom que participi en les visites de la Ciutadella de nit rebrà un val amb un 20% de descompte per participar en altres itineraris guiats i degustacions d’Empordàlia.

En virtut del pacte, a partir d’ara les inauguracions de les exposicions temporals que s’ofereixen periòdicament a la Ciutadella de Roses també combinaran cultura, vi i gastronomia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: