cuina.cat

menjar | beure | viure

Consells de cuina
  • Comenta

Zoodles

Hortalisses i vegetals servits de manera divertida i sorprenent

Dimecres, 30 de novembre de 2016

Que n’és d’irresistible la pasta! I per això caiem en la suculenta temptació de menjar-nos un bon plat d’hidrats de carboni (o dos, o tres) cada setmana, però a vegades amb una mica de remordiment de consciència. És el moment d’enganyar la nostra vista i el nostre cervell i tastar els ‘zoodles’, el substitut vegà dels espaguetis, perfectes per reduir els hidrats de carboni de la dieta i per incorporar més verdures al nostre dia a dia.
Zoodles Fideus de carbassóEl blog de San Miguel

Fideus de carbassó

‘Zoodle’ és una combinació de la paraula ‘noodle’ (unss fideus allargats asiàtics) i ‘zucchini’ (carbassó en italià) que defineix perfectament aquest nou plat: una hortalissa –preferentment rodona i allargada– a la qual es dóna forma i aspecte d’espaguetis.
Zoodles Els zoodles poden ser de carbassó, pastanaga, carbassa...Borja Zausen

'Zoodles' a casa

Podeu elaborar ‘zoodles’ a casa vostra, és entretingut però senzill! Es tracta de triar l’hortalissa que preferiu: pastanaga, carbassó, carbassa, albergínia... i tallar-la a tires fines i allargades. També es poden fer espirals amb remolatxa, patata o pebrot, i, una vegada tallats, deixar-los en remull en aigua freda per evitar que es trenquin.

Si teniu paciència i sou destres a la cuina, podeu utilitzar un ganivet o un pelador de verdures, amb què aleshores obtindreu cintes més amples que recordaran als ‘fettuccine’ o les ‘pappardelle’.

Si voleu anar més ràpids, llavors utilitzeu una màquina per fer espirals. Les trobareu a qualsevol botiga especialitzada a partir de 21 €.
Zoodles Màquina de fer espirals per elaborar 'zoodles'El blog de San Miguel

I una vegada tallat, què?

Quan ja tenim l’hortalissa tallada a tires fines, hem de triar la textura que ens agrada més.

Crus
Si us agrada ‘al dente’, no cal que hi feu res més, menjar-ho cru és la vostra opció i també la més fàcil i ràpida. Només cal que barregeu l’hortalissa amb els ingredients que més us agradin. En són algunes idees els ‘zoodles’ de carbassó amb salmó fumat o tomàquets ‘cherry’ i formatge de cabra.

Si no us agrada menjar el plat fred, llavors afegiu als vostres espaguetis vegetals una salsa calenta que escalfarà els fideus.

Microones
Si no teniu gaire temps per cuinar, poseu els vostres ‘zoodles’ al microones. Depenent de la quantitat, podeu necessitar més estona, però nosaltres recomanem que no programeu més de 30 segons, si no us podrien quedar sobreescalfats.

Saltats

Sabeu com queden ben bons? Si els passem per la paella! Amb una cullerada d’oli d’oliva salteu les hortalisses durant 1-2 minuts. Queden ideals si hi afegiu un toc de llimona, all i gambes!

Bullits
És un dels mètodes més recurrents. En una olla poseu aigua a bullir i avoqueu els ‘zoodles’ durant un minut. Després, coleu-los com faríeu amb la pasta. Si els voleu més secs, llavors emboliqueu-los amb un tovalló de paper abans de servir-los.

Al forn
Si voleu dedicar més temps al vostre plat i obtenir uns fideus cruixents, seguiu aquests passos:

Preescalfeu el forn a 95 ºC. Col·loqueu paper absorbent a la safata de forn i esteneu els vostres ‘zoodles’ ─tranquils, amb aquesta baixa temperatura el paper no s’incendiarà─. A continuació, afegiu-li sal per sobre, que ajudarà a llevar la humitat dels fideus per deixar-los cruixents. Finalment, poseu-los al forn durant uns 10-15 minuts.
Zoodles Fets al forn queden cruixentsLysa Brian

Al plat

Només cal imaginació per elaborar plats amb ‘zoodles’, i en poden sortir infinitat de receptes! En general es poden cuinar amb les mateixes salses amb les quals acompanyeu la pasta, tot i que no us aconsellem aquelles que tenen el tomàquet com a base, combinen pitjor.

Els ‘zoodles’ també serveixen per preparar amanides d’una manera original. Si fem servir la màquina per fer espirals, el plat agafa molt de volum encara que no n’hi hagi gaire quantitat (cosa que és d’agrair si el que es pretén és menjar menys quantitat). I ara, amaniu-ho al vostre gust i quedareu ben satisfets amb el resultat!
Zoodles 'Zoodles' de carbassó amb pinyons, formatge de cabra, llimona i pèsolsThinkstock
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: