Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Campanya solidària ‘10 Menús, 1 Nadal’

Amb la iniciativa, d’Hotels Catalonia, per cada 10 menús demanats pels comensals se’n donarà 1 a menjadors socials barcelonins

Hotel Catalonia Ramblas

Hotel Catalonia Ramblas

La cadena hotelera Catalonia de la Ciutat Comtal torna a presentar la iniciativa nadalenca més singular: ‘10 Menús, 1 Nadal’. Es tracta d’una campanya per gaudir d’autèntics menús de Nadal per a grups amb un objectiu solidari: per cada 10 menús que els comensals demanin, un menú serà destinat a causes benèfiques. Els menús solidaris seran entregats a menjadors socials, que contribueixen a fer que un gran nombre de persones amb pocs recursos puguin gaudir d’un bon Nadal.

Col·laboren amb la cadena hotelera la Fundació Arrels i Rotary. Arrels treballa per eradicar la pobresa i entregar els menús solidaris a la gent sense llar i amb problemes econòmics. Només a Barcelona, 900 persones dormen al carrer cada dia, i segons la mateixa Fundació i el Rotary uns 2 milions de catalans estan al llindar de la pobresa. Arrels disposa de 50 pisos a Barcelona, on conviuen més d’un centenar de persones que fins aquell moment vivien al carrer. La Fundació es finança amb capital públic i privat: un 60% dels ingressos els reben de particulars i d’empreses, i un 40% és finançament públic de les diverses administracions.

Per aconseguir que la gent amb pocs recursos pugui tenir un bon Nadal, compten amb l’ajuda de Rotary Internacional, que disposa de tota una infraestructura de voluntaris i de furgonetes del RACC per poder distribuir tots els menús solidaris. Els voluntaris també porten als més necessitats tot tipus d’aliments, que són donats per diverses empreses, com rebosteria industrial per als col·legis, carn o peix alguns dies. A més, els clients també podran ser partícips d’aquesta iniciativa, ja que en tot moment sabran quants menús s’han entregat.

Gràcies a la gran quantitat de menús, any rere any, és possible continuar fent la iniciativa. La campanya es desenvoluparà de l’1 de desembre al 6 de gener de 2016. De 14 hotels Catalonia de Barcelona que participen a la iniciativa, s’espera que cadascun d’ells doni 50 menús diaris, perquè tenen l’objectiu d’aconseguir entregar almenys 1.000 menús en total.

Els menús tindran un preu a partir de 25 € i la campanya està dirigida sobretot a grups grans, com per exemple sopars d’empreses o nadalencs. D’un sopar de 40 persones es trauran 4 menús solidaris. Tot i això, també s’accepten grups inferiors a 10 persones, ja que tots els menús sumen.

Els hotels de la cadena que hi participen són: Catalonia Atenas, Catalonia Barcelona 505, Catalonia Catedral, Catalonia Eixample 1864, Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Catalonia Park Putxet, Catalonia Passeig de Gràcia, Catalonia Plaça Catalunya, Catalonia Barcelona Plaza, Catalonia La Pedrera, Catalonia Port, Catalonia Sagrada Familia i Catalonia Ramblas.

Cada hotel de la cadena ofereix un menú diferent, i en serviran tant per dinar com per sopar. El menú del Catalonia Plaça Catalunya i menú de degustació consta de: crema de llamàntol amb una broqueta de patata i closca, caneló de rostit amb beixamel de tòfona, caldereta de llom de bacallà amb llagostins, pollastre de pagès rostit amb panses, prunes i pinyons aromatitzats amb canyella i sorbet de cava amb llima i menta. Tot això, maridat amb 5 Viudas Xarel·lo DO Penedès, Fra Guerau DO Montsant i Cava Aria Segura Viudas Brut Nature.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: