cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Noodles, els fideus d’Orient

Us presentem una llista dels diferents tipus de fideus asiàtics que podeu trobar

Helena Sànchez Divendres, 30 de desembre de 2016

Tot bon amant de la cuina asiàtica ha de saber que ‘noodles’ és el nom genèric amb què els orientals coneixen els fideus. No cal que viatgem al Japó; només cal trobar una botiga de venda de productes de l’Extrem Orient per descobrir que hi ha més varietats de fideus del que imaginem. N’hi ha de tants tipus que és impossible anomenar-los tots, i segur que cadascú pot acabar coneixent-ne algun tipus diferent.

Aquest aliment, bàsic en la dieta dels habitants del nord-est d’Àsia, pot ser de farina de blat, d’arròs, de soja, de blat de moro, de moniato o de blat sarraí. També n’hi ha de múltiples formes i gruixos, i ofereix la possibilitat de ser cuinat de moltes maneres diferents. Voleu ser uns experts en cuina asiàtica? Aquí teniu una selecció de 13 varietats diferents de noodles.

Fideus amb te verd

Fideus de blat amb gust incorporat, en aquest cas, de te verd. Aquesta varietat conserva les propietats del te verd i és ideal per combinar amb un saltat de verdures. Sens dubte, un dels plats més sans de la cuina asiàtica.
Fideus de te verd Fideus de te verd

Fideus amb espinacs

Aquests fideus són de blat i també duen el gust incorporat, en aquest cas, d’espinacs. Tenen un sabor intens i alhora fresc; per aquest motiu, se solen acompanyar de pocs condiments i, sovint, amb una base de brou.
Fideus d'espinacs Fideus d'espinacs

Luglug

Els ‘lugluc’ són fideus d’arròs. No són rics en nutrients ni fibra, però sí que són lliures de gluten i colesterol. Són un aliment molt típic de la cuina filipina que acostuma a servir-se amb xampinyons i tofu.
Luglug 'Luglug'

Fideus de soja

Es tracta d’uns fideus fets amb fava verda ‘mung’. Són prims i transparents i amb un alt contingut proteic. Es venen secs i quan se’ls afegeix aigua guanyen més cos. Per servir-los, afegiu-los a un brou per donar-hi un toc més oriental.
Fideus de soja Fideus de soja

Soba

Per saber si són lliures de gluten, mireu si estan fets completament amb blat sarraí, ric en vitamina B i aminoàcids. Aquest tipus de fideu és molt recurrent al Japó gràcies al seu preu econòmic i a la rapidesa amb què pot ser cuinat.
Soba 'Soba'Thinkstock

Ramen

Fideus de blat que tenen un alt contingut en gluten i més proteïnes que els udon. Porten kansui, una mena d’aigua carbonatada que els dóna l’elasticitat característica.
Ramen 'Ramen'Thinkstock

Somen

Són els fideus de blat japonesos més prims de tots. Similars als udon, però més secs i prims. Solen servir-se freds i acompanyats d’una salsa anomenada ‘tsuyu’, molt similar a la soja. Els somen són populars, sobretot, a l’estiu.
Somen 'Somen'Thinkstock

Tallarines

Estan fetes d’arròs. Tenen entre tres i deu mil·límetres i solen fer-se servir per a diversos plats d’origen tai i vietnamita. Si voleu servir-los a la tailandesa, afegiu-hi xili, carn de pollastre o de porc, gambes, llima, brots de soja, coriandre i cacauets.
Tallarines Tallarines

Fideus de moniato

Són una varietat de fideus coreans rics en vitamines A, E i C, de textura gelatinosa i transparents. Per fer una autèntica recepta coreana, podeu cuinar-los amb sèsam, hortalisses, carn de vedella, bolets deshidratats i soja.
Fideus de moniato Fideus de moniatoThinkstock

Yakisoba

Malgrat que són originaris de la Xina, els yakisoba són molt populars al Japó; tant, que han donat nom a un plat molt conegut i estès arreu del món. Els yakisoba (literalment, ‘tallarines fregides’), són similars als ramen i solen servir-se amb vegetals i encenalls de carn.
Yakisoba 'Yakisoba'Thinkstock

Misua

Són els fideus de blat més prims de tots. Són d’origen filipí i també porten tapioca. Solen servir-se com una sopa, amb brou fet a base d’ou i altres ingredients com vegetals. Són originaris de la Xina i se solien cuinar a les grans festes populars.
Misua 'Misua'Wikimedia Commons

Udon

Són uns fideus de blat molt magres i sense colesterol. Els udon són originaris de la Xina, però des del segle VI són importats al Japó. Se serveixen, sovint, en un brou típic japonès anomenat ‘dashi’ i acompanyats d’altres ingredients.
Udon UdonThinkstock

Vermicelli

Fideus fets d’arròs tan prims que fins i tot poden fer-se servir per farcir rotlles i elaboracions similars. Són coneguts, també, a l’Índia, i es poden servir amb tot tipus d’hortalisses.
Vermicelli 'Vermicelli'Thinkstock
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: