Què cuinar La Vanguardia

Calderada de Sant Antoni a la Seu d'Urgell

Calderada de Sant Antoni de la Seu d'Urgell

Calderada de Sant Antoni de la Seu d'Urgell

En el marc de les celebracions de Sant Antoni Abat, la festa dels pagesos, carnissers i cansaladers, cada 17 de gener a la Seu d’Urgell diferents agricultors de la zona cuinen i reparteixen 5.000 racions d’escudella, un dels plats més tradicionals de l’hivern a Catalunya.

La festa, un homenatge a les professions de llarga tradició com la pagesia i els artesans carnissers, també inclou els Tres Tombs i la Pujada al Pal, dos actes tradicionals que es realitzen al llarg de la jornada. Al matí, es beneeixen diferents animals, que després desfilen pels carrers del centre històric de la Seu d’Urgell fins arribar al passeig Joan Brudieu, on es realitzen els tradicionals Tres Tombs. La Pujada al Pal és un concurs en el qual qui aconsegueix pujar a dalt d’un pal i agafar un dels sis galls que hi ha a l’extrem s’emporta com a premi l’animal. Des de 2015, el guanyador de la Pujada al Pal rep com a premi un pollastre envasat en lloc d’un gall viu per evitar les polèmiques que aquesta tradició generava.

MÉS INFORMACIÓ

Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Seu d'Urgell (Alt Urgell)

973 35 00 10

www.laseu.cat

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 nov

Ruta 'Valls, assaboreix l'oli'

L’oli d’oliva, aliment sagrat a la Mediterrània antiga, també s’ha emprat des de temps...

25 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

25 nov

Adopta un Celler

Prepareu el paladar per descobrir el Celler Herència Altés, el convidat al Bar del Pla de Barcelona d'aquesta...

25 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto