Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Si volem presentar les broquetes de manera espectacular, farem servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, pelem les branquetes i guardem les fulles de la punta, de manera que ens quedi un tronc net.
  2. Tallem els lloms de xai a daus. Els salpebrem i els posem en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixem macerar un mínim d’1 hora. Si tenim pressa, com que la carn de costella és molt tendra, no passa res si la coem sense marinar.
  3. Tallem el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Ens han de quedar unes làmines molt fines. Si no veiem clar com fer-ho, demanem ajuda a un adult. Quan les tinguem a punt, emboliquem cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Clavem un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi clavem també el carbassó amb mozzarella. Si ens costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podem fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi posem un tros de xai. Fem tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Posem les broquetes en una safata de forn. Untem el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coem al forn, a 200 ºC, durant 10 minuts.

El consell

La paraula broqueta ve del francès brochette, que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta et proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepares quan tinguis convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Parlem de mites alimentaris

La preocupació per la salut s’està expandint cada cop a més àmbits, sobretot en el món...

24 abr

Especial escabetx!

Els escabetxos són una forma tradicional de cuinar i conservar aliments a base de vinagre, espècies i...

24 abr

Taller de cuina de mercat

Si sou uns apassionats cuiners i cuineres que sempre busqueu descobrir nous plats, aquesta activitat us pot interessar....

25 abr

Foodies Experiences 2017

El 28 de febrer comença Foodies Experiences 2017, una trobada entre experts i professionals de la gastronomia...

Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto