Què cuinar La Vanguardia

Viviu un cap de setmana a pagès!

Del 3 al 5 de juny torna 'Benvinguts a Pagès'

Benvinguts a Pagès

Benvinguts a Pagès Enrique Marco

Voleu viure un cap de setmana únic a pagès? Els dies 3, 4 i 5 de juny, 230 pagesos, agricultors, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya organitzaran visites gratuïtes a les seves explotacions durant les jornades Benvinguts a Pagès, que enguany celebren la segona edició. Més de 250 allotjaments oferiran paquets especials, i uns 170 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat, perquè tothom pugui gaudir d’una escapada memorable. 

L’objectiu és clar: convidar la ciutadania a conèixer i tastar els productes conreats, criats i pescats a casa nostra en cellers, molins d’oli, hortes, cerveseries, formatgeries, granges de vedells, conills o gallines, etc. Tota una experiència que coincideix amb un cap de setmana llarg, en algunes ciutats, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua. L’activitat més esperada són les visites guiades gratuïtes a les explotacions, d’una durada d’entre 30 i 60 minuts.

Més de 500 opcions

A les 230 explotacions  agroalimentàries i les 140 activitats del Benvinguts a Pagès d’enguany, s’hi sumen més de 250 allotjaments que han preparat ofertes especials i 170 restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès per gaudir del cap de setmana amb la família. A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

Allotjaments  i menú Benvinguts a Pagès

El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics  i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments, en aquests moments ja se n’hi ha apuntat uns 200 establiments: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.).

En el cas dels restaurants, que en aquests moments ja són uns 160, oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

Activitats complementàries

I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès organitzant activitats. L’oferta, que triplica el nombre d’activitats de l’any passat, és molt variada i inclou, per exemple, visitar un centre de reproducció de tortugues, fires gastronòmiques, concurs de pesca, tallers de cuina, passejades, observació d’aus, festivals de música i gastronomia, ponències, navegació a bord d’un llaüt, contes a l’aire lliure... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes, i d’altres tenen un cost associat. Cal consultar-les a www.benvingutsapages.cat.

Promocions especials per als súpers

Tots els infants i joves que siguin del Club Super3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants, i, per altra banda, podran participar de forma gratuïta en qualsevol activitat complementària. A més, es posarà en marxa un concurs especials per als súpers en què els guanyadors tindran allotjament, àpats i activitats gratuïtes durant tot aquell cap de setmana.

Sumem forces amb la Setmana Bio

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia.

Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments se celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que té lloc del 3 al 9 de juny.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològica, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor interessat en aquest objectiu, que se celebra al llarg d’una setmana cada any.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto