Aquest diumenge 9 d'abril, a l'Hotel Melià Sitges, tindreu l'oportunitat de viure en directe la gran final del concurs Tapa de l’Any, una iniciativa del Gremi d’Hosteleria de Sitges i d'Estrella Damm, presentat per Quim Masferrer i Nandu Jubany, on s’escollirà la millor tapa de l'any a Catalunya.
La gran final es disputarà a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges i tindrà tota la intriga, emoció i diversió d'un gran concurs culinari. Les dotze tapes classificades després d'unes renyides semifinals hauran d’elaborar-se en directe i en un temps determinat. Un jurat professional format per Mikel López Iturriaga, periodista especialitzat en gastronomia; Ada Parellada, restauradora; Carles Teixidor, direcció gastronòmica d’Oilmotion i Meritxell Falgueras, sommelier, escollirà posteriorment la tapa triomfadora.
Els qui ho desitgin poden assistir en directe a la competició i observar de primera mà com es preparen les diferents tapes, la seva presentació davant el jurat i el resultat final. Per a això, n'hi ha prou amb adquirir l'entrada a codetickets, a un preu de 3 euros. La compra anticipada de l'entrada inclou una degustació de tapa i quinto en qualsevol dels 34 establiments que participen en la Ruta ‘Sitges Tapa a Tapa’, que conclou aquest cap de setmana.
Les tapes finalistes:
Les tapes que han arribat a la final del concurs, després d'una semifinal molt disputada, són aquestes:
- Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega, d'Axarquia Restaurant, de El Prat.
- La tapa de l'Obelix: civet de senglar amb raïm caramel.litzat sobre una base de bolets i moniato, d'El Cable, de Sitges.
- Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, de La Notaria, Palamós.
- L'aperitiu, consistent en un sofregit del mar amb escopinyes, escuma de patata i pa de cervesa, de La Selva Café, de Mataró.
- La perla del mar i la terra, de La Venta, Terrassa.
- Farcellet de xai & parmentier trufa, de L’Alegria del Teatre, también de Terrassa.
- Rocalbot català, una interpretació de pizza amb romesco, calçots i botifarra, de L’Argilaguet 9, d'El Vendrell.
- Nipó.cat, brandada de tonyina vermella Balfegó amb boca bits d’alga nori, de Més que tapes, de Reus.
- Tàrtar de Toro, un caneló casolà trufat amb una crema lligada amb arrós, de Nut Gastrobar,de Barcelona.
- Gastrimargia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili i crema de mango, de Tastet del Reng, de Balaguer.
- Cua de bou amb escuma de patata trufada, de Toca Teca, de Barcelona.
- Bacallà Skrei xdF, de XDF, de Tarragona.
Apunteu!
Final del concurs ‘TAPA DE L’ANY’
9 d'abril de 2017, d'11 a 14 hores a l'Hotel Melià Sitges (Carrer de Joan Salvat Papasseit 38)
Entrada: preu de 3 euros. La venda anticipada inclou una degustació de tapa i quinto per la ruta de tapes de la ciutat. Entrades disponibles a codetickets.