Preparació
- Amb els dits, traieu les escatetes de les sardines. Filetegeu-les, procurant que no hi quedin espines. Passeu-les per l’aixeta, amb aigua freda. Saleu-les i cobriu-les amb el vinagre d’arròs, 20 min.
- Traieu-ne el vinagre i renteu les sardines sota l’aixeta, amb aigua freda. Col·loqueules en un recipient amb tapa i cobriu-les amb oli d’oliva fins a l’hora de servir-les. Aguantaran una setmana a la nevera, cobertes d’oli.
- Obriu els alvocats, traieu-ne el pinyol i la pela i poseu-los en un recipient, amb el suc de llima, sal i pebre. Aixafeu-los amb una forquilla fins a obtenir una pasta. Afegiu-hi l’escalunya, molt picada, i barregeu-ho bé.
- Disposeu una base de crema d’alvocat i els filets de sardina a sobre, tallats en dos. Acabeu-ho amb maduixes i pètals de violeta, unes escates de sal marina i oli d’oliva verge.