Què cuinar La Vanguardia

Voleu viure la final de la Tapa de l'Any en directe?

L'auditori de l'Hotel Melià de Sitges acollirà, el diumenge 9, la final del certamen, a la qual podreu assistir per un preu de tres euros

Finalistes tapa de l'any 2017

Finalistes tapa de l'any 2017

Aquest diumenge 9 d'abril, a l'Hotel Melià Sitges, tindreu l'oportunitat de viure en directe la gran final del concurs Tapa de l’Any, una iniciativa del Gremi d’Hosteleria de Sitges i d'Estrella Damm, presentat per Quim Masferrer i Nandu Jubany, on s’escollirà la millor tapa de l'any a Catalunya.

La gran final es disputarà a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges i tindrà tota la intriga, emoció i diversió d'un gran concurs culinari. Les dotze tapes classificades després d'unes renyides semifinals hauran d’elaborar-se en directe i en un temps determinat. Un jurat professional format per Mikel López Iturriaga, periodista especialitzat en gastronomia; Ada Parellada, restauradora; Carles Teixidor, direcció gastronòmica d’Oilmotion i Meritxell Falgueras, sommelier, escollirà posteriorment la tapa triomfadora.

Els qui ho desitgin poden assistir en directe a la competició i observar de primera mà com es preparen les diferents tapes, la seva presentació davant el jurat i el resultat final. Per a això, n'hi ha prou amb adquirir l'entrada a codetickets, a un preu de 3 euros. La compra anticipada de l'entrada inclou una degustació de tapa i quinto en qualsevol dels 34 establiments que participen en la Ruta ‘Sitges Tapa a Tapa’, que conclou aquest cap de setmana.

Les tapes finalistes:

Les tapes que han arribat a la final del concurs, després d'una semifinal molt disputada, són aquestes:

  • Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega, d'Axarquia Restaurant, de El Prat.
  • La tapa de l'Obelix: civet de senglar amb raïm caramel.litzat sobre una base de bolets i moniato, d'El Cable, de Sitges. 
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, de La Notaria, Palamós.
  • L'aperitiu, consistent en un sofregit del mar amb escopinyes, escuma de patata i pa de cervesa, de La Selva Café, de Mataró.
  • La perla del mar i la terra, de La Venta, Terrassa.
  • Farcellet de xai & parmentier trufa, de L’Alegria del Teatre, también de Terrassa.
  • Rocalbot català, una interpretació de pizza amb romesco, calçots i botifarra, de L’Argilaguet 9, d'El Vendrell.
  • Nipó.cat, brandada de tonyina vermella Balfegó amb boca bits d’alga nori, de Més que tapes, de Reus.
  • Tàrtar de Toro, un caneló casolà trufat amb una crema lligada amb arrós, de Nut Gastrobar,de Barcelona.
  • Gastrimargia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili i crema de mango, de Tastet del Reng, de Balaguer.
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada, de Toca Teca, de Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF, de XDF, de Tarragona.
     

Apunteu!

Final del concurs ‘TAPA DE L’ANY’


9 d'abril de 2017, d'11 a 14 hores a l'Hotel Melià Sitges (Carrer de Joan Salvat Papasseit 38)

Entrada: preu de 3 euros. La venda anticipada inclou una degustació de tapa i quinto per la ruta de tapes de la ciutat. Entrades disponibles a codetickets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29-30 abr

Festa Alícia't a Món Sant Benet

Durant el cap de setmana del 29 al 30 d’abril se celebra la cinquena edició d’Alícia’t...

21-30 abr

Dia de la Terra a Rubí

El 21 d’abril comença la celebració del Dia de la Terra a Rubí, i aquesta quarta edició...

01-30 abr

4t Festival Vívid

La Costa Brava acull, durant tot el mes d'abril, la 4a edició del festival Vívid, un mes d'experiències...

29-30 abr

Fira de la Maduixa

Com cada any per primavera, torna la Fira de la Maduixa a Sant Cebrià de Vallalta. Una oportunitat única...

Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto