Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Voleu viure la final de la Tapa de l'Any en directe?

L'auditori de l'Hotel Melià de Sitges acollirà, el diumenge 9, la final del certamen, a la qual podreu assistir per un preu de tres euros

Finalistes tapa de l'any 2017

Finalistes tapa de l'any 2017

Aquest diumenge 9 d'abril, a l'Hotel Melià Sitges, tindreu l'oportunitat de viure en directe la gran final del concurs Tapa de l’Any, una iniciativa del Gremi d’Hosteleria de Sitges i d'Estrella Damm, presentat per Quim Masferrer i Nandu Jubany, on s’escollirà la millor tapa de l'any a Catalunya.

La gran final es disputarà a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges i tindrà tota la intriga, emoció i diversió d'un gran concurs culinari. Les dotze tapes classificades després d'unes renyides semifinals hauran d’elaborar-se en directe i en un temps determinat. Un jurat professional format per Mikel López Iturriaga, periodista especialitzat en gastronomia; Ada Parellada, restauradora; Carles Teixidor, direcció gastronòmica d’Oilmotion i Meritxell Falgueras, sommelier, escollirà posteriorment la tapa triomfadora.

Els qui ho desitgin poden assistir en directe a la competició i observar de primera mà com es preparen les diferents tapes, la seva presentació davant el jurat i el resultat final. Per a això, n'hi ha prou amb adquirir l'entrada a codetickets, a un preu de 3 euros. La compra anticipada de l'entrada inclou una degustació de tapa i quinto en qualsevol dels 34 establiments que participen en la Ruta ‘Sitges Tapa a Tapa’, que conclou aquest cap de setmana.

Les tapes finalistes:

Les tapes que han arribat a la final del concurs, després d'una semifinal molt disputada, són aquestes:

  • Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega, d'Axarquia Restaurant, de El Prat.
  • La tapa de l'Obelix: civet de senglar amb raïm caramel.litzat sobre una base de bolets i moniato, d'El Cable, de Sitges. 
  • Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, de La Notaria, Palamós.
  • L'aperitiu, consistent en un sofregit del mar amb escopinyes, escuma de patata i pa de cervesa, de La Selva Café, de Mataró.
  • La perla del mar i la terra, de La Venta, Terrassa.
  • Farcellet de xai & parmentier trufa, de L’Alegria del Teatre, también de Terrassa.
  • Rocalbot català, una interpretació de pizza amb romesco, calçots i botifarra, de L’Argilaguet 9, d'El Vendrell.
  • Nipó.cat, brandada de tonyina vermella Balfegó amb boca bits d’alga nori, de Més que tapes, de Reus.
  • Tàrtar de Toro, un caneló casolà trufat amb una crema lligada amb arrós, de Nut Gastrobar,de Barcelona.
  • Gastrimargia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili i crema de mango, de Tastet del Reng, de Balaguer.
  • Cua de bou amb escuma de patata trufada, de Toca Teca, de Barcelona.
  • Bacallà Skrei xdF, de XDF, de Tarragona.
     

Apunteu!

Final del concurs ‘TAPA DE L’ANY’


9 d'abril de 2017, d'11 a 14 hores a l'Hotel Melià Sitges (Carrer de Joan Salvat Papasseit 38)

Entrada: preu de 3 euros. La venda anticipada inclou una degustació de tapa i quinto per la ruta de tapes de la ciutat. Entrades disponibles a codetickets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: