Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Obriu les espardenyes, renteu-les, si és possible, amb aigua de mar (en cas contrari, podeu preparar una solució d’un litre d’aigua amb 35 grams de sal). Partiu-les per la meitat, en canal, retalleu-los la pell adherida que continguin i reserveu-les ben seques a la nevera.
  2. Per al brou: renteu els crancs escrupolosament i piqueu-los, amb l’ajuda d’unes tisores de cuina. Poseu-los en una olla amb l’oli, sofregiu-ho a foc mitjà fins que quedi daurat, salpebreu-ho i remeneu-ho fins a aconseguir daurar-los i que es quedin enganxats al fons de l’olla, uns 15 min.
  3. Tritureu els crancs ben fins, amb la batedora elèctrica, i continueu-ho, sense deixar de remenar, 3 min. Salpebreu-ho.
  4. Afegiu a l’olla un litre i mig d’aigua bullent, i deixeu que cogui a foc mitjà 15 min. Coleu-ho i reserveu-ho.
  5. En una cassola per a quatre racions, amb un rajolí d’oli, sofregiu a foc lent l’all i el julivert, afegiu-hi els daus de tomàquet confitat i un litre i quart del brou reservat, ben calent.
  6. Quan el brou bulli, tireu a la cassola l’arròs i deixeu que cogui a foc mitjanament alt, 8 min. Salpebreu-ho lleugerament.
  7. Afegiu a la cassola els daus de carbassó, abaixeu el foc i deixeu que l’arròs cogui 3 min. Rectifiqueu-ho de sal.
  8. Marqueu les espardenyes en una paella antiadherent calenta, feu-les volta i volta, amb una mica d’oli i un pessic de sal.
  9. Amb la cassola apartada del foc, repartiu-hi per sobre les espardenyes, enfonseu-les lleugerament en l’arròs, deixeu-ho reposar 2 min i estarà a punt per servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto