cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Comença la cinquena edició de la Ruta del Bacallà

Albert Om agafa el relleu a Bruno Oro com a 'bacallaner novell'

Divendres, 10 de març de 2017

Ruta del Bacallà
Acte de presentació a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

El bacallà ha estat present a la cuina catalana des de fa segles, i més encara a l’època de Quaresma. De fet, l’ofici de bacallaner existeix des del segle XIII i és un dels més antics a Catalunya. Aquest mes de març el bacallà agafa el protagonisme, ja que del 9 al 26 de març té lloc la cinquena edició de la Ruta del Bacallà. El Gremi de Bacallaners de Catalunya, que avui dia agrupa gairebé 40 artesans del bacallà, amb la col·laboració d’Inedit de Damm, proposa un mapa gastronòmic per gaudir de les propietats, el sabor i la versatilitat del bacallà.

La Ruta del Bacallà
La iniciativa compta amb la participació de 30 restaurants que proposen un menú gastronòmic dedicat al bacallà que oscil·la entre 22 i 32 €. Alguns d’aquests establiments oferiran plats, en lloc de menú, per un preu de 6 €. A més, vuit bacallaneries de la ciutat oferiran tastets per el mòdic preu d’1 €. El maridatge anirà a càrrec de la cervesa Inedit de Damm, la primera ideada per al món gastronòmic, una creació de Ferran Adrià. Els establiments adherits a la iniciativa són:

  • Restaurants participants a la Ruta amb menú: Bilbao, Bitxarraco, Ca l’Isidre, Chicoa, Cuina de Mercat, Dop, Fulano Mengano, Matalaranya, Norai, Quillo, Semproniana i Terra Ca la Nuri.
  • Restaurants participants a la Ruta amb platet: Antúnez, Bar Local, Bravo 24, Casa Nova, Catacroquet Bistrot, El Chigre 1769, El Sortidor de la Filomena Pagès, La Ramona, Le Bouchon, Olé Mallorca, Pepa Tomate Mandri, Perelló 1898, Petit Firo, Samsara, Suquet de l’Almirall, Tapas&Cia, Tast Gastro Bar i Totora.
  • Bacallaneries participants a la Ruta amb tastet: Bacalalo, Bacallà i requisits Fradera, Bacallà Tarrés, Bacallaneria Loli i Andrés, Perelló 1898, Pesca Salada Crusellas i Saladitos.
La proposta aplega elaboracions per a tots els gustos i busca promocionar l’ús del bacallà a la cuina. També pretenen donar a conèixer les possibilitats de l’autèntic bacallà d’Islàndia, únic des del punt de vista nutricional per les seves característiques organolèptiques. El Gremi de Bacallaners de Catalunya vol reivindicar aquest peix com a opció nutritiva, adequada per a qualsevol moment de l’any.

Albert Om, ‘bacallaner novell’
El periodista i conductor del programa ‘Islàndia’ de RAC1 agafa el relleu a l’actor Bruno Oro com a ‘bacallaner novell’ en aquesta cinquena edició. L’elecció es va fer durant l’acte de presentació de la Ruta del Bacallà el passat 6 de març. Aquest títol és una distinció creada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya amb el suport de Bacallà d’Islàndia. Per a la distinció de ‘bacallaner novell’ es busca un personatge públic amant del bacallà que no sigui un expert cuiner, per convertir-lo en bacallaner. Aquest any s’ha escollit Albert Om, ja que recentment ha visitat l’illa atlàntica i ha pogut degustar el bacallà tallat i curat de forma artesana.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: