Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Separeu les penques de les fulles de les bledes.
  2. Demaneu ajuda a un adult per escaldar 30 s, en un cassó gran amb aigua bullent, les fulles de bleda.
  3. Escaldeu també les penques, 2 min. Refresqueu-les immediatament i talleu-les ben menudes.
  4. En una cassola, sofregiu la ceba picada, amb un raig d’oli, a foc mitjà. Afegiu-hi les penques. Salteu-ho i, finalment, poseu-hi les gambes picades i els retalls de peix.
  5. Esteneu les fulles de bleda sobre el marbre i, amb l’ajuda d’una cullera, farciu-les amb la barreja. Heu de procurar que us quedin en forma de bola. Reserveu els farcellets.
  6. Per a la beixamel lleugera: en una cassola, poseu la mantega a coure. Quan es fongui i prengui un coloret marronós, poseu-hi la farina i enrossiu-la, a foc mitjà, 1 min. Poseu-hi la llet calenta i, amb unes varetes manuals, bateu-ho amb força. Poseu-hi una mica de sal, de pebre blanc i de nou moscada. A foc lent, coeu-ho, sense parar de remenar, fins que la salsa prengui certa consistència. En total, uns 7 o 8 min de cocció.
  7. Escalfeu les bledes un momentet al microones i acabeu el plat afegint-hi una mica de beixamel per sobre.

El consell

  • Aquesta recepta també pot quedar boníssima si hi poseu uns quants bolets. Només els heu de tallar petits i coure’ls una mica a la paella amb un raig d’oli, fins que deixin anar tota l’aigua. Després incorporeu-los al farcit. Veureu que queden boníssims!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

20 jul

Taller de dips

Les salses fan embogir molts paladars pel toc únic de sabor que donen als nostres plats. Els dips són...

21 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto