En una terrassa, a la platja, passejant pel carrer o asseguts al sofà de casa. Les orxates i els gelats són la millor manera de refrescar-nos quan pica la calor. De gelats, en podem trobar de tota mena i amb gustos tradicionals i exòtics, però no hi ha dubte que els millors són els artesans, i que una bona orxata, també artesana, és el millor acompanyament. Amb aquest especial us proposem alguns llocs per gaudir dels millors gelats i orxates artesans.
Orxateria Daniel
Alboraia
Daniel
Poc podia imaginar-se en Daniel Tortajada la fama que aconseguiria l’orxateria que va obrir al seu poble, Alboraia, el 1940. Era la primera vegada que a algú se li acudia comercialitzar una beguda que molts valencians ja feien i consumien a casa, i des d’aquell dia fins avui, l’orxata ha estat l’estrella de la carta, acompanyada de fartons. Tot i així, també hi ha altres plaers que podeu descobrir, com els gelats artesans i els batuts, fets a base d’orxata en comptes de llet.
Sirvent
Barcelona
Sirvent
La família Sirvent eren fabricants de torró a Xixona, però van decidir instal·lar-se a Barcelona per comercialitzar els seus productes i provar sort. Amb els anys, el torró va haver de compartir el seu protagonisme amb l’orxata, que va començar a ser l’elaboració estrella de la casa. A més de l’orxata, feta amb xufles portades d’Alboraia, també podreu degustar granissats i cremes variades.
Tío Ché
Barcelona
El Tío Ché
Més de 100 anys fa que els veïns del barri del Poblenou tasten l’orxata d’El Tío Ché. Ja el 1912, un dels primers orxaters valencians, el famós tío Ché, va portar aquesta beguda a Barcelona i la venia pels carrers del Born amb una gerra d’orxata gelada i dient “Xe, prova!”. Avui en dia, segueixen sent fidels a les fórmules que els van transmetre els fundadors de fa cinc generacions, i mantenen una producció d’orxata diària i totalment artesana. Fa uns anys van incorporar els gelats a la seva carta de productes, fets a la manera antiga alacantina i valenciana.
Ribera
Terrassa
Ribera
L’orxata de Ribera ja ha passat per tres generacions diferents, però se segueix produint amb la mateixa filosofia i identitat que el 1930, quan l’orxateria va obrir les portes. Matèria primera de qualitat, molt d’ull per treballar amb les quantitats idònies i una bona xufla són els ingredients principals de la seva orxata, que es caracteritza per ser molt concentrada i gustosa. Gelats i granissats de fruites, fets de manera artesana, comparteixen espai amb la beguda vegetal. Aquest any, s'ha presentat al públic totalment renovada, amb un espai més obert i modern.
Can Soler
Badalona
Can Soler
L’orxata de Can Soler, natural i artesana, es distingeix per la seva densitat. És espessa, és a dir, té una proporció molt elevada de xufla i, en conseqüència, un gust molt especial. De fet, l’elaboren seguint l’estil tradicional de Xixona, lloc d’origen de la família Soler, amb xufles de la Denominació d’Origen Xufla de València. I tot i que l’orxata és el producte principal, els gelats també tenen el seu públic, sobretot els més petits de la casa.
DelaCrem
Barcelona
DelaCrem
Un piemontès de soca-rel produeix artesanalment gelats italians com es feia abans, amb ingredients frescos i purs, recuperant els sabors del gelat de la lleteria. L’oferta és molt variada, els sabors van rotant al ritme de les estacions i de les fruites de temporada, però tots els gelats són sense gluten, i els sorbets, sense cap derivat d’origen animal, aptes per a vegans. El resultat és un gelat fi al paladar, cremós i baix en greixos. El local té una particularitat: no trobareu els gelats en una típica nevera d’exposició. En comptes d’això hi ha una barra amb pous tapats, sistema que permet una millor conservació del gelat i una temperatura més alta i estable, que es tradueix en un sabor més intens al paladar i menys sensació de fred en boca.
Pyreneum
Bellver de Cerdanya
Pyreneum
Als gelats de Pyreneum els anomenen ‘Els gelats de la Cerdanya’. I aquest sobrenom no és perquè sí. Tots ells s’elaboren amb productes de les comarques pirinenques i es fan a l’obrador situat a Bellver de Cerdanya. El resultat, uns gelats molt arrelats al territori, entre els quals hi ha la crema de gelat amb llet i nata fresca del Cadí, la crema de iogurt de Llívia, o la crema de mel i mató de la Cerdanya. En el seu catàleg, també hi trobareu sorbets de fruites variades, de gintònic i de mojito. Per degustar-los, teniu dues opcions. Podeu desplaçar-vos més enllà de la serra del Cadí i adquirir-los en el seu lloc d’origen, o dirigir-vos al cor del barri de Gràcia, on han obert una gelateria.
Rocambolesc
Girona
Rocambolesc
Per a tots aquells que no tingueu reserva per tastar la cuina d’El Celler de Can Roca, us proposem una alternativa en format dolç perquè us feu una idea de què s’hi cou. Aneu a Rocambolesc, la gelateria del petit dels germans Roca. Un espai ‘vintage’ inspirat en el món de Willy Wonka on podreu tastar gelats ‘soft’ amb una textura a l’antiga i amb gustos i colors reals. I, com no podia ser d’una altra manera, extravagància de sabors: poma al forn, llet d’ovella, xocolata, vainilla, síndria i cireres. En cornet o en terrina i combinats amb fins a 34 divertits ‘toppins’, perquè cadascú es pugui configurar el gelat al seu gust. I fins i tot podeu tastar el gelat calent, una de les innovacions de Jordi Roca.
També tenen botiga a Plata d'Aro i, des de fa poques setmanes, també trobareu els gelats del petit dels Roca a la Rambla de Barcelona, amb propostes tan originals com el dit de colom o el cos del model Andrés Velencoso.
Bodevici
Barcelona
Bodevici
Bodevici és la primera gelateria amb certificat ecològic de l’Estat espanyol. Això vol dir que en els seus gelats no hi trobareu ni conservants, ni colorants, ni additius. És més, tots els productes que es fan servir són naturals i ecològics: fruita sense pesticides, de proximitat, madurada a la planta; llet i nata ecològiques, i estabilitzants i emulsionants naturals, com la lecitina o l’escorça de garrofí. Fins i tot les terrines i les culleres són biodegradables!
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: