Preparació
- Per als cigrons: poseu els cigrons en remull amb 2 l d’aigua mineral una nit abans de cuinar-los. Reserveu una quarta part de l’aigua en la qual heu remullat els cigrons i afegiu-hi 3 l d’aigua mineral fins a cobrir totalment els cigrons. En aquesta aigua, coeu-los 1 h.
- Per al sofregit: en una paella sofregiu a foc lent la ceba tallada molt petita. Un cop cuita, afegiu-hi els alls i el julivert picats. Deixeu-ho coure durant 2 min. Després, afegiu-hi el tomàquet trinxat i deixeu-ho coure 10 min a foc molt lent.
- Per a les espardenyes: fregiu les espardenyes i reserveu-les. Agafeu un recipient a part que pugui anar al foc, feu un roux amb la farina i la mantega i mulleu-ho amb el suc dels cigrons bullits i el sofregit. Deixeu-ho coure una estona. Després, afegiu-hi les espardenyes ja fregides i la picada catalana. Serviu-ho calent.