cuina.cat

menjar | beure | viure

Cuina núm. 87. Octubre 2008
Bolets. Receptes amb fredolics
Vermut / Mercat d'octubre
Pera 'conference'
Grossa, aromàtica i un xic àcida
Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)
Vermut / Mercat d'octubre
Formatge Set
El sabor de l'ovella ripollesa
Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)
Vermut / Mercat d'octubre
Mangostan
Tròpic Dolç
Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)
Vermut / Mercat d'octubre
Rubiols de Ses Illes
Postres de farciment dolç o salat
Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)
Genis del foc
Jean Plouzennec
Le Cédrat
És el xef del restaurant del Casino del Voló, a la comarca del Rosselló. Al costat de les taules de joc, els comensals poden degustar la varietat de plats de cuina catalana que Plouzennec prepara amb la voluntat d'elaborar una oferta propera, sense artificis. Aposta per productes de la zona, seguint l'estacionalitat, per satisfer una clientela fidel. "Rien ne va plus?"
Xavier Sust (text)
Proposta del mes
Brases, barbacoa
La descoberta culinària del foc
Primer la Humanitat va aprendre a cuinar tallant, molten i combinant aliments. Quan va descobrir que podia transformar el menjar sobre la llenya encesa, va crear la primera tècnica de cocció. Mil.lenis després seguim cuinant carns, peixos i verdures a la brasa.
Toni Massanés (text), Iker Erauzkin (receptes), Becky Lawton (fotografia)
De cru a cuit
Fredolics
Els petits tresors del bosc
És temps de bolets i, equipats amb un cistell, ens endinsem en les pinendes per omplir-lo d'una de les varietats més populars i amb més possibilitats culinàries. Aquests fruits boscans d'aroma fina apareixen amb el primer fred i protagonitzen un receptari tan ric com ampli.
Miquel Àngel Pérez-De-Gregorio (text), Jordi Play (fotografia)
Celler / El celler
Acústic Celler
Els vins "Unplugged" del Montsant
Ens desplacem al Montsant per descobrir les propostes de l'Acústic Celler. Un celler jove, però amb una llarga experiència al darrere, que ofereix vins actuals fets amb procediments clàssics. L'albert Jané fuig de globalitzacions i busca l'essència i la tipicitat del territori.
Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)
Celler / El sommelier a casa
Els Nous Mercats
El vi conquereix els consumidors russos i asiàtics
Meritxell Falgueras (text)
Celler / Taula de tast
Diversitat i qualitat
Una selecció de l'aparador de vins dolços de fora de Catalunya
Àngel García Petit (text)
A fons
Xacolí
Pels camins dels vins de Getaria
Viatgem fins al País Basc per descobrir els paisatges d'aquest vi genuí que ha renascut les últimes dècades. Els orígens medievals d'aquest blanc jove els trobem a la vila marinera de Getaria, centre de la DO creada tot just fa vint anys. Ens hi endinsem per fer-hi una ruta gastronòmica que ens reveli els millors maridatges amb "pintxos" i graellades de peix.
Mikel Corcuera (text), Pedro J. Moreno (fotografia)
Tastaolletes / Menjar i salut
Temporada de castanyes
Les castanyes tenen una composició nutritiva molt particular i diferent de la resta de fruita seca: menys greix i més carbohidrats fan que el seu valor energètic, encara que alt, sigui gairebé quatre vegades inferior al de les ametlles, les nous i les avellanes
Maite Zudaire (text)
Tastaolletes / La cuina del congelat
Peixos nutritius
Tastaolletes / La nevera de...
Ramon Madaula, cuina hedonista
Es confessa un home feliç menjant i un incondicional de la cuina catalana. L'actor troba punts en comú entre la gastronomia i el teatre, ja que poden donar satisfaccions al comensal-espectador
Claùdia Pujol (text)
RECEPTES
Arròs integral amb verduretes i trompetes
Oriol Montserrat Bosch
Fricassé de calamars i carxofes morades
Jean Plouzennec
Porros i cebes amb vinagreta de mostassa a l'antiga i encenalls de pernil Ibèric
Iker Erauzkin
Pop amb amanida de ruca, parmesà, patata violeta i vinagreta de pebre
Iker Erauzkin
Centre de xai desossat amb sèmola al romaní, curri i carbassa
Iker Erauzkin
Trinxat de fredolics amb botifarra i ou ferrat
Oriol Rovira
Làmina de fredolics escabetxats amb escarola, pernil Ibèric i escamarlans
Oriol Rovira
Arròscremós de fredolics amb pollastre
Oriol Rovira
Pastanaga amb crema sabaiona de curri
Jordi Roca
Moniato amb mandarina
Jordi Roca
Remolatxa, taronja i regalèssia
Jordi Roca
Sopa de fredolics i cacauets
Carme Ruscalleda
Peix espasa amb carxofa al forn
Carme Ruscalleda
Pit d'ànec amb cogombre i bledes
Carme Ruscalleda
Gerds, figues, nata
Carme Ruscalleda
Sopa de peix amb verdures
Ramon Madaula
Amanida de codonyat amb pernil d'ànec
Pep Nogué
Canelonets de pollastre
Oriol Llavina
La clotxa de la terra alta
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Mcmoles
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Tempura de gambes
Oriol Llavina
Ventresca de tonyina en conserva
Oriol Llavina
Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Amanida de llagostins i taronja
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Pularda en pastís
Oriol Llavina
Lluç amb crema de musclos
Oriol Llavina
Gall de Sant Pere i vieira amb puré de patata trufada i cardets
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Peus de porc amb sípia de la punxa, escamarlans i carxofes
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Bacallà amb xampinyons i tou dels til·lers
Oriol Llavina
Canelé
Oriol Llavina
Taronges amb gelat de timó
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Postres d'oli d'oliva d'Ulldecona
Juanjo Roda i Jeroni Castell
Arròs amb llet i sopa de préssec
Oriol Llavina
Cercador Index Històric
Cercador Index Històric
La ciutat del Baix Llobregat celebra la IV edició del Vimart
Una jornada plena d'activitats lúdiques i gastronòmiques per a tota la família
Un senzill truc per estalviar temps a la cuina
Ona Carbonell serà coronada Reina del Cava, i Miquel Barceló serà investit Confrare d’Honor
El 2 d'octubre en parlarem al 300 del Born CC amb Marc Estévez Casabosch i Francesc Murgadas

Xarxes socials

Últims comentaris
Últims comentaris
abrilex

Felicitats a tots els guanyadors del concurs Cuina i felicitats un cop mès per les activitats previstes per vosaltres. No vaig poder anar-hi, però aquest Dia, es un dels meus favorits de l'any!

Nuriales

Un plaer formar part dels finalistes d'aquest any. Gràcies CUINA ;)

TRISTAN

Aquest arrós es per llepar-se els dits i sucar pa.

Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones al restaurant Les Cols d'Olot
Participa-hi i guanya un àpat per a dues persones a l'Aula Restaurant de l'Escola d'Hoteleria CETT de Barcelona
Participa-hi i assisteix de franc al taller organitzat pel CUINA i els supermercats Bonpreu-Esclat
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de: