Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 82
Cuina núm. 82. Maig 2008

Cargols. Sabor de primavera

En aquest número

Vermut / Mercat de maig

Xarop de pinya d'avet

Aroma d'alta muntanya

Pep Nogué (receptes), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Poltre de muntanya

La carn del cavall pirinenc català

Pep Nogué (receptes), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Remolatxa

L'arrel més acolorida

Pep Nogué (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Moixernons

Bolets amb flaires de primavera

Pep Nogué (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Vermut / Mercat de maig

Avellana de Reus

Les perles de la fruita seca

Pep Nogué (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Genis del foc

Toni Viñas

Pastisseria La Vienesa

És l'exponent de la tercera generació d'una família de pastissers que es va forjar a Sant Feliu de Guíxols. Aquest geni del dolç ha estat reconegut amb premis internacionals que evidencien la seva capacitat artística a l'obrador, on combina nous productes creatius amb dolços tradicionals catalans. La unió d'herència i innovació en el seu vessant més llaminer.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Cargols

Les cloves més preuades de terra endins

LA cargolada més antiga de la qual es té constància a Catalunya va tenir lloc fa 50.000 anys a l'Alta Garrotxa. Quina dèria, la cargolaire! Incompresa per molts paladars forans, el cert és que a casa nostra és una de les delícies boscanes més desitjades.

Joan oller (text), Joan Masegur (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Proposta del mes

Maionesa

El secret de l'art de batre

És potser, la salsa més universal. Potser també per això, el seu origen històric i el seu nom són motiu de debats abrandats. I tot plegat per una simple emulsio que, vista amb ulls de gormand, sembla pura alquímia feta només amb ous, oli i sal. Tres ingredients senzills per a una tècnica que no n'és tan: no se us han negat mai?

Salvador Garcia-Arbós (text), Pep Nogué (receptes), Xabier Mendiola (fotografia)

Celler / El celler

Casa Gran del Siurana

El somni del Priorat

Anem fins a Bellmunt del Priorat per tastar els vins de gamma alta de la Casa Gran del Siurana.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

El canvi climàtic i el vi

Possibles efectes de l'escalfament global en les vinyes

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

De La mare terra

Quatre propostes de vins respectuosos amb el medi ambient

Àngel García Petit (text)

A fons

Ranxo de pescadors

L'essència de la cuina de mar

Són alhora cuiners i pescadors, i com a homes de mar reserven els seus secrets només per als qui els rellevaran a la barca. Però aquí ens expliquen com temps enrere a alta mar preparaven alguns dels plats més suculentas del nostre receptari tradicional.

Alfons Garrido (text), Enrique Marco (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Espècies i condiments

El poder culinari, i fins i tot saludable, d'aquests condiments digestius no solament rau en l'element (o l'aliment) escollit, sinó en la quantitat que se n'afegeixi al plat.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Amanides ben fresques

Tastaolletes / La vevera de...

Pere Tàpies, màrques de la nyora

Fa més de deu anys que parla de gastronomia a Tàpias variades (Catalunya Ràdio) i acaba d'emetre el programa 200 de Tàpias a la carta (Xarxa de Televisions Locals). No és estrany, per tant, que ja li hagin concedit més de 40 títols nobiliaris gastronòmics.

Clàudia Pujol (text)

Receptes

Nyoquis d'olivada amb gambetes i salsa de tomàquet

Marta Planellas

Gotet de xocolata, gerds i fava tonca

Joan Viñas

Broqueta de cargols

Joan Masegur

Cargols a la "Bourguignonne"

Joan Masegur

Cargols a la llauna

Joan Masegur

Canelons de cranca amb maionesa de porradell

Pep Nogué

Llamàntol rostit amb mussolina d'alls tendres

Pep Nogué

Hamburgueses de poltre amb salsa tàrtara

Pep Nogué

Full de xocolata i plàtan

Jordi Roca

Full de prunes i crema de vainilla

Jordi Roca

Full de maduixots, codonyat i pebre

Jordi Roca

Pa amb maduixots, llonganissa i minivegetals

Carme Ruscalleda

Arròs a la cassola amb congre

Carme Ruscalleda

Mandonguilles de vedella amb pinyons i bolets de cultiu Shimeji

Carme Ruscalleda

Préssecs cuits al natural i cireres amb aceto

Carme Ruscalleda

Suquet de peix

Joan Comes

Arròs a La Masqueta

Gumersind Salvador

All cremat

Salvador Pons

Gotet de mousse de foie amb pera caramel·litzada i gelea de vi negre

Benvingut Aligué

Guatlla glacejada i pastanagues joves

Mey Hofmann

Amanida tèbia de patates i lletons

Mey Hofmann

Llàgrima de pèsols amb pernil i 'toffee' de suc de pèsols

Benvingut Aligué

Cloïsses amb mongetes del ganxet

Benvingut Aligué

Ànec guisat amb el seu arròs i pèsos dolços

Mey Hofmann

Llom de xai rostit amb mongetes seques i tomàquet amb farigola

Mey Hofmann

Patates confitades amb bull negre i cuixes de guatlla

Benvingut Aligué

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Benvingut Aligué

Rèmol amb fritada i suc de pebrots vermells

Mey Hofmann

Lluç cruixent amb patata, mongetes tendres i oli d'arbequines

Mey Hofmann

Tallata de bou amb romaní

Benvingut Aligué

Coulant d'avellanes i gelat de frangelico

Benvingut Aligué

Cassoleta de xocolata i gelat de cafè

Mey Hofmann

Poma caramel·litzada 'crumble' i gelat de vainilla

Mey Hofmann

Crep de moca amb nata aromatitzada amb rom vell

Benvingut Aligué

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto