Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 172
Cuina núm. 172. Abril 2015

Salses a la italiana. El secret de la millor pasta

En aquest número

Mercat / Al cistell

Maduixa

La fruita del Maresme

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Moixernó

El bolet de Sant Jordi

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Créixens

Ganyotes herbàcies

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pastisset

Dolç de festa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vermut

L'aperitiu per excel·lència

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Farigola

El perfum de Venus

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Emperador

El mandatari de la Mediterrània

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anditos

La botifarra de la Vall d'Aran

Mercat / Adreces gormandes

Un maridatge entre Portugal i Catalunya

Caravela Gourmet ofereix una tria de delicadeses lusitanes i vins de cada banda de la península Ibèrica

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Cabra hispànica

De les Terres de l'Ebre

Ferran Caldés (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

El celler més amagat de can Codorníu

Una petita cava per fer-hi escumosos de gamma alta

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú d'abril

El mes dels enamorats, la cuinera Carme Ruscalleda es diverteix amb un àpat juganer, inspirat en els ingredients de primavera.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Salses a la italiana

El secret de la millor pasta

El veritable secret de la pasta! Més enllà del tomàquet i el parmesà, saber amanir amb gràcia és tot un repte que els italians han sabut superar amb escreix, amb una gamma de sabors i possibilitats gairebé infinits.

Marco Bozzer (text), Alessandro Castro de Quinto Cuarta (receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (fotografia), Marian Montoro (cuina)

Fogons

Trompe-l'oeil

Tot i que és millor que no ens donin gat per llebre, per una vegada ens deixarem enganyar, però només ho permetrem a taula i per aquesta tendència contemporània a crear plats que no són el que semblen. Juguem a endevinar què amaguen!

Laura Conde (text), Iker Erauzkin (receptes), Becky Lawton (fotografia), Mariam Rapado (cuina i estilisme)

Fogons / I per postres

Gerds i xocolata

Tres combinacions ben llamineres amb fruita vermella, aptes per a persones amb al·lèrgia a la lactosa.

Jordi Bordas i Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / El petit xef

Vaset de taronja: energia i vitamines

Una crema dolça i salada amb personalitat pròpia

Núria May (recepta), Food Photos Cristina Rivarola (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Marc Gascons

Els Tinars

És un cas reeixit de successió familiar. Aquest xef i, a la sala, la seva germana, van convertir el restaurant dels pares –un parador de carretera de digníssima cuina– en un referent de la gastronomia moderna a les comarques gironines. Ho han fet treballant molt i sense estridències. Ara, la seva proposta ha arribat a Barcelona amb el restaurant L'Informal de l'Hotel The Serras.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Olis premium

La tria més gurmet dels oliverars catalans

Es compten entre els més preuats del país, si bé han optat per unes característiques tan singulars que han hagut de renunciar a formar part de les denominacions d'origen. Els hem tastat i ens han agradat.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Cau Faluga

Entorn modernista, esperit clàssic

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Com menjar espàrrecs

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

Gastronomia de mel i mató

Us heu preguntat mai per què es puja a Montserrat?

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Rovell d'ou farcit de sofregit, bolets, espinacs i crema de parmesà

Carme Ruscalleda

Bròquil, coliflor, patata i cansalada

Carme Ruscalleda

Vaset de taronja

Núria May

Favetes, pèsols, carxofes, espàrrecs i menta amb oli de tòfona negra

Els Tinars

Salsa amb verdures, llobarro i safrà

Alessandro Castro i Quinto Cuarta

Salsa de xai i coliflor

Alessandro Castro i Quinto Cuarta

Salsa de carxofes amb fondue de formatge

Alessandro Castro i Quinto Cuarta

Salsa de tomàquets 'pachino' amb calamars i ametlles

Alessandro Castro i Quinto Cuarta

Macarrons a la carbonara

Iker Erauzkin

Arròs de bacallà

Carme Ruscalleda

Lluç a la romana amb samfaina

Xavier Matarrodona

Bacallà amb mel i ceba confitada

Magdalen Vàzquez Mir

'Sindhi masala fish'

Fals entrecot a la brasa

Iker Erauzkin

Remolatxa, roses i maduixes

Carme Ruscalleda

Ou de xocolata i gerds

Jordi Bordas

Bunyols de vainilla, xocolata i gerds

Jordi Bordas

Pastís de xocolata i gerds sense lactosa

Jordi Bordas

Fuet

Iker Erauzkin

Taula de formatges amb raïm

Iker Erauzkin

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto