Què cuinar La Vanguardia

Calderada de Sant Antoni a la Seu d'Urgell

Calderada de Sant Antoni de la Seu d'Urgell

Calderada de Sant Antoni de la Seu d'Urgell

En el marc de les celebracions de Sant Antoni Abat, la festa dels pagesos, carnissers i cansaladers, cada 17 de gener a la Seu d’Urgell diferents agricultors de la zona cuinen i reparteixen 5.000 racions d’escudella, un dels plats més tradicionals de l’hivern a Catalunya.

La festa, un homenatge a les professions de llarga tradició com la pagesia i els artesans carnissers, també inclou els Tres Tombs i la Pujada al Pal, dos actes tradicionals que es realitzen al llarg de la jornada. Al matí, es beneeixen diferents animals, que després desfilen pels carrers del centre històric de la Seu d’Urgell fins arribar al passeig Joan Brudieu, on es realitzen els tradicionals Tres Tombs. La Pujada al Pal és un concurs en el qual qui aconsegueix pujar a dalt d’un pal i agafar un dels sis galls que hi ha a l’extrem s’emporta com a premi l’animal. Des de 2015, el guanyador de la Pujada al Pal rep com a premi un pollastre envasat en lloc d’un gall viu per evitar les polèmiques que aquesta tradició generava.

MÉS INFORMACIÓ

Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Seu d'Urgell (Alt Urgell)

973 35 00 10

www.laseu.cat

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto