Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al gelat: obriu longitudinalment la beina de vainilla i amb un ganivet petit retireu-ne les llavors.
  2. Barregeu la beina amb la llet en un cassó i porteu-ho a ebullició a foc mitjà.
  3. Blanquegeu els rovells amb el sucre en un bol i afegiu-ho a la llet just quan comenci a bullir, sense deixar de remenar amb varetes. Aboqueu tota la barreja al cassó net i cuineu-ho a foc suau remenant amb una cullera de fusta tota l’estona. És important que no arribi a bullir; quan la crema napi el dors d’una cullera, és el moment en què està llesta.
  4. Coleu-ho en un recipient net i cobriu-ho amb film transparent en contacte amb la crema.
  5. Semimunteu la nata.
  6. Un cop la crema sigui tèbia, quasi freda, amb una espàtula o una cullera barregeu-la suaument amb la nata líquida semimuntada.
  7. Congeleu-ho i al cap d’1 h 30 min remeneu-ho una mica i torneu-ho a congelar fins al seu ús.

MUNTATGE

  1. Talleu la síndria en cubs de forma rectangular; talleu el raïm a meitats.
  2. Poseu un tros síndria en forma horitzontal i un altre en forma vertical, quatre mitjos raïms com si fossin rodes i dos nabius com rodes davanteres.
  3. Col·loqueu una cullerada de gelat a la part posterior del camió i acabeu-ho amb unes fulletes de menta.

CONSELLS

En lloc de gelat, podeu fer servir un iogurt de vainilla. Permeteu que els vostres fills us ajudin
a tallar raïm, retirar les llavors de la vainilla i formar el camió.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: