Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

“Fer meravelles amb farina, aigua, llevat i sal és tot un repte”

Entrevistem Ànnia Monreal, panarra i autora del llibre ‘De pans per Catalunya’

Ànnia Monreal

Ànnia Monreal

D’on et ve l’afició pel pa?
Doncs em va començar a Florència, on vaig estar d’Erasmus fa 15 anys. Em va encantar la ‘focaccia’, i a partir d’aquí no sé ben bé com em vaig començar a interessar per menjar pans que m’agradessin. Abans no havia estat gens panarra.

Com podem saber si ens estan venent un pa bo o un pa industrial?

A simple vista hi ha molts pans que enganyen, per bé i per mal. En general el pes és una bona pista: un pa que no pesa res vol dir que és ple d’aire i no de sabor.

Quin és, per tu, el pecat original dels forners que ha fet que durant molts anys fos gairebé impossible trobar un pa de qualitat a les grans ciutats?
Fer molt pa en lloc de fer bon pa. Elaboracions ràpides, que no han respectat els temps que es necessiten per extreure el sabor dels cereals i que, aleshores, originen pans insípids. I també el gran desconeixement que molts forners han tingut de l’ofici. Molts s’han limitat a fer el que sempre s’havia fet, sense més interès ni curiositat per conèixer, aprendre i millorar.

Si haguessis de triar un pa, i només un, amb quin et quedaries?
L’eterna pregunta, quin dilema!! Doncs una d’aquelles ‘focaccies’ que em van despertar la bogeria panarra.

Com convenceries algú reticent a pagar més pel pa d’un forn que pel del supermercat?

Fent que tastés els dos pans, tot i que hi ha pans de fleca que són pitjors que els de supermercat.

Ara es fa pa de tot, amb centenars d’ingredients i farines diferents... no trobes que hem passat d’un extrem a l’altre?

Sí, prefereixo un pa sense res. És molt fàcil que un pa de/amb coses tingui bon gust. El repte és fer meravelles amb farina, aigua, llevat i sal.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: