cuina.cat

menjar | beure | viure

Dia CUINA
La gran festa del CUINA torna a Manlleu! Ja tenim a punt una jornada plena d’activitats gastronòmiques per a tota la família: tastos, showcookings, passejades… És la Festa del Porc i la Cervesa, una oportunitat de conèixer el bo i millor d'aquestes contrades. Una diada que celebrem per quarta vegada a la població osonenca!
  • On i quan se celebra la diada? A Manlleu, el dissabte 26 de setembre del 2015.
  • M’hi he d’inscriure? No, totes les activitats són obertes.
  • Les activitats són de pagament? No, tots els actes són gratuïts.
  • Puc anar-hi amb la família? I tant! El quart Dia CUINA de Manlleu el gaudirà tota la família!
  • A Twitter ens trobareu al 'hashtag' #DiaCuina
Dia CUINA 2015
26 de setembre
Manlleu (Osona)
Programa d’activitats
  • Matança del porc: Els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu ens tornen a oferir aquest espectacle gastronòmic, a través del qual els visitants poden veure com s’elaborava l’embotit a les masies: botifarra de perol, bull, botifarra negra, morro fregit... Tot el procés tindrà lloc a partir de les cinc de la tarda, a la plaça, i Pere Tàpias el comentarà en directe. A més, durant tot el dia, els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu rostiran quatre porcs a foc lent.
  • Els cracs de la cuina: El Mercat Municipial té, enguany, un espai dedicat als més petits, on es faran diversos tallers de cuina i elaboració d’embotits per als nens i nenes, dirigits per Montse Blanch. Una oportunitat perfecta perquè els menuts descobreixin el vessant més lúdic de la cuina i tinguin el primer contacte amb els fogons i amb els ingredients.
  • L’aula del gust: Aquest és l’epicentre del Dia CUINA i el punt de trobada dels participants, que podran gaudir de les activitats gastronòmiques més destacades del dia, com són el concurs de receptes per a bloguers i el tast d’embotits selectes, entre d’altres. Al final del dia, en aquest mateix espai, coneixerem els guanyadors del concurs de receptes per a bloguers i es lliuraran els premis.
  • Vermut i ‘food trucks’: Dissabte al matí, entre les onze i la una, diversos restauradors, cansaladers i cervesers de la fira oferiran el Vermut de la Fira, amb platets a preus populars que permetran que tothom pugui tastar diverses tapes i cerveses artesanes. Per fer-ho, caldrà comprar un tiquet al punt d’informació de la fira, a un preu de 10 euros, que dóna dret a degustar cinc tapes o cerveses. I, a més, com a novetat destacada d’enguany, hi haurà un nou espai destinat al menjar de carrer, amb la presència de diversos food trucks que complementaran l’oferta gastronòmica de la fira amb les caravanes característiques d’estil vintage.
  • … i encara més! A banda de totes les activitats relacionades amb el porc i la cervesa, que són els protagonistes indiscutibles de la fira, i totes les propostes que us fem per gaudir del Dia cuina a Manlleu, a la fira trobareu moltes més coses que us faran gaudir d’allò més de la jornada i del cap de setmana. Per exemple, els artesans alimentaris locals vendran tota mena de delicadeses i, a més, diversos restaurants del municipi oferiran menús i plats especials, com el fricandó de galtes de porc desossades amb bolets o les favetes saltades amb cansalada. També hi haurà rutes per descobrir el patrimoni de la vila.
botifarra dia cuina
Tornen els concursos

Activitats exclusives per a bloguers!

Els atractius culinaris de Manlleu i les comarques de la Catalunya Central són tan incomptables que bé mereixen l’atenció dels bloguers gastronòmics més actius. Per això, des del CUINA us hem preparat un programa exclusiu perquè, aprofitant la diada que muntem a la ciutat i totes les activitats de la Festa del Porc i la Cervesa, redescobriu la cuina d’aquest territori, que pot enorgullir-se de tenir una personalitat única en el marc de Catalunya.

Envieu-nos receptes amb la botifarra —crua, cuita, de perol, blanca, negra... la que us agradi més!— com a ingredient i convertiu-vos en un dels 25 finalistes que participaran en activitats exclusives al Dia CUINA: una visita guiada al municipi i un àpat al restaurant Sambucus!

Premis
Recepta original: un àpat per a dues persones al restaurant Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet.
Recepta d’estil tradicional: un lot d’estris de cuina perquè pugueu continuar practicant les vostres receptes a la cuina.
Recepta saludable: un lot d’ingredients ecològics.

Envieu-nos la recepta a:
www.cuina.cat/ca/concursos.php.

Com arribar-hi

  • Amb cotxe: des de Barcelona s’hi pot arribar per l’autovia C-17. Si veniu de Girona o de Lleida utilitzeu l’Eix Transversal (C-25), i si veniu de Tarragona, feu servir l'AP-7 per enllaçar amb la C-15 fins a Manresa i, després, la C-25 fins a Manlleu.
  • Amb tren: Manlleu disposa d’estació de tren de la línia R3, que uneix Barcelona amb Vic, Ripoll i Puigcerdà (www.renfe.es / 900 41 00 41). Des de Girona, Lleida i Tarragona cal fer el canvi a Barcelona, ja que no hi ha connexió directa.

Mapa de la festa

Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: