Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Separeu les penques de les fulles de les bledes.
  2. Demaneu ajuda a un adult per escaldar 30 s, en un cassó gran amb aigua bullent, les fulles de bleda.
  3. Escaldeu també les penques, 2 min. Refresqueu-les immediatament i talleu-les ben menudes.
  4. En una cassola, sofregiu la ceba picada, amb un raig d’oli, a foc mitjà. Afegiu-hi les penques. Salteu-ho i, finalment, poseu-hi les gambes picades i els retalls de peix.
  5. Esteneu les fulles de bleda sobre el marbre i, amb l’ajuda d’una cullera, farciu-les amb la barreja. Heu de procurar que us quedin en forma de bola. Reserveu els farcellets.
  6. Per a la beixamel lleugera: en una cassola, poseu la mantega a coure. Quan es fongui i prengui un coloret marronós, poseu-hi la farina i enrossiu-la, a foc mitjà, 1 min. Poseu-hi la llet calenta i, amb unes varetes manuals, bateu-ho amb força. Poseu-hi una mica de sal, de pebre blanc i de nou moscada. A foc lent, coeu-ho, sense parar de remenar, fins que la salsa prengui certa consistència. En total, uns 7 o 8 min de cocció.
  7. Escalfeu les bledes un momentet al microones i acabeu el plat afegint-hi una mica de beixamel per sobre.

El consell

  • Aquesta recepta també pot quedar boníssima si hi poseu uns quants bolets. Només els heu de tallar petits i coure’ls una mica a la paella amb un raig d’oli, fins que deixin anar tota l’aigua. Després incorporeu-los al farcit. Veureu que queden boníssims!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

01-30 set

La Cuina del Cim i Tomba 2017

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de...

30 set

XXIX Mostra Gastronòmica de Castelldefels

El 30 de setembre torna un dels esdeveniments gastronòmics més importants de Castelldefels. Un altre...

30 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto