cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Swiss Master Cheese escollirà el nou millor tastador de formatge suís

El certamen gastronòmic torna a Barcelona, acompanyat d’una ‘master class’ amb Enric Canut i un tast de vins

Dimarts, 14 de març de 2017

Swiss Master Cheese
Torna el certamen de referència per als amants del formatge suís

Després de l’èxit de les darreres edicions, la Universitat de Barcelona acull el tercer concurs Swiss Master Cheese. El certamen se celebra el proper 1 d’abril i comptarà amb un tast de formatges suïssos obert a tot el públic i amb una ‘master class d’Enric Canut, amb què els assistents podran aprendre els secrets d’aquest formatge de la mà d’un gran expert formatger del país.

A les 12 h, Enric Canut ensenyarà a tastar i apreciar la qualitat i la tradició de formatges suïssos exclusius. Una hora més tard, tindrà lloc la degustació dels millors formatges de Suïssa. Podeu gaudir de Le Gruyère, AOP, Ementaler AOP, Sbrinz AOP, Appenzeller, Tète de Moine AOP, L’etivaz AOP i Vacherin Fribourgeoise AOP, , tot maridat amb vins Mastinell. La jornada gastronòmica és apta per a tothom, ja que els formatges a Suïssa no contenen ni lactosa ni gluten.

A la tarda, a les 16 h, se celebra la gran final Concurs Swiss Master Cheese 2017. La prova consisteix en un tast a cegues de formatges suïssos. Els 80 participats seran seleccionats prèviament a través d’un concurs a Facebook i d’una prova d’un comitè. Els tastadors competiran per demostrar qui té millor paladar i més coneixements. El guanyador s’endurà a casa el seu pes en formatge suís i el reconeixement d’un dels certàmens de cultura formatgera de referència a Espanya.

Un formatge exquisit

Els formatges suïssos són reconeguts per la seva qualitat a nivell internacional. El segell de denominació d’origen Suïssa garanteix que són elaborats artesanalment i sense additius químics. L’Oficina Federal d’Agricultura Suïssa té una rigorosa normativa, que prohibeix l’ús d’hormones i antibiòtics en el bestiar. A més, utilitzen llet crua, no pasteuritzada, que li atorga intensitat al sabor del formatge.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: