Preparació
- Feu boles de síndria i talleu el mató a daus de la mateixa mida que les boles.
- Munteu unes broquetes posant una bola de síndria, una fulla de menta, un dau de mató, una bola de síndria, una fulla de menta i un dau de mató. Reserveu-les en una plàtera allargada i embolicada amb film transparent.
- Dissoleu l’agar-agar en 50 ml d’aigua.
- Poseu un cassó al foc amb la resta de l’aigua i el sucre. Quan arrenqui el bull, tireu-hi l’agar-agar i bulliu-ho 1 min. Tot seguit, apagueu el foc, afegiu-hi la barreja de la majordoma i deixeu-ho infusionar 6 min. Coleu-ho i deixeu-ho a la nevera, que es torni gelatinós.
- Quan la sopa sigui freda, tritureu-la amb un túrmix, que us quedi homogènia.
- Poseu-la en un plat soper, repartiu els gerds per tota la superfície i poseu-hi una broqueta al damunt.