Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
  2. Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Reserveu-la una estona a la nevera per tal que agafi fred. Amb un tallador, talleu les galetes i reserveu-les al congelador.
  3. Coeu les galetes directament congelades, uns 15 min a 180 ºC.
  4. Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
  5. Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la gelatina i la mantega. Reserveu-ho a la nevera.
  6. Un cop freda i quallada, barregeu-la amb unes varetes per tal de trencar el gel i fer-la cremosa. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu-la sobre les galetes.
  7. Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-lo bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  8. Poseu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  9. Ompliu una mànega de pastisseria i repartir la merenga per sobre la crema de llimona.
    Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-ho amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: