cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Bona temporada per als calçots

Els Majoristes de Mercabarna preveuen vendre’n uns 12 milions d’unitats

Divendres, 17 de febrer de 2017

Calçots Valls
El Calçot de Valls lidera el mercat

La temporada de calçots, que va començar a finals d’octubre, s’allargarà fins a Setmana Santa. El fred i el fet que “la Setmana Santa caigui tan alta, a mitjan abril, també afavorirà la venda i allargarà la temporada de calçots”, segons l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM).

Això es deu al fet que el fred ajuda a produir un producte de qualitat, un calçot ferm i gruixut. Pel que fa a la quantitat, es preveu incrementar la producció i tancar amb 12 milions de calçots comercialitzats. Una de les plataformes principals de la distribució d’aquest producte és el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons les previsions, el consum augmentarà, ja que la temporada anterior se’n van vendre 11,3 milions d’unitats.

De fet, el secretari de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Joan Antoni Linares Torres, explica: “Tenim una molt bona temporada amb bon producte. El calçot agraeix el fred, que fa que creixi més esglaonadament i que tinguem una producció més regular durant tota la campanya”.

Els calçots
Els calçots són un producte de proximitat i exclusiu dels mesos de temporada natural de producció a Catalunya. Ens trobem al moment àlgid de la venda de calçots, i el 60% d’unitats certificades del mercat majorista provenen del Camp de Tarragona.

Així, doncs, el principal origen dels calçots és la IGP Calçot de Valls, que engloba les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. El segueix el calçot de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, el Maresme i els Vallesos, amb un 40% del volum total. El calçot barcelonès ha incrementat la producció un 15% en relació amb la temporada anterior. Finalment, també té presència al mercat majorista el calçot de Lleida, que és el primer en obrir la temporada i s’obre pas al mercat.

Enllaços relacionats
IGP Calçot de Valls
AGEM

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: