Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Peleu les gambes i reserveu-ne les closques i els caps. Trossegeu el rap a daus i reserveu-ne les espines.

  2. Per al fumet: ofegueu, en una cassola amb un raig d'oli, les verdures pelades i tallades a dauets, procurant que no es daurin. Afegiu-hi els caps i les closques de gamba i ofegueu-ho 2 min.

  3. Afegiu-hi el peix, net de vísceres i sang, i les espines de rap, i ofegueu-ho 2 min més. Cobriu-ho amb aigua freda (uns 2 l) i porteu-ho a ebullició.
  4. Escumeu-ho amb una cullera, afegiu-hi el llorer i, tapat, feu-ho coure a foc molt suau uns 20 min. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar uns minuts abans de colar-ho. Reserveu-ho.

  5. Escalfeu el forn a 250 ºC.

  6. En una cassola de fang, salteu el rap i les cues de gamba, lleugerament salades. Retireu-ho.

  7. En el mateix oli, sofregiu l'arròs 2 min, a foc suau. Afegiu-hi el brou (1,5 l) i el safrà, i poseu-ho a punt de sal. Deixeu-ho coure a foc mitjà, 13 min, i afegiu-hi el rap i les cues de gamba a mitja cocció.

  8. Passats els 13 min, cobriu l'arròs amb l'ou batut i acabeu-ne la cocció al forn, 7 min, o fins que la crosta estigui una mica daurada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto