Què cuinar La Vanguardia

10 receptes de postres amb figues

Un símbol de fecunditat per als berbers, la fruita dels filòsofs segons Plató i una delícia per als catalans

CRISTINA CAMILLERI

01/09/2017

Aquesta fruita petita i dolça ja feia embogir egipcis, romans i grecs, i avui dia ens segueix encantant als catalans. La seva dolçor fa que sigui un producte ideal per fer postres, per això et proposem 10 receptes que tenen com a protagonista aquesta joia de la gastronomia mediterrània.

01 Sopa d'ametlles amb sorbet de figues

Sopa d'ametlles amb sorbet de figues

Sopa d'ametlles amb sorbet de figues

Aquesta recepta es basa en un pa de pessic banyat en sopa d’ametlles, decorat amb sorbet de figues i acompanyat amb gelatina d’amaretto. El resultat és una creació culinària molt interessant, dolça i fresca. La sopa se serveix molt freda i el sorbet, congelat, fent d’aquesta recepta unes postres ideals per acabar de passar els últims dies de calor. En tenir una cremositat diferent, notem diferents textures al paladar que combinen a la perfecció amb ingredients més cruixents com el pa de pessic o els trossets d’ametlla. 

Llegiu la recepta completa

02 Figues amb sabaiona de vi dolç

Figues amb sabaiona de vi dolç Becky Lawton

Figues amb sabaiona de vi dolç

Aquesta és una recepta senzilla que té un ingredient molt habitual en les postres italianes, la sabaiona de vi dolç, una crema que ens podria recordar a la crema catalana. La preparació és fàcil: només necessitem rovells d’ou, sucre i vi dolç. Les figues banyades en sabaiona són realment bones i nosaltres hem optat per afegir-hi unes fulles de menta per acabar de decorar el plat.

Llegiu la recepta completa

03 Batut de figues, plàtan i quefir

Batut de figues, plàtan i quefir

Batut de figues, plàtan i quefir

En l’època en què els ‘smoothies’ són els reis, no podia faltar una recepta de batut amb figues. Si combinem figues, plàtan, quefir, un raig de mel i una base de llet o aigua, el resultat és un batut bo, saludable i energètic. És molt fàcil i ràpid de preparar, així que és una bona opció per quan teniu pressa.

Llegiu la recepta completa

04 Figues rostides amb pedro ximenes

Figues rostides amb pedro ximenes

Figues rostides amb pedro ximenes

El forn és un gran aliat de les postres. En aquesta recepta, les figues es rosteixen al forn amb xarop de pedro ximenes i una mica de mantega. El suc de la cocció també s’utilitzarà per acabar de banyar la figa al plat. Són unes postres dolces que es desfan a la boca. A més, s’hi afegeix un toc de llima i de pasta de full caramel·litzada, oferint una experiència única al paladar.

Llegiu la recepta completa

05 Crep de figa

Crep de figa Gemma Clofent

Crep de figues

Les creps de figues són la recepta perfecta si teniu figues a la nevera que massa madures. Podeu aprofitar aquestes fruites tan toves per farcir unes creps. Si les talleu a rodanxes molt finetes la textura s’assimilarà molt a la de la melmelada. Una manera fàcil i deliciosa de treure partit a les figues que s’han quedat massa toves. Recordeu: llençar el menjar sempre és l'última opció!  

Llegiu la recepta completa

06 Figues amb mascarpone i gelea de porto

Figues amb mascarpone i gelea de porto Becky Lawton

Figues amb mascarpone i gelea de porto

En aquestes postres barregem les figues amb porto i mascarpone, tot formant una petita torre de capes alternades. I hi afegim matisos de sabor amb taronges, canyella, panses i mel. 

Llegiu la recepta completa

07 Figues al forn amb taronja i avellanes

Figues al forn amb taronja i avellanes Becky Lawton

Figues al forn amb taronja i avellanes

Aquesta recepta és ràpida i senzilla. Només cal ruixar les figues tallades amb suc de taronja, escalfar-les al forn i afegir-hi un toc final amb crema fresca o mató.

Llegiu la recepta completa

08 Figues amb formatge fresc

Figues amb formatge fresc

Figues amb formatge fresc

Les figues també poden servir per farcir canonets o creps. És el consell que us donem en aquesta recepta que combina sucre, aigua de roses, nata líquida i formatge fresc.

Llegiu la recepta completa

09 Figues amb iogurt i xocolata blanca

Figues amb iogurt i xocolata blanca Gemma Clofent

Figues amb iogurt i xocolata blanca

A vegades, les receptes més simples resulten ser les més bones. Les figues són una fruita molt dolça i saborosa i, per tant, no necessiten gaires complements per ser delicioses. És per això que una de les millors maneres de gaudir de les figues és menjar-les soles o amb algun ingredient. En aquest cas, us proposem que les combineu amb iogurt grec i xocolata blanca. 

Llegiu la recepta completa

10 Pastís de mousse de figues

Pastís de mousse de figues Gemma Clofent

Pastís de mousse de figues

En una llista de postres no hi podia faltar un pastís! En aquest cas hem escollit una mousse en què les figues són un ingredient i l'element que decora el plat.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto